Men för i helvete!

För ett tag sen hörde jag att Prins Harry ville åka till Irak. Då log jag lite åt den idiotiska iden och tänkte: "Jaja, det kommer ändå aldirg att hända." Nu inser jag att det är stor chans att det kommer bli verklighet! Jag har aldrig heller varit ett fan av England och deras koppelpolitik. Men nu får det snart vara nog. Har ens den hjältemodiga Prins Harry funderat på HUR han tjänar sitt land när han säger: "Jag har inte tänkt på hur det kommer bli, jag vill bara åka dit och tjäna mitt land!" eller vill han bara åka och kriga och döda terrorister? Handlar det om inte att skapa fred i Irak nu? Antagligen inte för England. Redan nu finns det ett pris på hand huvud på 4 miljoner kronor och motståndsrörelsen hotar med att skära av hans öron.

England har en av världens bästa soldater, då menar jag inte bara SAS-killarna. Men såsom man jobbar inom det militära finns det inte plats för att ha med en person som kräver extra skydd bara för att det ska se bra ut i världens ögon. Media kommer vara över honom som hökar och det kommer aldrig vara svårt för motståndsrörelsen att veta vart han är. Kanske får han en tjänst längst bak i kriget vid ett skrivbord så att england iallafall kan säga: "Vi är så engagerade i Irakfrågan att vi tom skickade dit vår prins!". Jag tror att de kommer nypa honom ganska snart, så kommer Kungshuset "rasa" mot Irakkriget och sen kommer det bara bli ännu värre.

Synd att det måste gå så långt innan de lär sig...

image32 image34

/Olle

Nu har den kommit!

Nu har det nya projektet kommit! Alla har det utom du! Du måste ha det! ;)
Näe, men vi har faktiskt ett nytt projekt för sommaren. Förutom att jag ska massera en väldig massa personer, ska jag även tillsammans med Linus renovera "das boot!" Igår spenderade jag, Linus, Per och Lange kvällen med att transoprtera båten från sjön hem till verkstaden, där vi har byggt en ställning till den.

Vi har lagt projekt fallout van 2007 på hyllan för tillfället. Det kanske kommer tas upp någongång men inte denna sommaren, och inte nästa heller. Då ska vi ju åka vattenskidor efter vår båt hela sommaren!
Här är några bilder på ögonstenen som förövrigt inte har något namn! Så snälla, posta namnförslag under kommentarer! Coolast namn vinner äran att få namnge båten när den är klar.

Men info kommer senare.

image29
Per tyckte det var en bra ide att spika i båten.

image30
Här är hon på väg mot skönhetssalongen.

image31
Finns en del att göra, men ack så fin hon blir sen!

/Olle

FÖR BORIS!

Ryssland, vårt heliga land!
Ryssland, vårt älskade land!
En mäktig vilja, en stor ära,
är för evigt ditt arv

Var ärofullt, vårt fria fosterland
evig union av broderliga folk
Gemensam visdom, given av förfäderna
Var ärofullt, vårt land! Vi är stolta över dig!

Från sjöarna i söder till polarregionen
breder våra skogar och fält ut sig
Du är unik i världen, oimiterbar
o hemland under Guds beskydd

Var ärofullt, vårt fria fosterland
evig union av broderliga folk
Gemensam visdom, given av förfäderna
Var ärofullt, vårt land! Vi är stolta över dig!

Vida utrymmen för drömmar och levande
är öppnade för oss genom följande år
Trohet till vårt land ger oss styrka
ty det var, så det är och förblir för evigt

Var ärofullt, vårt fria fosterland
evig union av broderliga folk
Gemensam visdom, given av förfäderna
Var ärofullt, vårt land! Vi är stolta över dig!

Борис Николаевич Ельцин
image28
Boris Jeltsin 1931-02-1 t-o-m 2007-04-31

Vart kommer vi ifrån... egentligen?

Som "Evolutionistisk Darwinist" (om man kan baka ihop uttrycken) är min ståndpunkt ganska klar. Jag tror inte på någon skapare,  gud eller att vi blev till på något annat sätt än via evolutionen. Men jag älskar att vidga mina vyer och höra andras åsikter om hur de ser på det hela. När jag började plugga där jag pluggar nu för ca ett år sen fick jag en ny vän. Ida heter hon. Men för att ni ska hänga med på min historia måste ni först höra en annan sak.

På gymnasiter hade jag en polare som jag tappade kontakten med när jag tog studenten. En dag när jag var ute med hunden träffade jag honom. Han stog i kostym med en portfölj under armen, vi hälsade och började snacka lite. Han sa att han skulle på ett möte. Schysst, tänkte jag, det går bra för honom. Vad kul!. Sen frågade jag vad det var för ett möte, nyfiken som man är. Det är med Jehovas vittnen sa han. Först trodde jag han skojade med mig och jag skrattade till lite. Snabbt insåg jag att han inte skojade. Vill du hänga med? sa han sen. Ehhh, nej tack! Var det enda jag kunde få ur mig. Sen skiljdes vi åt och jag tänkte: Stackars kille, fattar han inte att han blir hjärntvättad? När jag började min nya linje hösten som följde träffade jag som sagt min nya vän Ida. En dag när vi åkte hem från skolan i bilen berättade jag för henne att jag träffade en gammal vän till mig som var med i Jehovas Vittnen. Jaha! vad tyckte du om det då? Sa Ida. Millisekunden innan jag skulle börja spy galla på Jehovas Vittnen hejdade jag mig. Det var något som inte stog rätt till. Jag tittade på Ida som knappt kunde hålla sig för skratt. Erkänn att du också är med i Jehovas Vittnen!? sa jag. Då började Ida gapskratta, kort därefter började jag med. Den bilfärden hem blev mycket intresant. Jag har alltid kännt Jehovas Vittnen som de där jobbigt människorna som alltid plingar på ens dörr och ska övertala en om att världen ska gå under snart. Men jag har aldrig haft ett Vittne som kompis, förrens nu då.
Så nu diskuterar vi så ofta vi kan och får tid. Jag har absolut inte ändrat inställning, men jag stänger inga dörrar. En kväll när vi var i Idre med klassen på skid"utbildning" (läs semester) sov Ida och jag i en våningssäng, vi somnade vi inte förrens 04-05 på natten tror jag. Då fick jag en bra inblick i hur Jehovas Vittnen ser på livet och skapelsen.

I och med att jag och Ida tycker det är så otroligt kul att debattera/diskutera om just detta bestämde vi oss för en "dubbeldejt", jag ska ta med Kamrat Tomas och Ida skulle ta med en annan tjej som också var vittne, sen ska vi fika och diskutera så länge vi orkar om hur vi blev till. Jag har redan börjat samla argument för min och Tomas ståndpunkt. Jag menar, vi kan inte förlora!

Jag ska berätta hur det gick sen... :)

/Olle

Nu förstörde jag World of WarCraft!

Jag måste erkänna. Jag gjorde en comeback i Azeroth. Men det betydde ingenting! Jag tänkte på DoW hela tiden jag lovar! Dow är det enda spelet för mig! Jag ska aldrig göra om det. Förlåt.
Men hur som helst, gjort är gjort och jag kan lika gärna rapportera om min lilla kvällssession med min vän Tomas.
Vi bestämde oss för en PvPserver iallafall, iom att vi är tuffa killar. Jag skapade en Tauren Druid vid namn Tömass och Tomas skapade en Blood Elf Rogue vid namn Slutgirl.

Det tog ca 3 min att bli lvl 70 och få fulla Tier set. Jag orkade inte döda alla slutbossar för Tier 5 som Slutgirl, men jag nöjde mig med Tier 3. När vi hade att vår gear tänkte vi att vi skulle döda Dark Master Gandling. Det gjorde vi, men vi tyckte det skulle vara roligare att ha en cirkus med Tigrar och Ugglemonster som red på dem!
Sen som specialnummer så hade vi en panter som red på en dinosaurie!

Sen var vi trötta och var tvungna att räkna alla pengar vi fick in för biljettförsäljningen. Så vi bestämde oss för att World of Warcraft inte är ett så roligt spel längre. Storyn & världen är hur bra som helst, men spelet är... njeee...



/ Tömass & Slutgirl.... over and out!

Rättelse.

Jag vill kommentera mitt eget inlägg. Efter en diskusion med min vän Per igår insåg jag ju att jag inte alls vill att USA ska gå ut ur IRAK. Eller jo, det vill jag, men de ska fan städa efter sig.
Det jag egentligen vill är att de aldrig skulle gått in där, speciellt inte på de grunderna.

Tittade på "Sum of all Fears" för andra gången för några dagar sen. Där säger Morgan Freeman något bra:

"Im not worried about someone who has over 200 nuclear missiles, im worried about the guy who has one!"

/Olle

Irak, 4 års helvete.

Tisdagen den 20 Mars är det 4 år sen de allierade trupperna gick in i Irak. "They got nukes!" sa man...
Innan detta bombade USA livet ur 2 miljoner Irakier. Man sa att man bombade enbart militära mål, men det man gjorde var att bomba Iraks infrastruktur, såsom vattenverk och energibolag. Men innan detta införde även USA och England en ekonomisk blockad av landet. Den personen man ville åt med blockaden var Saddam, men saddam var nog den som minst drabbades av blockaden, ni alla vet vilka som fick lida mest, självklart de civila. Detta fick tydligen inte önskat resultat, "lets go in!" och in gick de...

Nu beräknar man att ca 4 miljoner Irakier är på flykt, och detta motsvarar knappt halva sveriges befolkning. Irak har totalt ca 26 miljoner invånare. 2 miljoner av flyktingarna finns i Jordanien och Syrien och ca 50 000 Irakier lämnar sina he varje månad, även i Sverige är majoriteten som söker asyl Irakier.

Landet är kaos, en vardag utan el, vatten och mat, en vardag med kidnappningar och hot från grupper som vill skapa instabilitet. 200 barn dör i Irak varje dag pga undernäring.
Situationen för kvinnorna i Irak har försämrat enormt till följd av detta. Tidigare var Iraks kvinnor de mest jämställda i hela Mellanöstern. Idag ser det helt annorlunda ut. Idag utsätts kvinnor för daglig misshandel och tortyr. Kvinnor och flickor låses in i sina hem pga rädsla för kidnappning och våldtäkt. De berövas sin rätt till sjukvård, utbildning och arbete. Den offentliga sektorn, där många av Iraks kvinnor arbetade, är nästan tillintetgjord av USAs bombningar och tackvare detta är 70% av Iraks kvinnor arbetslösa.

Vad gör vi Sverige? Vi ser ironiskt nog till att före USA med vapen. Det är sant. I våra lagar står det tydligt att Sverige inte får göra vapenaffärer med krigsförande länder. Men är det inte exakt det vi gör? Jo... varför säger du? Det finns ett litet kryphål. Det står också i lagen att vi får exportera vapen till krigsförandeländer om det ligger i linje med Sveriges nationella intressen. Allt som rör Sveriges nationella Intressen går framför väldigt många lagar i vårat land. Men här är det slut på kryphål.
Ligger det verkligen i Sveriges intresse att förse ett land som bryter mot mänskliga rättigheter som USA med vapen?

image17

/Olle

Sweets for my sweet! Sugar for my blood!

Socker VS Sötningsmedel! Round one! FIGHT!

Idag redovisade jag och några av mina klasskompisar ett arbete vi gjort om Sötningsmedel. Tänkte dela med mig av våra djupt framforskade resultat med er läsare. Vi koncentrerade oss på sötningsmedeln Aspartam och Sukralos.

Kort om Aspartam:
Aspartam uppfanns 1968 av ett "evil corp" och kom till Sverige och USA 1980 ungefär. 1983 började Coka Cola använda det i sin sk Diet Coke. Trådsmala modeller gjorde reklam för Colan som man blev smal av att dricka. Faktumet är att det oftast är precis tvärtom. Aspartam stör kroppens Serotonim bildning/nivå. Serotonim är ett hormon som bla styr hunger och mättnadskänslorna. Konsumtion av Aspartam kommer resultera i att vi inte kan avgöra när vi är mätta utan kommer att äta mer än vad vi behöver. Detta kommer mer sannorlikt resultera i viktökning istället för minskning.

Kort om Sukralos:
Sukralos är en modifierad kloratom! Bara det tycker jag säger allt. När de gäller sukralos så är man väldigt osäker på dess effekter på kroppen, speciellt på lång sikt. Kroppen kan inte tillgodogöra sig klor så vi kommer kissa ut den. Den hamnar hos reningsverket som inte heller kan "rena" eller ta hand om den så den kommer hamna i vår natur, hence, vi dricker den igen! Ni fattar galoppen... runt runt runt åker de.

Vi frågade i våran studie 2 läkare, 1 dietist, och 1 Homeopat/Tandhygienist vad de tyckte om sötningsmedel. Homeopaten var utan tvekan mest insatt i ämnet. Läkarna var ändå diabetesläkare på en diabetesavdelning och de om några tycker man ska ha lite mer insyn i ämnet.
Det som chockade mig mest och som man aldrig tänkt på, eller inte jag iallafall, var att sötningsmedel är bra för folk med diabetes (som jag själv) osv, men det är ju inte det som man gör reklam för. Man gör reklam för att man kan bli smal eller iaf gå ner i vikt av skiten. Det enda man ser är "100% taste! No calories! eller NO Sugar!" Om man bara visste vilken skit man drar i sig istället.

Vad ska man då välja? Drick vanlig cola säger jag, men inte en liter om dagen, men kanske en liter i veckan? Drick ett stort glas vatten innan du börjar med Colan och ät en stor måltid.

Världen led för många år sen av matbrist/näringsbrist, idag dör folk av för mycket mat, eller näringsöverskott. Fetma och övervikt är den vanligaste dödsorsaken i USA just nu, ändå vräker man i sig. Sverige är inget undantag. Detta kombinerat med ett allt mer stillasittande samhälle kommer snart leda till en epidemi. Detta kan jag babbla om i evigheter, men då kommer ni sluta läsa.

image16

Ahhh yeah!

/Olle

Back to base...

Tänkte ägna några rader till de stackare som sitter inlåsta på Guantánamo Bay. Inlåsta av världens mäktigaste land för att de måste tillfredsställa sitt eget folk, de låser fan in vem som helst tror jag. Påminner om häxjakten i "Quest for the Holy Grail" med Monty Python. Bara någon pekar på någon annan och skriker HÄXA! Så vill alla bränna den personen, vem det än är. Fast i detta fallet byter vi häxa mot terrorist.

För att göra lång historia kort, Cuba tillhörde Spanien ända fram till 1902. 1898 förklarade USA krig mot spanien och när de vann blev Cuba USAs bitch. Cuba deklarerade självständighet från Spanien 10:e oktober 1868, och den blev erkänd 1902. Året efter (1903) startades Guantánamo Bay upp (av USA) och USA hyr maken av Cuba på obestämd tid. Fidel Castro tog makten 1959 och gjorde Cuba till en Socialistisk Enpartistat! (well done!) Jag vet inte hur många gånger våran kära Fidel "Fidde" Castro har försökt att ta tillbaka marken. Under Cubakrisen 1962 ströp de tom vattenförsörjnignen, men det hjälpte inte heller.

Nu kom jag av mig nästan. Iallafall, Guantánamo Bay används numera av USA för att hålla, enligt dem, misstänkta terrorister fångna. De hålls utan rättegångar eller formella brottsanklagelser.
De har tom valt att kalla fångarna för något annat än politiska fångar, iom att de gör det så har de en "ursäkt" för att skita i Genévekonventionen.

image15

Amnesty International har färdigskrivna brev som man kan skriva ut och skicka till Amerikanska Ambasaden i Stockholm. Men jag har gjort ett eget!

Kopiera detta och klistra in i ett brev och skicka det till:

Embassy of the United States of America
Dag Hammarskjölds Väg 31
115 809 Stockholm

Dear Ambassador,

Du luktar illa.

ps. kan du vara snäll och stänga Guantanamo Bay .ds

Yours sincerely

/Olle

Projekt: FALLOUT-VAN 2007

Nu har den kommit! Ingen har den utom vi... snart! Låt mig presentera ett nytt projekt: Fallout-van 2007! Iden kom flygande till oss av en slump. Jag och Linus har länge funderat över ett coolt projekt att starta och eftersom vi båda är inbitna "FalloutVärlden"fans så fick vi en brilliant ide! Vi ska modifiera en gammal van till en "äkta" fallout-van!
Det tog inte länge innan en annan av våra kompisar nappade på iden, så nu är Lange också med. ;)
Eftersom all metal i falloutvärlden är rostig kan man på nått sätt inte misslyckas. Det enda som kan ställa till de ordentligt är om vi inte hittar någonstans att vara och slakta vanen. Men vi har planer! Ett ytterliggare problem är om vi vill kunna köra den på vägen lagligt så måste vi se till att den fyller vissa kriterier för att kunna besiktigas. Men det jobbar jag på, jag har öppnat en dialog med Vägverket och Bilprovningen, så se ska skicka kriterier för ett hemmabygge.

Nu tänker ju du, why do this? This is stupid, I hate you Shazbot, I hope you die in the holocaust! MEN, tänk sen när Bushadministationen har bombat sönder jorden och vi måste börja om på nytt! Sticks and Stones! Då kommer ni komma till oss och vilja åka våran van! Då ska vi skratta åt er och sen råna er.

Eftersom vi kan förhållandevis lite om bilar och motorer så får vi köpa en van som rullar från början och ha den som bas. Så jag har gjort ett utkast i paint på hur jag tänker mig den se ut (fast finare då såklart). Min vän som är professionell digitalmålare sa till mig att man inte fick göra en skiss i Photoshop, det var tvunget att vara paint! Så det var bara att lyda! Så enjoy!

Om ni vill skänka pengar eller gamla bildelar så går det bra att maila mig! ;)



image14

/Olle

Nu är det slut...

Äntligen! Får man säga så? Men det är så jag känner, nu äntligen har jag lyckats tröttna på World of Warcraft! Mitt konto skapades den 11:e Februari 2005, 02:28 lokal tid, och lojal som man är har jag betalat dem varje månad. Det är en jävla massa pengar inser man nu, men det har varit värt det. Jag har skrattat så jag fått kramp ibland när jag (Röhm) och Stalindog raidat själva. Jag har även lyckats vara GuildMaster för det coolaste guildet på servern, vara med i ett av de störta guilden på servern, aldrig spelat alliance över lvl 20, spöat upp en lvl 70 hunter när jag var lvl 64 (jag är präst), och mycket mycket mer. Jag har haft roligt med WoW, men nu är det slut. Jag kom på mig själv vara på väg mot Interaktiv-ohälsa, jag loggade in i WoW bara för att vara inloggad! Sen kunde jag rida runt runt i Undercity utan att ha nått att göra. Det är ju inte sunt.

World of Warcraft hade känsla när det släpptes, man läste questsen och levde sig in i världen, men allt sånt har försvunnit. Det försvann såfort folk lärde sig spelet, man utnyttjade allt till max och ingen gjorde nått för bara känslans skull (jo, jag vet, en del gjorde det, inkl jag själv, men inte många!) man läste bara vad man skulle samla och vad man skulle döda. Man kämpade mot små delmål man satte upp, men när man var där så var det ett nytt mål, man blev aldrig nöjd och det är ju exakt det som Blizzard vill. Sen denna eviga debatt PVP vs PVE. Jag blev upplärd av en gammal StarCraftklanmedlem, Mufflon (och lite Per). Det kan vara soft att lira PvE, man slipper bli dödad när som helst, men att kunna hoppa på vem som helst när man vill (nästan) är värt att dö för. Jag har svurit som attan när jag blivit nedjagad av en äcklig gnomjävel utan knäskålar som är lvl ??.

Hur jag blev av med mitt "beroende"? Ganska enkelt, jag hittade en digitaliserad version av en gammal hobby, som inte kostar pengar att spela och som kan vara minst lika engagerande. Dawn of War med sina 2 exp, Winter Assault och Dark Crusade. Känslan att bara lira när man har tid och inte betala för det är helt underbar. Det verkar som om de flesta jag spelade WoW med har slutat, vilket känns bra faktiskt.

Nu står sommaren för dörren och det är inte mycket tid kvar att träna inför Beach 2007, men jag är i min bästa form på väldigt länge! Öl och Grill, Absinth man vill! Eller nått! Med dessa ord vill jag pensionera Röhm, min trollpräst på Sunstrider Servern. Om ni undrar vad som blev av han så gick Sylvannas in i Polyandri och gifte sig med Röhm och Stalindog, sen levde de lyckliga i alla sina dar.

Här kommer lite gobitar ur fotoalbumet!

image9
Här är Röhm och fiskar, han använder en specialteknik.

image10
Här är Röhm och hans bästa vän Stalindog! De ska ut och döda gnomer.

image11
Här står Röhm och vaktar flaggan vid Gruvan i AB.

image12
Här fångar en Paparazi Röhm och Stalindog på semester!

image13
Här är en man Röhm raggat upp, Drekk´thar tror jag han hette!?

Snipp snapp slut, så var sagan slut!

/Olle

Kom igen nu älskling, dax att gifta bort henne!

Det finns så jäkla mycket som gör en lite upprörd där ute. Detta inlägg tänkte jag tillägna barngiftemål. Återigen skrev jag om detta när jag läste Juridik. Egypten, Afganistan, Bangladesh, Etiopien och Indien mfl (totalt 49 länder i världen) är alla länder där man gifter bort sina barn. Att bara tvinga sina barn (läs dotter) att gifta sig med en okänd är jättehemskt, men att göra det när de är 11 är fan ännu värre! I Afganistan är mellan 60 och 80% av alla barn som når åldern 11 är redan gifta, och det är inte ovanligt att de gifts bort redan vid 7års ålder! 7ÅR!! I Indien och Egypten är den lagliga åldern 16 resp 18 för att gifta sig, men den lagen är väldigt ofta förbisedd.

Dessa barn får inte ens en chans till en "frivillig" framtid. De kommer antagligen inte få gå i skolan och de föder barn onaturligt tidigt, vilket resulterar i att den största dödsorsaken i många av dessa länder är att de föder barn för tidigt så att både modern och barn dör. Det hävdas även att barn som gifts bort tidigt, statistiskt sett, löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp, misshandel och tom mord.

Våra "vänner" i väst, Usa och England är inte så mycket bättre de heller, även om de har en mer sund inställning till barngiftemål, där sker det väldigt ofta giftemål i hemlighet mellan barn. Hur det ser ut i Sverige vet jag inte, men det är nog inte så himla roligt där heller om man skulle gräva lite djupare.

image8

Finns mycket att läsa på About.com om detta, med bra länkar till möjliga lösningar osv.

/Olle

RSS 2.0