Betyg i all ära...

Hörde på nyheterna att Folkpartiet har ordnat så att lågstadieskolor kan föra in betyg, om man vill. Detta är ju helt vansinnigt! Jag fattar inte hur man kan sätta betyg på barn? Vi har nog med tryck på ungdomarna i högstadiet/gymnasiet där de dagligen brottas med självkänsla/förtroende, finnar, puberteten, läxor och betyg, ska man nu då säga till Kalle 8 år att han bara får en 2 i uppförande, medans Lisa som är jätteblyg och sitter knäpptyst hela dagarna får en 5? Barn måste få stöka, hitta på bus, tycka att läxor är skittrist, det är ju så man lär när man är liten! Inte genom att ens lärare ska sätta betyg på de små liven. Många av våra största tänkare och vetenskapsmän var jättedåliga i skolan, enligt lärarna. Det gäller ju inte att tvinga barnen lära på magisterns vis, utan för magistern att anpassa utlärningen efter varje barn. Den nya generationens lärare kommer vara mycket bättre på det är jag helt övertygad om.
Men för tusan! Sätt inte betyg på barn... nu väntar jag bara på att det ska införas skoluniformer med! >_<

Lars Lejonborg, damn you old man!

/Olle

PS3 vs XBOX360 vs Wii

Jaha, då kommer den. Ps3an kommer till Europa den 23:e mars. Den kommer landa runt 6000:- säger spekulationerna. Endast en modell med 60gig HD kommer släppas till en början, medans en modell med 20gig kanske kommer i ett senare skede.
Vad kommer hända nu då? Sony säger att de har haft mycket förseningar och nu ligger de faktiskt efter. Wii fick en mycket större framgång än vad man trott, och folk fortsätter stödja Microsoft genom att köpa deras 360. Tyckte ni inte att spelmarknaden var bättre innan Microsoft kom med sin första XBOX? Microsoft kom in på planen med fickorna fulla av en sak... pengar. Deras "guldkorn" Halo är kul ett litet tag tills man inser att han håller in avtryckaren mer än man inte gör det. Nintendo och Sony har nått som Microsoft aldrig kommer ha, känsla.

Näe, köp en Wii och /eller en PS3, var Samus och/eller Snake...

/Olle

Världens sämsta?

... jag tror nästan det. President George W. Bush under 30% av befolkningen bakom sig när han styr ett av världens mäktigaste länder. Om 2år är det dags för nytt val och jag hoppas verkligen att varken han eller någon som är som han blir vald igen. Wolfgang Hansson skriver idag en mycket bra Bush kritisk artikel på aftonbladet.se. Men Bush har också lyckats med nått som ingen annan president lyckats med i USA. Han hade 90% av befolkningen bakom sig under en viss tid. Gissa när? exakt... Direkt efter 11:e september. Det var ju inte ens hans förtjänst! Han kunde sagt vad som helst just då, för USAs fiende hade tydligt fått ett ansikte och folket stod enat. Tur i oturen på nått sätt. Efter att Usama slapp undan i Tora Bora har hans stödsiffror bara sjunkit. I Mars 2006 har Irakkriget varat i 3 år... Bush deklarerade seger 2003, I Maj. Nu är det på gång mot år 4 och nu vill han skicka ytterliggare 10 000 soldater till Irak.
Det är ok att inte vara bra på allt, men vad jag har läst om George W. Bush så har han ju inte lyckats med någonting i sitt liv. Han har bara kommit undan pga sin pappa och hans pappas vänner.

I artikeln nämns också att Bush har lånat mer pengar än alla de 45 presidenterna som regerat innan han själv tillsammans! Jag har nästan svårt att föreställa mig själv hur mycket pengar det är.

Måtte de få en president nästan gång som förespråkar förhandlingar, stärkta relationer mellan länder, öppenhet, mänskliga rättigheter och som kan begrava attityden "USA ÄR BÄST, STÖRST OCH VACKRAST!"

Artikeln finns här

/Olle

Vänst, Vänst, Vänst Hög Vänst Hög Vänst!

Nu börjar man se det som så många i vänsterblocket hoppats på. Alliansen tappar mer och mer väljarstöd. Moderaterna är det enda parti i alliansen som inte tappar väljare. Alla partier i Vänsterblocket får mer och mer väljarstöd. På ett sätt glädjer det ett rött hjärta att se det, men samtidigt inte. Att se hela vårat land styras i 4 år av en regering som inte majoriteten vill ha längre? Får vi kalla fötter nu? Men ingen kan se in i framtiden, kanske den nuvarande regeringen har vad som krävs för att stärka sverige både nationellt och internationellt?

Igår var både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt på Agenda på SVT. De fick både tittarfrågor och frågor av programledaren. Jag tyckte Reinfeldt såg blek ut när han fick frågan av en tittare: Tala om vilken land i världen som har lyckats sänka arbetslösheten genom att sänka A-kassan. Han tog god tid på sig att slingra sig och inget ordentligt svar kom fram. Mona däremot tyckte jag klarade sig bra, hon påpekade sina styrkor och att det är partiets politik som är viktigast, inte vem ledaren är.

/Olle

World of Warcraft

WoW har inte bara skapat en massa jobbtillfällen i Paris, utan även 100 000 nya jobb i Kina!

/Olle

En tanke till Afrika.

Afrika är en av de rikaste världsdelarna i världen, sett ur ett naturresursperspektiv. Men samtidigt har Afrikas länder några av världens mest fattiga invånare. Även om Nigeria och Angola tjänar över 100 miljoner dollar på att exportera olja så är de rankade bland de trettio fattigaste länderna i världen. Hur kommer det sig? Många är anledningarna, men en stor bov idramat är de enorma tullarna västvärlden låter Afrikas länder betala för att ens få handla med dem. Ett annat exempel är Kongo. Kongo har allt, det finns gott om Guld, Diamanter, Olja, Skog, men kongo har också en mycket fattig befolkning och mycket inbördeskrig. Inbördeskrig som stöds materiellt av stora länder som vill handla med kongos olja. Så länge som det är oroligt i Kongo och bland dess befolkning kommer oljepriser att sjunka.

/Olle

Miljön

Idag skulle jag vilja slå ett slag för miljön. I morse när jag vaknade och skulle gå min dagliga motionsrunda med min hund så möttes vi av ett vitt Växjö. Det kom bara på nån timme. Vi har inte haft en gnutta snö denna julen förutom idag. Alla gillar snö, speciellt hunden min, men den är 1-2 månader för sen. Väl ute i snöyran började jag och min sambo diskutera växthuseffekten och vilken påverkan den verkligen har på livet på jorden. Björnarna på Zoo hade inte gått i ide förrens nu i Januari (normalt går de i ide i oktober ungefär), hundar som börjar tappa sin vinterpäls i december pga att det aldrig blev ordetligt kallt osv. Vad händer då tex med björnarnas parningscykel? Allt kommer i större eller mindre mån att påverkas. Jag bara tycker att det kan vara värt att tänka på.

Gå till din nästa destination, ta inte bilen.

/Olle

Att blogga eller inte blogga?

Det är frågan, vad är svaret? Jag har iallafall bestämt mig för att testa lite. Jag kommer att försöka blogga om allt, forutom mitt privatliv, andras privatliv och skvaller. Men kanske lite politik, mänskliga rättigheter, humor, katastrofer och lite spel? Det tycker jag blir skitbra!


 

/Olle


RSS 2.0