Spelet som aldrig skulle blivit film.

Vi har sett många spel som man kan tycka aldrig skulle blivit film, men idag såg jag den som allra minst skulle blivit det (än så länge). Men låt oss gå tillbaka lite i tiden och se vad som hände.

En dag vaknade Cory Yuen upp och tänkte, shit, jag måste göra en film om spelet Dead or Alive. Jag menar, jag är en fin kille som kan göra skitbra film, jag har ju tom varit med och hjälp till att göra X-men och Kiss of the Dragon, jag är grym! Sen ringde Cory upp sina vänner Jeremy Bolt, Paul W.S Anderson och Robert Kulzer. Cory tyckte, ni kan väl vara med och producera min nya film DOA? JAVISST sa de tre, vi har ju gjort filmer som bla alla Resident Evil filmerna och vi har signat upp för att även göra Castlevania, Driver och Spy Hunter 2008. Men Cory var inte nöjd, vi måste ha en skitbra story med, jag vet! Jag har hört om en kille som heter J.F Lawton som skrivit Under belägring 1&2 (med Steven Segal), Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death, OCH sist men inte minst har han även skrivit TVserien V.I.P med Pamela Anderson Lee i huvudrollen! Cory var övertygad om att denne omtalade man skulle skriva en utmärkt story till DOA, filmen.

Med detta sagt kan ni ju tänka er hur bra jag tyckte filmen var. Filmen var jättedålig. Ni vet de gamla mortal kombatfilmerna? Tänk er dem, fast med en sjuhelvetes mycket högre budget. Så är den.

Kort handlar filmen om att alla slagskämpar blir inbjudna till DOAturneringen som anordnas av superskurken. Superskurken injecerar nån liten liten robot i kämparna som kopierar deras fightingstil och sedan för han över deras fightingstilar till sig själv, genom ett par MAGISKA SOLGLASÖGON! Det är sant. Fullt logiskt.

Jag dissade filmen tyst för mig själv oavbrutet tills jag började titta på den för vad den faktiskt var. Männen som gjort den (för jag tror inte att nån kvinna vill vara med att göra denna film, bara spela i den) har iaf fattat att de inte kunde göra denna filmen seriös. De har varit väldigt "true" till spelet. Som i spelen är det många "snygga" scener, men inte en enda bra scen. Det är inte en enda droppe blod genom hela filmen, även om de hugger ner folk med katanas till höger och vänster, men det saknade jag inte heller, det är ju DOA, och DOA är blodfritt. De spelade tom volleyboll i filmen, precis som i DOA: BeachVolleyBall. Detta innbär ju självklart mycket naken hud och det fanns det gott om, men ist för att satsa på att hetsa uppsmå pojkar så hade lagt upp det ett humoristiskt och hyfsat smakfullt sätt. Vilket förvånade mig mycket, men även detta sätt lär hetsa de små liven :)

De flesta karaktärerna var inte ens lika heller, Bayman spelas av en Derek Boyer och det enda som gjorde att man kände igen "Bayman" var på hans klassiska flytväst. Kasumi spelas av Devon Aoki som inte heller är alls lik. De enda som var lika var Zack, Tina och Ayane. Jag vet att det är svårt att se ut som en animefigur, men de har lyckats ganska bra på Ayane, utan att göra hennes ögon stor som pingpongbollar :D

image59

För att sammanfatta filmen så var den kass. Vill man se fina scener kan man titta på Hero eller nån annan liknande film ist. Jag tycker att alla inbitna DOA fans ska se filmen, men jag höjer ett varningens finger... den är kass :D Inte ens Hayabusa eller Hayate var ninjor i filmen, det var en enorm besvikelse. :(

image58
Zzzz...

/Olle

StarWars är för barn, BattleStar Galactica är för män.

En gång för länge sen såg jag en kort sekvens på från BattleStar Galactica på TV. Tyckte serien verkade lovande för det är enligt mig ganska ont om rymdserier förutom Starwars och StarTrek. Serien inleds med 2st pilotavsnitt på 1½ h som är riktigt bra. Till skillnad från Starwars innehåller denna serie inte allt för mycket "hokuspokus" och massa superlaservapen. Utan tex används vanliga projektiler och missiler i striderna. Kort handlar serien om att människorna skapade robotar, sk Cyloner, som sedan gjorde uppror och invaderade människornas planet. Ca 50.000 människor lyckades fly i en stor rymdflotta. Vi får sedan följa människorna och deras flykt från cylonerna. Serien är en bra blandning mellan action, politik och moralkakor och den överraskar en väldigt ofta då den gör precis det man inte förväntar sig. Det finns än så längre 3 säsonger, med en 4:e på väg.

Serien som jag syftar på är en modern tappning av orginalet från 1978, fast då gjordes endast en säsong.

image56

Den moderna tappningen från 2003 ser något annorlunda ut.

image57

Ramlade nyss över en sån där quiz där man får reda på vilken chr i serien man är mest lik, jag kan med stolthet säga att jag är mest lik tokfascisten Bill Adama. Testa du med!

Annars lunkar livet så sakta framåt. Ska boka möte med min blivande Arb.givare/Kund idag, sen ska jag träna och njuta av att jag är ledig på en måndag.

/Olle


Jag hittade en kul sak.

Jag satt och surfade runt på communityt Helgon.net, och hittade en tjej på forumet som hade blivit tvingad av sin lärare att ta bort ordet "Teutofil" från sin presentation på sin blogg. Hur nu läraren kunde få för sig att tvinga en elev till det? =) Men jag fattade inte var Teutofil var för nått, sen skrev hon att hon inte var nazist alls, och då fattade jag ännu mindre tills jag gick till Wikipedia, and behold! It has a name! TEUTOFIL!

Är det det du är Dase? :D


/Olle


Jag saknar min fantasivärld... lite.

Jag visste att jag en dag skulle få äta upp allt jag skrev när jag skrev inlägget "Nu förstörde jag World of Warcraft". Nu är den dagen närmare än jag trodde. Jag måste erkänna att jag saknar det. Jag saknar miljöerna, både de nya man finner och de gamla man kan utantill. Jag saknar alla oändliga timmar man suttit på TS och skrattat och svurit, lyssnat på Dase när han blir tokförbannad när Alliancespelare rider ifatt honom för att ganka. Stunder som när Kragnoz (Stalindogs VoidWalker) nästan dödar en en dvärg helt själv (som iof var AFK). När Stalindog och Röhm själva spöar upp 7 st Alliancespelare bara för att vi hade lagt upp ett skitfett bakhåll (vi gömde oss under en bro, det var väl det:). Alla instanser där jag måste jaga Per (ist för mobs) för att per spelar tokig Firemage som kan spränga allt, men är i konstant behov av healing... Sen saknar jag inte stunder som då jag råkade ge tomas en "Lepergnome" outfit och tomas en hel kväll sprang efter mig och /cry - emotade. Tillslut var jag tvungen att jag stänga av ljudet :D

Jag vet att jag har glorifierat hela spelet och allt runt om, och att jag inte kommer tycka det är riktigt lika kul när jag väl sätter igång. Men jag vill ändå göra det. Men jag vill ha med er, utan er är det inte alls samma sak. Peter och Jenny som numera är hardcore kommer ju alltid finnas där, jag kan ju spela med dem och jag kanskne tom får gå med i endgame igen, efter alla avhopp :) Men inte för att de gillar mig som person, utan för att jag spelar Präst. Sen att man är bästa kompis med Vice Guildledaren kanske hjälper lite :)
Men jag vill spela med er! Jag vill PVPa, skapa ett fett ArenaTeam och äga runt. Jag vill spela på samma sätt som man spelar BW eller TFT, spela ladder kort och gott.

Jag kommer inte sätta igång med detta förrens jag flyttat in i min nya lya. Senast den 1sep flyttar jag in. Ni kan väl alla fundera på det lite? Per, Tomas, Christer, Danne, Mats, Ican, Cia, John...?

Jag tar inte tillbaka mitt gamla inlägg om att jag förstörde spelet, för då kände jag verkligen så, men nu längtar jag tillbaka.

"INGA KNÄSKÅLAR, INGEN NÅD!"

/Olle

Släng bort alla pipor och sprutor o skit...

... nu går vi ut och ANDAS!
/Hazzan, p3

Nu har jag inte bloggat på skitlänge! Men jag har nästan inte ens ett hem, och ännu mindre tillgång till min dator som jag vill. Sen jobbar jag som fan också, och nu har jag slut på ursäkter. Så nu ska jag blogga om en sak jag tänkt på sen jag åkte hem från Skövde, hem från Peter och Jenny.

I bilen på vägen hem lyssnade jag på P3:s Rond. En debattprogram som de sänder en gång i  veckan tror jag. De debatterade runt om man ska ge ut rena kanyler till narkomaner. Regeringen har gett klartecken till varje kommun och landsting att införa detta för att förhindra spridnignen av HIV bland narkomaner. Men kommunen och Landstingen måste vara överrens om beslutet. (exakt hur det funkar vet jag inte, om de båda röstar o sen jämför man eller vafan) Endast på två ställen i Sverige ger man ut rena kanyler gratis. Malmö och Lund. I Umeå kommun vill man införa detta, men landstinget är emot och därför blir det inga kanyler. Argumenten emot är att man tycker att man uppmuntrar folk till att knarka. ?? What? Säger jag.
Olles analys: Ur ren ekonomisk synpunk borde det ju vara vettigare att ge ut rena kanyler. Om man nu tror att folk börjar knarka eller knarkar mer för att det finns rena kanyler att tillgå, måste det ju ändå vara en vinst att ge ut dem. Om en person får HIV kommer den kosta så mycket mer än en ren kanyl. Personen ska ha bromsmedicin och mycket annat för att den så sent som möjligt ska utveckla AIDS. En ren kanyl som ges ut av staten uppmuntrar inte folk till att knarka mer eller börja knarka. En man (som är emot förslaget) från KRIS  (Kriminellas Revanch i Samhället) sa att "man får inte underlätta för narkomanerna genom att ge dem rena kanyler". Vad är det för inställning? Det är ju just det vi måste göra i den här frågan. Hade regeringen velat ge ut gratis knark hade jag förstått om han sagt så. Att ge ut kanyler löser inte knarkproblemet och det spär inte heller på det. Det enda det gör är ju att förhindra att folk får HIV genom att de alla använder samma kanyl, om och om igen. Han sa ytterliggare, när han ombads kommentera den goda effekt kanylutdelnignen hade haft i Malmö och Lund, att "att ge kanyler till narkomaner löser inga problem, då kanske de har sex ist, ska vi förbjuda det också då?" Då började jag undra vad detta var för kille egentligen. Han får det att låta som att narkomaner är sinnesberövade djur som vill sprida HIV. Det känns som om han inte riktigt förstår hela meningen med att ge ut kanyler. Han verkar tycka att om det inte får människor att sluta med knark så ska vi inte göra det. Själva knarkandet är ju inte frågan här, utan att folk blir smittade av HIV för att de har en enormt beroende.
Näe, ge ut gratis kanyler säger jag, om det visar sig sänka antalet människor som blir smittade med HIV.

image55
Stims!

/Olle

Jag har hittat en ny lista!

Senaste impulsköp: Ett par byxor, en brun skjorta och en Hawaii/Magnumskjorta med Lange o Mufflon! :D
Bästa fikat: Kaffe
Färg du hatar: Jag gillar alla färger mer eller mindre!
Så får du motion: Springer, Yoga och lyfta sprit.
Om du var en blomma: Uhhh, då skulle jag bli känd!
Det dyraste du äger: Snackar vi pengar så är det nog min säng.
Tidigaste barndomsminnet: Vet inte, kanske när jag nästan drunka i mormor o morfars pool.
Samlar på: Nothin.
Pryl du inte kan vara utan: Insulinpennan, den KAN jag faktiskt inte vara utan.
Ditt livs aha-upplevelse: När någon av mina fördommar krossas, I love that :D
Du gör med 100 upphittade kronor: Stoppar i fickan!
Nån du saknar: Ja, ett hem bla.
När grät du senast: Kommer inte ihåg, eller jag menar.... jag gråter aldrig.
Du tycker det är tantvarning/gubbvarning då: Man ser Per Gessle.
När är du gammal: När jag inte kan se eller höra.
Höger eller vänster? Vänst!
Natt eller dag? Natt
Felix eller Heinz? Kentchup! eller...?
NK eller Myrorna? Jag har varit på NK en gång, myrorna aldrig, så NK.
Rakad eller orakad? Orakad, ofc!
Blåögda eller brunögda? Blå.
Naken eller pyjamas? Byxlös.
Linda Skugge eller Linda Rosing? Speciella partiet VS en författare, jag väljer författaren Skugge.
Peter Stormare eller Peter Jihde? Hamilton för fan.
Kaffe eller te? Jag vill säga Te, men det är fel, så Kaffe.
Champagne eller ramlösa? Ramlösa.
Bakispizza eller bakischirre? pssst, vad är Chirre`? Pizza vill jag ha. En Banana med klet.
Engångssex eller engångstallrik? Engångstallrik.
Plastbestick eller plastbröst? Ganska rolig fråga just nu faktiskt, jag säger Plastbröst.
7-eleven eller Pressbyrån? Pressbyrån, Min plastsyrra jobbade där.
Glasögonorm eller linscooling? whatever....
Planka eller pröjsa? Vilket som helst.
Yngre eller äldre? Vin? Whiskey? Äldre.
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? What a dumb q, vem fixar dippen? 
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta? Såklart.
Nämn namnet på en tennisspelare? Olle Johansson, han spelade när han var liten.
Finns det någon du ogillar starkt? Jadå.
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Precis "mittimellan".
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Man kan ju försöka själv först.
Är du svartsjuk? Händer.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Klart de ska få det, men vem fan vill gifta sig i kyrkan?
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Hundöron.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Rainbow Six. 
Tyckte du om att gå i skolan? Grundskolan näe, gymnasiet ja, universitetet ja, folkhögskolan ja!
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Mediakommunikation, Juridik och Anatomi/Osteologi.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Japp japp.
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Alla röda dagar är fina dagar.
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Finns många, tjuvjägare? =)
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående ?kom ut ur garderoben?? Mufflon! Välkommen ut! ;)
Vad är ditt favoritpålägg? Grön linsröra med vitlök.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Varför har jag den alarmsignalen?
Är du troende? hahaha... host host... HAHAHAHAHAH!!!
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? Om de är fötjänar det så självklart.
Tycker du om stearinljus? Ja, men jag använder det sällan.
Använder du hårbalsam? Näe.
Vilken färg har din tandborste? Blå och vit o så.
Har du lök i köttbullarna? Sista jag gjorde köttbullar så japp!
Hav eller sjö? Both!
Har du någon skrivare? JA.
Har du någon scanner? Där blir det nej.
Vad har du för väckarklocka? Min mobil.
Hur ofta klipper du tånaglarna? Varje vecka.
Har du hår på ryggen? Ja, kanske 5-6 strån totalt.
Använder du hudlotion? JA
Har du åkt ambulans någon gång? Japp!
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? spelar ingen roll.
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Är Lange med kan man alltid ta jordnötsringar och sen försöka hångla med han.
Tycker du om Dr Pepper? Tror inte det.
Äpple eller Päron? Both.
Äter du fiskbullar? Ja, men sällan.
Svettas du mycket? I vardagen näe, när jag tränar som fan.
När klippte du dig senast? Idag, fast i skägget.
Vad kollade du senast hos doktorn? Hba1c och lite andra värden.
Har du fått riktig massage någon gång? Ja, MÅNGA ggr :D
Tycker du om rökt kött? Ja och nej
Vilken är din favorit på McDonalds? Fisk/Kycklingburgare, morötter och fruktpåse! :)
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? Max tror jag.
Platt eller vanlig dataskärm? Kommer inte ihåg hur det var att ha en ickeplatt.
Vad har du för mobiltelefon? Sony-Ericsson uhhh, nån slags walkmanphone! :D
Vad är den värsta sjukdom du haft? Lieabities! 
Lever din mormor? Ne.
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Spela Oblivion eller träna.
Använder du tofflor? Japp!
Använder du morgonrock? Näe.
Är du en Besserwisser? Ibland tror jag det, men jag räknar med att folk runtomkring mig säger till mig då.
Kan du dricka mjölk som ?gått ut för 3 dagar sen?? Ja
Beskriv din humor: Varan-TV, alla måste titta.

Så, what a waste of time! Nu måste ni alla kopiera listan och göra själv! gogo, keke GL HF!

/Olle

För alkoholmonopolet i tiden.

För ett tag sen diskuterade jag med Matsu om det svenska alkoholmonopolet, då jobbade han där och inte jag. Jag tyckte jag förde ett bra argument när jag sa att det hade blivit lite alkoholkaos iett år eller så, sen ahde folk vant sig och det hade lugnat ner sig om vi släppt alkoholen fri, så att säga. Han tyckte dock att systembolaget var bra för man hade bra koll på hur mycket folk drack osv osv...

Idag, när jag också jobbar där tycker jag som Matsu, plus några saker till. Det kommer in rätt sunkiga personer och köper alkohol, och jag tycker det är bra att vi får neka dem att köpa om de är påtagligt berusade. Vi har ganska sträng ålderskontroll både på de som köper och de som hjälper till att bära. Sortimentet är jättebra! Det säger även de som vill lösa upp monopolet. Systembolaget får inte vara vinstdrivande, vi får inte syssla med merförsäljning (som tex spela musik i affären så folk köper mer), vi vinner inget på att rekomendera ett dyrt vin framför ett gott, för vi som jobbar har ingen aning om vilka viner som det är mest marginal på. Jag tycker att vårt monopol är en bra sak, men den är också jävligt unik. För inte så längesen hade vi nått som hette MotBok. Motboken var ett intyg man fick ansöka om som intygade att man var en fin och snäll medborgare och gjorde så man fick köpa alkohol :)


Men inte bara på denna nivån är Systemet en bra sak. Idag jobbade jag 9h enligt schema. När jag steg upp kl 8 kände jag hur omotiverad jag var. Jag åkte till jobbet och hade glömt att varje fredag är det vinprovning på morgonen! :D (och ja, vi får inte svälja vinet, vilket man inte gör vid riktig vinprovning) Jag kan inte mycket om viner, men idag har jag lärt mig mer än jag gjort på väldigt länge. Vi smakade 2 vita och 3 röda. Sen flöt dagen bara på och vipps var kl 19:30 och jag fick gå hem. Jag är jätteglad för mitt jobb där och hoppas så innerligt att jag kan kombinera det med Masserandet i framtiden.

På söndag åker jag upp till Eskilstuna för mormors begravning och renovering av sommarstugan, hemma åter på onsdag.

PS. Min Last.FM Weekly får Cain stå för nu då jag inte sitter vid min dator alls längre, så musiken är inte min :D.DS

/Olle


Nu har jag fått den...

Nu kände jag att var tvungen att blogga om nått. Hatar att inte ha min egen dator. Jag har min dator i min förra lägenheten och sitter nu vid min fars. Hans dator är ungefär dubbelt så fet som min, skärmen dubbelt så stor och surround ljudsystemet 8ggr så fett, men utan mitt innehåll spelar det ingen roll hur fet dator man har. I want my pc back! Har installerat Oblivion på denna, det är fan helt otroligt snyggt med en fet dator.

Jag tänkte meddela att jag har fått en lägenhet nu. Den är på Campus, under Tomas lägenhet. Detta har jag skrivit innan inser jag nu, men ni kan läsa det igen. Det som jag tyckte var smart var att jagj kunde använda mina 1500köpoäng på studentbostäder, och spara mina 1200 jag har för vanlig bostad. Så kan jag spara ihop ännu fler tills jag ev vill flytta igen! Men nu börjar jag ju knåda folk på heltid förhoppningsvis så då kanske man kan köpa sig en ist. Jaja

Här är min nya lya! Värsta 30kvm!! Går från 80kvm till 30! ;)

image54
/Olle

ps. för att få in lite politik också, min mor sa att Englands nya premiärminister är värsta Anti-USA! Jag har inte hunnit snoka i hans personliga dokument ännu och därmed har jag inte en susning om vem han är, men det verkar ju lovande. Men sen tror jag att min mamma röstade på Folkpartiet, så hon är kanske inte att lita på :D .ds

RSS 2.0