Integrerad Mental Träning, sanning eller bluff?

Nu sitter man här speedad på Kaffe, igen! Men allt dåligt för nått bra med mig, man är inte bara alltid öppen för att se det. Jag fick tex iden till detta inlägg. På den linje jag läser har vi X antal lektioner som heter "Integrerad Mental Träning". Det är ett ämne som skapades på linjen med inspiration av en man vid namn Lars-Eric Uneståhl. Uneståhl är Fil.Dr och rektor för Skandinaviska Ledarhögskolan och har i över 25 år forskat om och arbetat med Mental Träning. Han har gett ut 14 böcker och ett 50tal träningsprogram för just Mental Träning. Effekterna av mental träning är många och för att nämna några kan man stärka sin självbild, bli av med fobier, stressa av, komma ner i djup avslappning, påverka fysiska prestationer i det undermedvetna osv osv.

Vi gör ett program i skolan som är 4st Cd-skivor långt och just nu är vi på Målprogrammering och Målbildsstyrning (det är ca 5 sådana här kapitel per CD). Jag var väldigt skepptisk i början, men jag börjar komma loss nu, och det är väldigt intressant. Programen går i stort till så att man ligger och slappnar av och lyssnar på Uneståhl prata. Man blir efter ett tags avslappning ombedd att gå in i sitt mentala rum. Det fattade jag inte heller i början, men nu har jag faktiskt ett och när jag går in i det känner jag mig mycket lugnare än om jag bara ligger och blundar. Väl där inne blir man ombedd att tänka på saker som man vill förbättra, ex en idrottsprestation, bättre hälsa, bättre inställning till något, för att nämna några. Sen till slut blir man ombedd att vakna upp, har man lyckats att inte somna och koncentrerat sig på att slappna av kan det kännas som om man har sovit i några timmar. I början somnade jag hela tiden. Men man lär sig.

Här efter kan man släppa tankarna på det man vill förbättra för nu kommer du undermedvetet sträva efter att bli bättre på det du "programerade" in under övningen. Uneståhl säger själv att det kan räcka med några övningar i veckan för att det ska få effekt, men det bästa är ju varje dag helst.

Jag kan inte säga om det har fått effekt för mig ännu och jag tänker inte heller berätta vad jag vill förbättra, men vad jag kan säga är att jag stressar mycket mindre och känner mig mycket mer fokuserad på dagarna.
Attityder och inställningar påverkar oss jättemycket. Både bra och dåliga. Ett enkelt sätt att testa är att när du vaknar på morgonen, ligg kvar i 10 min och tänk på allt bra den här nya dagen kan föra med sig. Det säger sig själv tycker jag att en person som vaknar och ser allt dåligt en dag kan föra med sig kommer nog inte få en speciellt rolig dag. Medans en med en glad inställning kommer nog få en gladare dag. Även om dagarna är exakt lika kommer den glade må bättre! Det är ju det som räknas. Kom också ihåg att en negativ inställning påverkar lika mycket som en positiv!

Besök Lars-Eric Uneståhls webbsida.

Slappa dig gladare! ;D

image7
Lars-Eric Uneståhl

/Olle

"Mad"Donna

Alla måste ha sett Madonnas nya reklam som hon gör tillsammans med H&M. Rätt bra reklam faktiskt, men det är en sak jag verkligen inte kan förstå? Hur kan madonna som verkar vara så vettig när det gäller mänskliga rättigheter och rättvisa inleda ett sammarbete med H&M? H&M har flest fabriker i HongKong, Taiwan och Sydkorea och arbetsvillkoren för de personer som jobbar där är fan en ren missär. Råd&Rön publicerade för några år sedan en artikel om arbetsvillkoren för de anställda på H&Ms fabriker och de intevjuade en 14årig flicka. 80% av de anställda är kvinnor och de arbetar genomsnitt 10 timmar om dagen. En dag hade hon kommit 15 min för sent och fått sparken. Hon blev några dar senare anställd igen och var då tvungen att jobba ännu fler timmar per dag.
Anställda som söker sig till fackföreningar trakasseras av chefer ventilationen där de arbetar är näst intill obefintlig.

Jag hade själv aktier i H&M när jag var 18 tills jag läste om villkoren för de anställda där. Sålde dem till vinst/förlust +/- 0. Det kändes bra. Det finns mycket att läsa om detta ständigt aktuella ämne, för det är verkligen inte bara H&M som inte tar sitt ansvar. Besök Rena Kläder och agera! Stöd deras verksamhet och hjälp till att förändra utsikten för många fabriksarbetare med de sämsta arbetsförhållandena i världen. Där finns också en rapport om just H&M.

image5

"Jag ser på världen och jag vet att folk dör av en girighet som prentas in när de är barn och det blir fokus på vad dem vill ha"
    - Fronda

Näe du Madonna...

/Olle


Idag vill jag tipsa om någon!

Idag vill jag tipsa om en person! Han är inte speciellt känd, han kan nog inte sjunga så bra, han är nog inte heller så speciellt bra på nån idrott men han är en av de bästa människor jag känner! I give you, Tomas "Mufflon" Höst! Tomas är en politiskt engagerad ekonom som extraknäcker med att hjälpa mig och min sambo passa våran hund. Han har hjälpt mig med mycket och jag tyckte det var dax att han fick lite rampljus för jag har ju hur många som helst som läser i min blogg! En dag kommer han bli en stor politisk ledare! Det är jag säker på!
Så Tomas, tack för att du finns och hjälper till så mycket som du gör! ;D

Gör ett besök i Tomas blogg!

image4

ps. dessa bilder är från hans stora genombrottskampanj, så lägg dem på minnet! :D .ds

/Olle

HAHA! I WIN!! U LOOSE IRAN!

Ni var så jävla körda som jag sa!
Nu är jag också full och måste sova!

Peace out!
/Olle

Ni är så jävla körda... äntligen! ... tror jag

Nu håller vi alla tummarna för att Iran ska klämmas åt lite extra när det gäller "AtomENERGI" frågan som de själva vill uttrycka det. På lördag (idag) ska FN rösta om man skall införa skärpta santioner mot Iran. Kan vi inte dra åt svångremmen lite ytterliggare och kolla på deras mänskliga rättigheter? Jag skrev ett paper om detta när jag läste juridik och det man fick reda på är jättehemskt! En kort lista av bara några få saker som är helt oacceptabla!:

1. Kvinnor i Iran ärver bara hälften av vad deras manliga syskon gör.
2. En kvinna i Iran kan inte välja att skilja sig, det kan bara deras män.
3. Kvinnor är inte tillåtna att resa någonstans utan tillåtelse av en överordnad man.
4. En kvinnas vittnesmål räknas bara som ett halvt vittnesmål från en man.
5. Kvinnor tillåts inte ens att vara dommare i det Iranska "rätts"sytemet.
6. Skulle en man välja att skilja sig från sin kvinna så hamnar vårdnaden av barnen automatiskt hos mannen.

Jag frågade mig själv när jag skrev mitt paper varför man väljer att behandla kvinnor som man gör enligt Islam. Världen runt om Iran trycker på mer än någonsin för att de ska sluta, men efter mera research inser jag att det antagligen aldrig kommer hjälpa, snarare bara göra det värre. Det är tack vare dessa "regler" som Islamister är bättre än "oss", dessa regler gör dem unika och antagligen för dem närmare gud. Så länge världen runt om dem kritiserar dem för deras regler kommer deras tro och hängivelse till att följa dessa regler bara bli ännu starkare!
Jag är verkligen för religionsfrihet, men undrar hur många kvinnor som skulle välja Islam om de fick göra ett fritt val.

En artikel om de skärpta sanktionerna mot Iran finns på DN, och mer att läsa om kvinnors rätt i Iran finns här.

image3

/Olle

Ragnar Blackmane! We call upon you!

I torsdags beslutade regeringen att ändra lagen för att göra det lättare att skjuta rovdjur utanför inhägnat område. Detta gäller då framförallt varg. Problemen är att vargen attackerar tamdjur, men det är inte djur i hägn som är det stora problemet, problemet är att vargen attackerar hundar som springer lösa i skog där vargstammar rör sig. Hör ni inte själva hur mongo det låter? Hundar och Vargar är nära släkt och det är klart som fan att vargen anfaller hunden som är på dess revir. Inte nog med att det kommer bli skitsvårt att utreda tjuvjakt, det kommer vara jättelätt för dem som vill att ge sig ut och skjuta av varg, ta bara med dig hunden så är du säker! Det är som att säga till de drabbade att de kan göra som de vill iom att polisen inte utreda något. Att ändra lagen så man utsätter våran stackars vargstam för ännu mera press är bara idiotiskt. Ge istället bidrag till att bygga bättre hägn och lär din sönderavlade jakthund att gå i koppel, sätt ut vargavvisande dofter på extremt känsliga områden.

Tilläggas ska dock att en studie gjord av rovdjursforskare vid Viltskadecenter på Grimsö påvisar att högst 2-4 vargar kommer skjutas varje år. Vi får väl se hur det blir med det? Men vem ska kontrollera att muppar inte går ut och skjuter varg och sedan låter den ligga? Mörkertalet kommer bli enormt, men det är ju ett mörkertal så det vet vi ju inte om.

Jag må vara kritisk, men detta känns bara som nått regeringen Reinfeldt baserat på fakta de har hittat på.

image2

/Olle

Sluta! Dålig människa! Fy!

Varje dag jag går ut med min hund så ligger det krossat glas överallt! Ok, jag är med på att du inte fattar att glas kan återvinnas men om du inte orkar lägga det i insamlingen så kan du väl iaf kasta det i en papperskog ist för att kasta det på marken?! Alla djur får det i labbarna, och nu när det snart är sommar kommer barnen ut barfota och åker också på skiten! Nu kan det finnas viss relation mellan allt glas och att jag bor precis utanför Campus här i Växjö =) Men ändå, sluta kasta glas på marken!

OMG PLZ!

/Olle

En svensk stolthet...!

Idag vill jag tipsa om musik! Jag lyssnar på 2st rapartister, 2pac och Fronda. Alla känner till 2pac, men flera borde känna till Fronda. Upptäckte honom av en slump när en vän babblade om nån artist som hette Fronda. Det gick fort att fastna för hans musik. Första låten jag hörde var "Svarta Paraden", sen följde de andra låtarna bara en efter en. Han har lyckats med en perfekt blandning av komik, allvar och väldigt glad o tung musik i sina låtar. Perfekt att festa, softa, träna, och åka bil till :)

Mannen bakom namnet Fronda är en man som heter Sebastian Fronda. Han började sin karriär som rappare i slutet av 90-talet i ett projekt som hette "De 6 Apornas Armé". Fronda har släppt 5 skivor med en 6:e på väg som heter "Fridlysta Frekvenser". De andra heter Etiketten är musik (2006), Livet genom en pansarvagnspipa (2005), Kamphundar (2004), Då Fronda fortfarande var underjord (2004) och En armé på två ben (2004).

Lyssna och njut!
(bilden är saxad från fronda.se)

image1

/Olle

In med Eskil i mål! In med Eskil i mål!

Det här är det bästa som den nya regeringen gjort seden de tog makten! Jordbruksminister Eskil Erlandsson my man! Eskil har lagt upp ett lagförslag där han vill kunna förbjuda vissa personer att skaffa hund! Han förkastar också iden om att en del vill förbjuda speciella hundraser. Äntligen någon som har insett att det inte är hundens fel! Det är bara systemfel 117. Inkompetent användare. Media gör bilden ännu värre när de drar alla hundar som har bitit någon över samma kant. Hundar som bitit någon är inte kamphundar (såklart kan det vara så i få fall), men om fallet vore så skulle våra kära Taxar och Goldens vara våra största kamphundar. Det är nämligen de hundarna som toppar listorna på raser som bitit människor! Think about that!

Fattar du ändå inte kan du kolla på The Pitbull problem!

/Olle

Nu hände det som aldrig skulle hända...

... det blir personligt! Det är Pers fel, han dissade mig för att jag inte bloggat på ett tag. Vilket är sant, så då skaffade han sig en egen blogg och började blogga dumheter, men de är ganska roande dumheter. Så besök Pers Blogg!
Per bloggar bla om hur han ska göra gud tills hans bitch och lite bra musiktips!

Jag ber om ursäkt till er som läser här (om ni finns) för att jag inte har bloggat på ett tag, jag har ingen bra ursäkt. :(

Men för att sätta lite röd färg på tillvaron så är nu Mona Sahlin ny partiledare för S. Jag tycker det är ok, hon känns mer jordnära än Göran och har nästan ett otäckt lugn när hon för debatt. Mona säger själv att S måste bli piggare och framförallt fler! Fixar hon inte hem valet blir hennes karriär ganska kort sägs det. Mona håller faktiskt just nu 10:40 sitt första tal för S som ny partiledare. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra!

/Olle

RSS 2.0