Ragnar Blackmane! We call upon you!

I torsdags beslutade regeringen att ändra lagen för att göra det lättare att skjuta rovdjur utanför inhägnat område. Detta gäller då framförallt varg. Problemen är att vargen attackerar tamdjur, men det är inte djur i hägn som är det stora problemet, problemet är att vargen attackerar hundar som springer lösa i skog där vargstammar rör sig. Hör ni inte själva hur mongo det låter? Hundar och Vargar är nära släkt och det är klart som fan att vargen anfaller hunden som är på dess revir. Inte nog med att det kommer bli skitsvårt att utreda tjuvjakt, det kommer vara jättelätt för dem som vill att ge sig ut och skjuta av varg, ta bara med dig hunden så är du säker! Det är som att säga till de drabbade att de kan göra som de vill iom att polisen inte utreda något. Att ändra lagen så man utsätter våran stackars vargstam för ännu mera press är bara idiotiskt. Ge istället bidrag till att bygga bättre hägn och lär din sönderavlade jakthund att gå i koppel, sätt ut vargavvisande dofter på extremt känsliga områden.

Tilläggas ska dock att en studie gjord av rovdjursforskare vid Viltskadecenter på Grimsö påvisar att högst 2-4 vargar kommer skjutas varje år. Vi får väl se hur det blir med det? Men vem ska kontrollera att muppar inte går ut och skjuter varg och sedan låter den ligga? Mörkertalet kommer bli enormt, men det är ju ett mörkertal så det vet vi ju inte om.

Jag må vara kritisk, men detta känns bara som nått regeringen Reinfeldt baserat på fakta de har hittat på.

image2

/Olle

Kommentarer
Postat av: Per

De snackade ju om detta i valrörelsen. Inte säker på att det var exakt detta, men det skulle iaf bli mer jakt och ond bråd död osv osv. Då blir ju jägarna glada. Det finns rätt många som gillar att jaga. Många av dem gillar även att rösta.

Så kändes det då i alla fall. Sen får de väl hålla sina löften med. Borgarasen skiter väl i vargarna! =D

2007-03-23 @ 15:09:35
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Shazbot

Jävligt sant! Jävligt billigt knep att fiska röster man tycker jag om man vänder på det lite...

2007-03-24 @ 10:39:20
Postat av: cain

Varför skjuta vargen?
Vad jag ser finns det en eller kanske två anledningar (även jag inte tycker att det är BRA andleningar). Jägaren blir av med det vrede han känner för att hans jakthund har blivit riven eller kanske tom dödad, för det är ju trots allt så, som huvudskribenten skriver, att de allra flesta som blir rivna av varg är just jakthundar. Jag kan sjävklart förstå att man som HUNDÄGARE blir fruktansvärt ledsen, bedrövad och arg över en sån händelse, SÄRSKILT eftersom hundens liv är människans ansvar när man skaffat den. (Kan det då vara så att jägaren är mest arg på sig själv?) MEN som JÄGARE borde han inte bli lika arg. Inte som en sund jägare (om det nu finns några kvar) En jägare borde ha respekt för Naturen o de som faktiskt lever o bor där, de borde vara väl medvetna om att rovdjuren spelar stor roll för näringskedjan. Kan de inte hantera de få vargar som bor kvar i våra skogar, borde de inte vara där o jaga med hund. Driv Skogens Konung, harar, rådjur etc på annat sätt istället.
Den andra anledningen är om vargen faktiskt går in o river ett x-antal får/hästar/kor, whatever. Men det vet vi ju, att det händer ju nästan aldrig. Och om det skulle ske, så är det ju samma sak där, det är djurägarens skyldighet att se till att hans/hennes djur går skyddade.
Näe, lösningen kanske ligger i att få jägare medvetna att bara för att de har en bössa i handen, så betyder inte det att de har ensamrätt på att jaga o försvara de sina.
Hade vi bott i ett land där det finns gott om rovdjur, så hade vi varit mer försiktiga också, o folk hade inte slarvat med hål i staket etc etc.

Tack för ordet..

2007-03-24 @ 10:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0