Young man, there is no need to feel down!

Jag ska blogga om vår New York-resa snart, men jag bara måste ta det (nästan) allra bästa!! När vi var nästan vid time square, det regnade, blåste och var kallt. Sen när vi korsade en gata i äkta new-york-anda (dvs springa som fan när det blir grön gubbe för att en taxi inte ska köra på en) så tittade jag upp och ser en stor skylt. J.R Cigar. Det var nästan som en gloria runt skylten. Jag styrde in det blöta sällskapet i affären och fann två hela våningar proppfulla med cigarrer och ett tak på varje våning som var fullt med luftfuktare. Kändes nästan lite tropiskt, kuba kanske.
Jag shoppade loss för ca 500:- och kände mig nöjd. Köpte mest dominikanska... den gången. Någon dag senare insåg jag att jag måste köpa mer! Gick in igen och gick mer noggrant igenom affären. Lärde mig en massa saker. Jag köpte även min första Humidor! Så nu ska jag köpa destillerat vatten och sätta igång att förvara mina cigarrer. Vore faktiskt lite dumt att låta dem torka sönder, jag har faktiskt cigarrer för flera 1000tals kronor nu =) Så om ni vill förvara saker hos mig kan ni få hyra in er i min humidor :D Det här börjar bli en rolig hobby.


Titta så vackert.



Ballen posar med Humidoren.


Sccchhhexxy!!

/Olle

Saker är som de är...

Som rubriken säger är saker och ting som de är. Jag saknar min hund nått enormt. Det gör ont i bröstet varje gång jag ser en bild på henne. Idag packade jag ihop hennes saker. Råkade kliva på hennes favorit pipboll och tårarna började rinna direkt jag hörde ljudet, för jag visste att hon inte skulle komma springande o undra vem som leker med hennes saker. Jag hör hur hon andas när jag ligger och försöker sova, jag hör hur hon ska komma springande varje gång jag går genom ytterdörren. Det kliar i benen för att jag inte "måste" gå ut och gå en kissrunda innan jag ska lägga mig. Jag är evigt tacksam för mina vänner som undrar hur jag mår och skriver tröstande saker. Även om man inte gillar hundar så har jag inte hört av någon som inte insett vad Greta betytt för mig och Cain. Det! är värt mycket. Vi har i sovrummet gjort en plats för blommor och ett tassavtryck i lera och ett kort på Greta där hon gör sin Gretamin. Hon gjorde bara den minen vid två tillfällen. Det ena var när man hade falukorv i handen och det andra var när man sa "Ozzy!" Huvudet direkt på sne och stora vackra bruna ögon och öron som stog rakt ut. Vackra, underbara och saknade hund. Jag uppskattar att mina vänner kan vara som vanligt även om jag år igenom det jobbigaste i mitt liv just nu. Det är jätteskönt att spela spel med er och höra att ni är precis som vanligt. Dase hittar på ursäkter när vi får spö av 12åringar i DOW2, Tomas säger: "Du är så jävla fin Peter." och livet tickar på som vanligt. Cain sa en gång; Jag känner mig helt död inuti när inte Greta är här. Jag förstog vad hon menade, men samtidigt har jag nog aldrig känt mig så levande. Det tar tid att sörja och det ska ta tid. Det jag känner när jag ser henne på bild känns på nått sätt bra. Hon har satt djupa spår som jag aldrig vill ska försvinna. Fan vad jag älskar henne. Greta. Grisen...



Jag vill inte avsluta inlägg så här deppigt, så jag lägger även in en fin Rackadangbild jag gjort. Samt att jag vill påminna alla suveräna medlemmar i RD att peppa sig lite, det börjar dra sig mot SC2. Det ska bli jävligt fett.


Give the people what they want!

Smärtan jag klagat över i bröstet från BJJn har visat sig vara ett sprucket revben. Jävla rövjävlel vad stryp han ska få om han kommer igen till träningen. Så nu knapras det inflm.dämpande och smärtstillande. Jag har faktiskt inte missat en träning pga smärtan, men jag har missat en jävla massa pga annat. Kommer även att missa nästa veckas 2 pass för då är jag hos den stora satan i väst! Tror jag ska presentera mig som Salenko. Vi ska fira svärmors 50års dag i New York en hel vecka. Ska faktiskt bli kul. Det har ju kommit cigarrer som heter Obama. Tror de är väldigt svårt att få tag på, men finns de nånstans i det landet så är det väl i NY. Sen ska jag besöka en av NY Games Workshopbutiker. Någon som önskar sig nått från USA så får ni säga till nu.
Skolan går också bra, har klarat alla tentor jag missat pga Kuba. Har en halv tenta om nån månad som jag lyckades fukka till, men det fixar jag. Nu ska jag lägga mig och lyssna på Wheel of Time, Bok 5: Fires of heaven. Denna har varit den absolut tråkigaste av de 5 första böckerna. Jef sa att den skulle ta fart en bit in, och det var fan tur att det kom nu. Var nästan beredd att lägga ner. Men kapitel 19 blev räddningen. Nu börjar saker nystas upp.

Have a nice.

/Olle

...


/Olle

I rätt riktning...

Phew, aldrig haft så lite i skolan men ändå känt att det är mycket. Vi har nyss fått reda på att vi har fått en tid på Blå Stjärnan för en CT-röntgen. Avancerad röntgen som kostar ca 5k. :O Tur man har försäkring! Så nu känns det som om vi är på väg i rätt riktning. Vi ska ju till NY den 16:e och då ska mor o far passa henne. Man bara VILL INTE lämna bort en sjuk hund av så många anledningar. Jag kommer inte åka med till GBG för jag har obligatoriska lektioner i skolan imorrn, jag ligger redan efter och vi tog beslut som familj att jag ska stanna hemma. Jag kan inte göra någon teknisk skillnad på plats ändå. Klart jag vill vara med när ens barn ska röntgas och så men Cain får med Anneli, nån som är bättre på hundar än henne får man leta efter. Jag uppskattar det jättemycket ska du veta Anneli!

Idag i skolan hade vi Telemedicin. Det låter skithäftigt, men det är ganska enkelt och förskönat. Det är helt enkelt all vård man kan ge digitalt, inkl maila, skicka prover online osv osv. Vi blev indelade i 3 grupper.  Grupp 1 var innovatörer som ville ha nobelpris och deras uppgift var att med nästan obegränsat med resurser "hitta på" utrustning som vi kan använda oss av i framtiden. Allt från chip sub-cutant till robotar som hjälper en hemma. Grupp 2 (min grupp) var helt negativt inställda till all form av telemedicin. Grupp 3 såg bara fördelar med telemedicin. Det hela gick bra i början tills Grupp 1 började lägga fram sina "robot-ideer". Deras första ide var att man genom enorma rörsystem ska kunna skicka mat, kläder och medicin till folk som idag har hemtjänst. Sedan skulle det finnas robotar som hjälpte en i hemmet, det fanns diskrobotar, klädrobotar och allt. Vi hävdade att det personliga i sjukvården skulle försvinna om allt ska ske online. Tänk om man får hjärtstopp! sa vi. Akutsjukvård måste ju finnas kvar. Men grupp 1 svarade snabbt med att då kommer Defebrilator-Roboten och "deffar" en tillbaka till livet. Herregud! sa Jesper i min grupp, hade vi levt i detta samhälle ni beskriver hade jag skjutit mig i huvet! NP! skriker grupp 1, då kommer skjutasigihuvet-Roboten och fixar upp en! Sen började det urarta ordentligt med chip under hunden som kan se vart alla är, vilket blodtryck, blodsocker och andra blodvärden alla människor har. De kan också avge elchocker så folk blir lugna och snälla. Hence kan vi bara släppa ut alla från mentalinstitut osv. Skitsmart! Jag har nog aldrig skrattat så gott som idag i skolan.

Igår på BJJn så fick jag möta en kille som var ny och totalt saknade känsla för sporten. Han vägde lika mycket som jag men han hade nog nästan bara muskler! han frågade om vi kunde köra för vi var lika stora. Javisst sa jag. När vi sätter oss ner och ska börja kriga säger han: Jag har inte fattat riktigt, får jag göra vad som helst förutom att slå på könet och strypa med händerna? Näeeee!?!?!?! sa jag och såg lite fundersam ut. Du får inte trycka i ögon, göra fish-hooks och dra i håret och sånt heller! Ok sa han, men annars är det bara att få dig att klappa? ... jaaaa.... sa jag med min väldigt oroliga röst. Hur som helst satte vi igång. FAN vad han var stark. Han bara slängde runt mig som en vante och ströp ut mig tre ggr genom att bara lägga sin underarm och hela sin vikt på min hals! Styrka är jävligt bra, men def inte allt. Han fick möta vår svartbältade tränare sen. Han är som en ål och såklart vann tränaren. Men en perfekt kombination av styrka och smidighet är nog värt guld. Så jag lärde mig en massa på att bli strypt. Det värsta är att jag skulle ju kunna få möta en sån på en ev tävling. Men då överlistar jag honom med smarta grepp och ninjatrix! inga probs! Summa sumarum är att jag idag har en öm hals och ont som fan i ett revben och ett pekfinger som är ömt som fan. Men det kommer väl med sporten antar jag... Hoppas den jäveln inte kommer tillbaka. Han ville nog bara komma dit och visa sin styrka och sen gå hem. Linus sa till honom efter träningen: "Då ses vi på torsdagsträningen!" "Njaeeee..." sa han bara då.
Kommer han då ska jag sänka honom i duschen...
När Linus och jag krigade fick vi lära oss ett armlås. Under en omgång låste jag Linus så han inte kunde tappa och det såg jag inte. Så när jag dragit ett tag och han inte gjorde nått drog jag lite till, då hör jag bara: "Gnnhh, gnhhh... AJAJAJ jag kan inte tappa!" Så skrattade vi lite. :)


BJJ, its fantastic!

/Olle

K-märkta bastukvällar?

Nu har jag hittat på saker igen så jag måste solla bort nått annat. Nu när jag har börjat med Basiliansk Ji-Jutsu så kommer tisdagarna bli lidande. Varannan tisdag är det ju bastukväll. Hade det bara varit jag som tränade så hade jag kanske kunnat missa varannan tisdagsträning, men nu tränar både Per och Linus också. Det är typ hälften av bastustyrkan. Jag tror jag Linus och Per också hellre vill träna BJJ än att basta? Kanske inte alltid, men ofta.
Så nu vill jag ha förslag på hur vi gör nu? Finns det andra dagar vi kan försöka basta på? Danne, har du någon mer dag i veckan som du är ledig eller så? Alternativt så får vi ha spelkväll varje onsdag ist? Danne? Bastusäsongen börjar ju ändå lida mot sitt slut nu... Så bastukvällen imorrn ställs in! <-- OBS!

What say you guys? Mitt sista förslag är att ALLA börjar träna BJJ! Fy fan vad fett!

Jag har ställt upp i en PangPregotävling med! Man skulle "fota" sig själv med det allra ondaste! Så jag gjorde en bild. Sen den på PPs hemsida här.


/Olle

RSS 2.0