Bara en kort hyllning...

Jag har nyss tittat klart på Shrek 2. Jag har alltid tyckt den är bra, men idag insåg jag att den är helt genialisk och perfekt. Skaparna av Shrek har lyckats skapa nått helt enastående i min mening. En perfekt blandning av alla populära sagor i en perfekt mix med humor och lysande animationer. Alla karaktärer som är med är kanon! Donkey, Puss in boots, Pinoccio, etc... De har lixom trixat in alla små sagor i en stor. Även om de bara nämns i en mening, så är de iallafall med. Pinoccio har stringtrosor, sleeping beauty ramlar ur sin vagn sovandes, Mongo den enorma pepparkaksgubben besegras med ångad mjölk, Puss tvättar sig i baken och säger "For you baby, I could be",  Vargen från rövluvan är med men inte rödluvan! :D Ska inte ens nämna Eddie Murphy som Donkey, helt lysande.

Aja, ville bara hylla denna underbara film lite.

image66

/Olle

I nationens säkerhet och rikets försvar...

Idag skriver Miljöpartiets ena språkrör Peter Eriksson en debattartikel i DN angående sveriges försvar. Jag har tidigare sympatiserat med MP och gör till stor del fortfarande. Vi har på några år nu bantat ner sveries försvar nått enormt, man har flyttat om de stackars officerarna, skapat nya tjänster, låtit dem gå före i kön till polishögskolorna osv, men verkligheten är att det är samma kostnader nu som för några år sen, fler personer gör helt enkelt mindre.
Man pratar om att man ska koncentrera sig på internationell tjänstgöring istället och jag håller med dem, även om jag är en väldigt "pro-military"guy så tycker jag vi ska lägga fokus på våra utlandstjänster, det är ju där vi behövs. Inte hemma för att försvara svensk mark, ingen som planerar att komma hit och invadera.

Nått som Sverige har varit jävligt bra på genom åren är att göra Stridsflyg, och nu har staten beslutat att vi ska Nato-standardisera en stor del av dem. Don't do it! Låt de jävla jänkarna ha sitt. Detta innbär (tror jag) att vi kan stanna och tanka, bestycka och ladda om våra plan i NATOländer. Fast med Reinfeldt o co i spetsen så vet man aldrig vad som händer.
Fick veta på jobbet av en kollega som låg i flottan att USA och Sverige hade en ubåtsjaktövning tillsammans, Sverige tuffade bort till dem med våra 4 ubåtar, la sig på botten av havet och sa: Ok, find us! Det gjorde de aldrig. De hade inte en susning om vart de svenska ubåtarna befanns sig. Sen åkte svenskarna hem. ;) Det var ûber pwnage.

Peter Eriksson skriver så här om våra ubåtar:

"Som en konsekvens av det säkerhetspolitiska läget bör ubåtsvapnet avvecklas. Efterfrågan på ubåtar för internationella insatser är minimal eller obefintlig. Ubåtsförsvaret kan inte motiveras med att man ska kunna vara övningsobjekt för den amerikanska militären."


image64 image65
Jag och en AG90 jag hittade!                      Peter Eriksson och hans hand!

"EDIT 2007-08-24, 21:44"
Per kommenterade mitt inlägg, så jag måste ändra. Jag fick IG av Per. Jag vill inte ha det.
Jag tycker såhär, som jag tror att jag skrev. Sverige behöver inget försvar, ingen krigsmakt, vad vi dock kan satsa mer och/eller bara på är internationell tjänstgöring. Lägg pengarna på det ist, bättre utrustning, fordon osv till dem som behöver det för att skapa fred runt om i världen. Vi behöver inga soldater som står hemma på svensk mark och försvarar oss om det händer nått. Skulle det (hur det nu ska gå till) hända ändå kommer ju vi ha nytta av alla andra länder som är med i FN, då kommer de till oss. Så ja, jag tycket Peter Eriksson har rätt! Gogo!

/Olle

Det tickar på...

Nu är min NYA dator beställd! Ohh yeah! Nu ska ni få höra vad jag köpt!

1,00 ST 327331 XFX GeForce 8800GTS 500M 640MB GDDR3
1,00 ST 338082 Intel Core 2 Duo E6750 2.67GHz 1333Mhz Socket LGA775, 4MB
1,00 ST 337827 Asus P5K SE, P35, Socket-775
1,00 ST 318667 Cooler Master Centurion 534
1,00 ST 327671 Corsair Powersupply 520W
1,00 ST 327715 Samsung SpinPoint T166 500GB
1,00 ST 321028 Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2, 2048MB

(jag tänkte först länka alla saker till komplett.se, men det är skitmycket jobb fan. :D)

För detta kalas fick jag betala 11.000 kalubas! Sen slipper jag ju momsen iom företaget. Det är ju bra.
Tusen tack till Linus för att han hjälpte mig att sätta ihop datorn och översatte allt från haxxorspråk till svenska så jag skulle förstå vad alla siffror betydde. Sen vill jag tacka Lange som krånglade som fan med mitt "nygamla" grafikkort jag beställde för att hotta upp min nuvarande dator, som tyvärr inte funkade. När saker inte funkar för mig blir jag lat och ist för att krångla ännu mer med datorn för att få den o funka så köpte jag en helt ny! Skitbra!

Jag har fått in mina första pengar i mitt företag med! En dubbelbokning aka duomassage med mig och min kollega Annie som ska massera ett par. Jag har redan fått cashen, men inte genomfört arbetet. Det är vad jag kallar fet utdelning för lite arbete :D
På tisdag flyttar jag, då får man gärna vara med o hjälpa till, Pizza och öl finns då.


In other news, the youth of England was doomed to extinction today, as the robot revolt turned violent!

image63

/Olle

LA LA LA LA LA! *fissången*

What what? In the butt!

Gdamn vad jag har saknat min blogg! Soft att kunna skriva här igen!

För några dagar sen beställde jag ett nytt grafikkort från Inwarehouse, det skulle bli fett tyckte jag. Satte i kortet och allt verkade funka klockrent, startade DOW för att se hur mycket jag kunde dra upp inställningarna! Men det vara bara en svart skärm och en muspekare och lite musik. Hmmm, tänkte jag. Efter mycket om och men startade jag om datorn för att finna windows i 4 färger och en upplösning på 640x480! Fett ös! Sen kom Linus och haxxade, och sa att min dator sa att det fanns ett nytt grafikkort, men att det var på mindre än 1mb. Lange trodde att det inte fick tillräckligt med ström. Så vi bar ner datorn till Linus, tog ström från Linus fetdator och testade igen, efter ca 2h krångel fick vi den att iaf säga att det var 512mb ram på kortet, men inget funkade som vi ville ändå. Tilläggas ska då att Linus satt och Wowade på sin dator samtidigt som den försörjde hela hans system och mitt grafikkort på samma gång! Det var kaxigt tyckte jag :D Nu har jag iaf skickat tillbaka kortet till inwarehouse och satsar på att köpa helt ny dator ist! Jag fick prioritera bort min fetsoffa jag skulle köpa, jag får sitta på golvet sålänge. Jag är ju kapitalist och moderat nu så pengarna bara rullar in (haha) så det ska nog inte ta så lång tid innan jag kan köpa min soffa.

Idag ska jag åka till min goda vän Charlotte på TG-skrivab och köpa kontorsdaker till mig och Tomas! Sen ska jag gå ut med Greta och tänkte på hur bra vi ska ha det på vårt hotell på Maderia. Sen ska jag nog bara njuta av att vara ledig i 2 dagar.

   
Soffan!                             Hotellet!

/Olle

Jag tror Todd har fattat...

Detta kommer nog som old news för er alla, men ingen har bloggat om det ännu, så då kan jag få äran! :D
Sitter vid min egen dator för en skull begränsat diggande med huvud och nacke till 2pac då headbangingen gick överstyr på sista festen med klassen. Jag klickade på Fallout3 länken jag har som snabbknapp i FF. Då upptäckte jag att sidan är fett uppdaterad och inte bara visar små conceptartbilder. Jag sätter direkt igång att lusläsa allt som finns, det är ju fallout 3! Uppföljaren till de 2 bästa spelen som någonsin gjorts. Utan tvekan.

Jag läste lite dagbok från Todd Howard, och jag måste säga att det han skriver lugnar mig ganska mycket. Det görs så jävla mycket skitspel, men Bethesta ligger enligt mig ändå i topp bland de som verkligen kan. Det känns som om han har kunnat solla bland alla fans som skriver till dem och talar om för dem hur spelet ska vara, och jag tror att de kan som de själva säger "fånga spelets själ", vilket är det fallout handlar om. Han har tydligen använt sig mest av Fallout 1 som inspirationskälla, och även allt material från Interplay när de kallade det "Fallout: A GURPS Post Nuclear Adventure". Hoppas HOPPAS (även om det är för mycket att hoppas på, jag vet) att lyckas vill implementera nån slags MP mode för oss "old-school-LAN-co-op-nerdar". Det hade ägt fett.nu.

Just nu är jag mer sugen på ett bra Fallout 3 ist för ett Fallout Online. Bara sjukanmäla mig från jobbet och spela dag ut och dag in. Mmmm...
Jag tänkte rippa en bild från deras sida, men det är ett jävla liv om bilderna och infon kring detta spel så jag skiter i det. :)

/Olle

Underbara älskade...

Nu är det slut, mitt år på Grimslövs Folkhögskola är verkligen slut nu. Det har utan tvekan varit ett av de bästa skolåren i mitt liv, och för er som funderar på att läsa folkhögskola kan jag varmt rekomendera det. Det är inte alls nån sexsekt med ett överhuvud som vill ligga med alla ;) Jag hade mina sista tentor i fredags och lördags! Det ena klarade jag galant, det andra får jag veta om 3 veckor, men det kändes som om jag klarade det med god marginal!


Med det sagt så blickar vi framåt...

Jag sitter och ansöker om FA-Skattsedel just nu som jag måste ha till mitt företag, F för att ha rätt att ta betalt och A för att jag ska jobba på systemet samtidigt. Det här ska bli så jävla spännande, mitt eget Evil Corp. Hihi. Jag tänkte iom detta utlysa en tävling, jag har ju inget namn ännu på mitt företag. Så härmed utlyser jag en tävling, den som kan komma på det bästa företagsnamnet till mig o mitt företag vinner en massage utförd av en äkta av BranchRådet Certifierad Massör! (mig då alltså ;) De enda namn jag har kommit på är BögBalles Kloakservice och Evil Corp. Seriösa som oseriösa förslag är välkomna, dock kan nog bara ett seriöst vinna.

Lägenhets inflyttning närmar sig, mindre än 3 veckor kvar nu, folk som hjälper mig att flytta belönas såklart med öl o pizza, det är ju standard. 1sep är det som gäller. Inte så mycket att flytta, men en bra ursäkt för öl o pizza.

Nu måste jag äta socker känner jag... min kroniska sjukdom som gör att såfort jag säger emot så måste jag äta på McDonalds gör sig påmind.

/Olle


Jobb, Teutofili, Resor och Massage!

För att göra er besvikna så har rubriken inte speciellt mycket att göra med det jag tänker skriva nu här. Inga hårda tyska ord iaf. Jag var tvungen att hitta på en rubrik till mitt inlägg som kommer handla om lite allt möjligt.
Jag vill inleda med att ge fet cred till Radiokanalen P3, den är helt underbar, framförallt Pangprego. Very funny shit.

Läste på texttv för några dar sen att några svenskar hade åkt fast i det förlo(r)vade landet Iran för att de festat och druckit alkohol. Så skrattade jag och Cain lite för att om man dricker alkohol där så kan man straffas med piskrapp!, böter eller fängelse :)
Men idag på P3 hörde jag på kvällspasset och de snackade just om Iran och just denna incident. Det var tydligen en fet dödsrockskonsert som polisen i Iran hade slagit till mot. Man grep typ 90 pers men nu hade alla utom arrangörerna släppts. Den äldre generationen i Iran har tydligen feta probs med kidsen och deras musik och attityd. De verkar inte alls vara intresserade av att slå sina fruar eller nått sånt alls, utan bara lyssna på dödsmetal och ha det bra, ta en öl kanske. Detta ger en ett ganska stort hopp om att regimen kommer dö ut med alla som är gamla och dåliga där, så kan de rockande kidsen ta över! Gogo Metalkids of Iran! 

Sen hörde jag nått om några fucked up kids i Sverige (detta paradis) hade överfallig en ambulans! Kommer inte ihåg vilken stad, Uppsala kanske? En ambulans hade iaf åkt ut för att hjälpa en kvinna som hade andningssvårigheter, när männen hjälpte henne, kom det 15-20 ungdomar och överföll ambulansen och sjukvårdarna! I mean cmon! Jag vet inte mer om historien, så om nån kan fylla i så vore jag glad. :) För går man på  bara det jag vet så verkar det helt cp. Om det inte var krig just där och ungdomarna ville förhindra att medicsen ressade kvinnan som slogs för det andra laget, då är det ok.

Idag var min första dag tillbaka i skolbänken, teori hela dagen. Tur att Anatomi är kul. Idag har jag lärt mig att testa rörlighet i bålen. Rotationer, Flextioner, Dorsalflextioner osv... riktigt kul.
Han inte mer än komma till jobbet så ringer Mats och vill att jag ska jobba. Men det kunde han glömma! Har min sista certifiering i helgen och tills dess är jag instängd med mina böcker.
Efter helgen ska jag starta mitt företag, kollat på lokal och allt nu. Om inte sjuksköterskelinjen ringer och säger: "Olle! Du måste läsa här, du får betalt för att läsa här" så ska jag massera på Oasen och sälja sprit om vartannat!

Sen avslutar jag med nått riktigt kul! Den 2 oktober åker jag till Maderia! Ohh yeah! jag och Cain ska åka på Spa Resort phat ass 5-stjärnigt Lyxhotell i en vecka. Det ska bli så jävla kul...!

Jag vill avsluta med ett citat från min Anatomilärare och Idol Adrian:
" Rörelse är liv!, rörelse kan också orsaka död."
 - Adrian, Naprapat

/Olle

RSS 2.0