Vill mest uppdatera lite...

Har inte bloggat på tusen år och sist var det om Mats nya Paladinrustning. Jag har dock jobbat som en tok den senaste tiden, och för första gången känner jag mig förvirrad, på riktigt. Jag tycker ordet förvirrad används alldeles för mycket, för som jag är nu så är jag äkta förvirrad. Flera ggr har jag kommit en timme för tidigt till jobbet utan att veta om det förrens jag anländer till jobbet. En dag klev jag av bussen och tänkte: Fan vad folk det är här uppe såhär innan kl 10. Konstigt. Men vafaan! Dörrarna på jobbet går ju upp och folk går in!! Då insåg jag att kl var 11 och inte 10. Detta hände några ggr, sen några ggr kom jag inte till jobbet alls när jag skulle jobba. Jag missade en massagekund!! Så jävla pinsamt!! Så nu fick jag ge henne en gratisbehandling. Som tur väl är så är hon jävligt nöjd med sin massör, så förhoppningvis lämnar hon inte mig för nån annan. Sa jag att jag känner mig förvirrad?

Men men, de gillar mig på jobbet iaf tror jag. Får jobba mer nu efter nyår och får tom bli ansvarig för spriten. Men det är väl inte för att jag är så bra utan snarare för att vice butikschefen ska lånas ut till en annan butik. Men men, de kunde valt nån annan, men det gjorde de inte!!

Såg nyss en trailer för avp2 på tv6! Gdamn vad coolt! 4:e Januari!

image99
Alien är cool

/Olle

Någon sa nått om nörderi?

När Osto skrev sitt inlägg om att man kan beställa sin WoWkaraktär som modell, så svarade Per med, citat:

"Jösses. Det där kan mycket väl vara det nördigaste jag hört talas om i hela mitt liv faktiskt. "

Sent en kväll för några dagar sen när jag och Mufflon diskuterade StarCraft2 över en kopp kaffe sa vi att vi skulle kunna sätta upp en ny websida för Rackadang, StarCraftklanen som Tomas och Per startade när StarCraft släpptes. Vi snackade vidare och vi gjorde tom en ny logga, skylt på skoj. Jag googlade på Rackadang och fann att mannen som nördvarnade om wowmodellerna själv har ett ganska nördigt förflutet. Det kanske inte kommer som en överraskning, men kolla in meningarna han svänger med! Vi skrattade iaf högt och sa att detta måste vi blogga om!

" Jag har ingen portal ner till nihlatak's temple i act5 på nightmare, vilket känns jävligt jobbigt iom att det innebär jag inte kan mf'a pindleskin på nm och har inte kommit förbi act1 på hell."

" Har klarat alla quests på act5, räddat anya dödat nihlatak osv, så jag hade ju portalen där en gång. Enda konstiga jag gjort var att jag körde ancients och baal före jag gjorde de andra uppdragen."

" Då det kan ta 1-3 timmar att få -EN- enda bra sak från pindle vilket är långtråkigt som fan :). På kanske dom timmarna jag kunde fått några fååå bra saker från pindle har jag fått Shako/ocu/shaft o några andra ok saker från meph. Synd bara att jag inte kan mf'a baal då min sorc e 100% fire ^^ "

- Per, Diablo II nörd royale! (källan finns här)

Hur som helst så blev jag förvånad över hur aktiv du faktiskt var i SC(och D2)kretsar Per, och även om jag skrattade åt det då så var det jävligt kul att hitta inlägg från 1999 från dig. :)
Jag tittade in en sväng på gamingeye och kollade när Harpo och jag blev medlemmar. Det står på alla i klanen att de är män utom på mig, där står det ingenting! :) Jag kanske var osäker då.
Jag ser fram emot att SC2 släpps och det vore kul som tusan att lira ihop igen. :)

NU till en annan nördighet. Det gäller mig och Mats. Kanske mest Mats.
Mats vinkade till sig mig en dag när han satt i kassan på jobbet fast det var tomt på kunder. Han fnissade lågt och sa: jag har +250 healing på min Pala. Ok! sa jag, men jag har ca +450 på Röhm. Ganska taskigt sagt av mig iom att Mats var väldigt glad över sina 250. Så mina skuldkänslor fick mig att vilja gottgöra honom. Jag gick ut på lagret och hämtade nya varor att packa upp när jag fick en skitbra ide! Jag tillverkade Mats en egen healinghjälm han kan ha IRL! Den har +1000 i healing!

image96

image97
En hetare Pala får man leta efter!!

Mats blev jätteglad och nu har han sin healinghjälm på sig hela tiden utom när distriktschefen tittar.

. . :: EDIT -->

image98
Bilden i orginalutförande är en bild på en tavla på skolan i Grimslöv med svenska folket som håller i en skylt som det står "allmän rösträtt" på, men nu vill folket ha RACKADANG istället, det är mycket viktigare!

/. .::EDIT

/Olle

I knew it!

Nån dag kommer man ha nytta av WOW i verkligheten!

/Olle

Whiskey is ze shit!

För ett tag sen gjorde Per ett inlägg om sin Whiskey, typ 2 dagar innan hade jag samma tanke men kom aldrig till skott innan Per. Men nu har det gått ett tag och nu vill jag skriva om min whiskey och lite om whiskey i allmänhet.
Jag som whiskeyfantast, lärde mig av Per, och lite cred ska faktiskt gå till Åsa också. Per drack alltid whiskey, and he was damn good at it! :) Jag minns att Åsa var upprörd då Per drack sig mer än salongsberusad på fin Whiskey. Jag minns inte vilken den var, för då sa jag, som så många andra, att whiskey bara smakar skitilla! Men jag vet inte var och när det började vända. Men idag är det andra bullar. Whiskey är väldigt gott! Både i smak och doft. Här är mina flaskor jag köpt genom min ganska korta whiskeykarriär: I turordning.

image86

Strathisla 12 Years (Varunummer hos Systembolaget: 10444)
Pris: 309 kr
Land :   Storbritannien
Distrikt :   Speyside
Alkoholhalt:    43,0 %
Doft :   Fruktig, maltig doft med inslag av fat, torkad aprikos, vanilj och nötkola.
Smak:    Fruktig, maltig smak med fatkaraktär, inslag av torkad aprikos, vanilj och hasselnötter.
Olle: Var nog min första egna whiskey. Bra att börja med. Insåg ganska snabbt (efter att Per sagt det om och om igen) att rökig whiskey faktiskt är det absolut godaste. Denna är inte rökig utan snarare som infon säger, fruktig. Men en whiskey behöver inte vara rökig för att vara god. Denna kan jag absolut rekomendera, då 309kr för en 700ML flaska är vad vi brukar säga prisvärt! :) (ja, den servar som växthållare numera)

image87

Talisker 10 Years (Varunummer hos Systembolaget: 411)
Land:    Storbritannien
Pris: 399 kr
Distrikt:    Isle of Skye
Alkoholhalt:    45,8 %
Doft :   Stor, rökig doft med inslag av malt och peppar.
Smak:    Smakrik, rökig whisky med lång, nyanserad eftersmak.
Olle: Här seglade jag in på den rökiga arenan med en Talisker 10år. Denna var ett perfekt andrasteg för att senare komma in på Laphroaigs olika sorter. Den smakar verkligen "stort"! Jättesvårt att förklara. Måste testas!

image88

Laphroaig 10 Years (Varunummer hos Systembolaget: 571)
Land:    Storbritannien
Pris: 399 kr
Distrikt:    Islay
Alkoholhalt:    40,0 %
Doft:    Påtagligt rökig doft med inslag av fat, tjärpastill och jod.
Smak:    Påtagligt rökig smak med inslag av fat, tjärpastill och jod.
Olle: Här är whiskeymärket som skulle stjäla mitt hjärta och mina smaklökar fram till idag och antagligen ett bra tag till. Väldigt rökig och funkar bra både med och utan vatten. En skvätt vatten får en intensiv whiskey att smaka mycket mer, det är ofta risk att det blir för mycket röksmak så att andra smaker blir lidande. Men vill man ha den där "kick you in the crotch-känslan ska man ta den som den är.

image89

Teacher's (Varunummer hos Systembolaget: 489)
Land :   Storbritannien
Pris: 229 kr
Distrikt :   Skottland
Alkoholhalt:    40,0 %
Smak:    Lätt rökig smak med inslag av torv och choklad.
Olle: Jag har egentligen inte nått att säga. Jag vet inte varför jag köpte en blended whiskey. Det kanske var för att den skulle vara lite rökig, men fan vad blåst jag blev. Never again. Jag vet tom att man använder denna som drinkingrediens.

image90

The Tyrconnell Single Malt (Varunummer hos Systembolaget: 486)
Land :   Irland
Distrikt:    Irland (vet inte ens om Irland har det?)
Alkoholhalt:    40,0 %
Doft:    Stor, fruktig, distinkt doft med rökighet, inslag av jod, torv och fat.
Smak:    Fruktig, nyanserad och elegant smak med ton av ljunghonung och torv. Lång eftersmak.
Olle: Den här whiskeyn har jag fått av Cains släktingar. Den är en av mina roligaste faktiskt. De visste att jag gillade rökig whiskey vid det här laget men köpte en Irlänsk istället för en Skotsk. Men resultatet var faktiskt över förväntan. Den smakar jävligt komplext, nästan avancerat. Tom systembolagets testpanel har beskrivit den som elegant och med ton av ljunghonung. Bjuder gärna på en skvätt till den som vill.

image91

Laphroaig 10 Years Cask Strength (Varunummer hos Systembolaget: 70180)
Land :   Storbritannien
Pris: 507 kr
Distrikt:    Islay
Alkoholhalt:    57,7 %
Olle: It is like the mothership is calling me home. Detta är den absolut godaste whiskeyn jag druckit. Många säger säkert att jag är whiskeynoob nu osv... men "ge mig då en godare att testa!" Denna har inte testats av Systembolaget och ligger i beställningssortimentet. Den är outspädd på 57,7%. Vanligtvis späder man ut whiskeyn till 40% som är minimum för att få kallas whiskey. Jag snubblade över den i vårt system en dag och ringde genast till Per och kollade om han ville ha en han med då jag ändå skulle beställa. Jag åkte direkt till Per samma kväll de hade kommit och vi tog varsitt glas. Jag kommer fortfarande ihåg Pers min och kommentar efter första klunken. "Man blir ju bara så jävla lycklig!" och det har han så jävla rätt i. Stor rökighet med inslag av tjärpastill och jord typ. Lång eftersmak. Perfekt. Fantastico! Laphroaig is ze shiat!

image92

Glenmorangie 10 Years (Varunummer hos Systembolaget: 417)
Land :   Storbritannien
Pris: 389 kr
Distrikt:    Northern Highlands
Alkoholhalt:    40,0 %
Doft :   Medelstor, maltig, aningen gräsig doft med liten rökighet, inslag av fat, nötter och citrus.
Smak:    Relativt lätt, fruktig whisky med liten rökighet, inslag av fat, vanilj, halm och nötter.
Olle: Den här fick jag av min älskade flickvän. Som avbytare till den väldigt intensiva Laphroaigen är denna väldigt god och rund i smaken. Lätt och mild men ändå en ton av rök döljer sig i den. Kan def vara ett tredje steg in på rökarenan.

image93

Mackmyra Preludium 05 (Varunummer hos Systembolaget: ??)
Land: Sverige
Pris: ca 400 kr
Distrikt: Gästrikland
Doft: Rostad karaktär med vanilj, torkad frukt och honung. En lätt rökighet kan skönjas i bakgrunden.
Smak: Kryddig med intensiv vaniljsötma från hårt kolade ekfat. Eftersmak av ek och eldiga kryddor.
Olle: Ja ni, här har jag inget att säga för jag har inte öppnat den. Höll på att sälja den för ett tag sen tills jag tittade upp på nätet vad den kostade numera. Jag köpte den för ca ett halvår sen och den verkar stiga med 1000 kr per år. Mackmyra är som ni kanske sett ett svenskt märke och därmed sveriges enda tillverkare av maltwhiskey. Man har släppt 6 whiskeys ur serien Preludium. Jag fick inte nys på den förrens jag började på systembolaget. Jag kunde iallafall köpa de två sista. På ett sätt vill jag öppna dem nu och testa dem direkt, men samtidigt är jag snål och vill se hur mycket de kan stiga i pris. Systembolaget där jag jobbar fick bara in 36 st och det stog folk utanför och köade i flera timmar innan vi öppnade för att säkra sitt ex. Nu går de inte att köpa länge och de kommer aldrig komma igen. Makes it kind of special! Men men... den som lever får se!

image94

Laphroaig 16 Years The Un-Chillfiltered Collection 1991 (Varunummer hos Systembolaget: 10408)
Land:    Storbritannien
Pris: 585 kr
Distrikt:    Islay
Alkoholhalt:    46,0 %
Doft :   Balanserat rökig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, ljunghonung, vanilj och charkuterier.
Smak:    Balanserad, rökig smak med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, ljunghonung, halm, vanilj och tjärpastill.
Olle: Laphroaigs 16 åriga whiskey som INTE är chillfiltered. Många tillverkade tillsätter sockerkulör på slutprodukten för att få "rätt färg" på sin whiskey.  Tillsätter man vatten till en whiskey som innehåller sockerkulör (E150) finns det risk för att den blir grumlig/missfärgad. Man kyler då ner whiskeyn kraftigt till 0 grader. Det har dock på senare dar blivit vanligare att man säljer Un-Chillfiltered whiskey som påstås höja smakupplevelsen. Jag vet inte om den är speciellt mycket högre på denna. Den smakar def gott men för 585 kr köper jag hellre en Laphroaif Cask Strength.

image95

Mackmyra Preludium 06 2006 (Varunummer hos Systembolaget: 10482)
Land:    Sverige
Distrikt: Gästrikland
Alkoholhalt:    50,5 %
Doft :   Fruktig, aningen rökig doft med inslag av fat, päron, honung och halm.
Smak:    Fruktig, balanserad, aningen rökig smak med inslag av fat, päron, honung, halm och vanilj.
Olle: Igår släpptes den sista whiskeyn ur Preludiumserien från Mackmyra. Beskrivs som "Frisk Svensk Rök" och jag har inte öppnat denna flaska heller. För snål? Kanske. Jag vill inte öppna en dyr whiskey som jag antagligen inte kommer tycka om. Även om denna är rökig så kommer den inte vara i närheten av Laphroaig, där man mer eller mindre satt sin standard. Eller vad säger du Per? Kanske öppnar jag den en dag, kanske ger jag bort den i Julklapp. I dunno, jag vet bara att den är jävligt kul att ha i sin ägo. ;)

Det var allt från mig och min whiskey. Nu har jag lyssnar på TFT OST under hela tiden jag skrev detta inlägg och är vulgosugen på att spela! Members of Rackadang! I summon you! 2on2 no rush 20 min ok keke?

/Olle

RSS 2.0