Wohooo!!!

Idag är jag en glad man! Sprudlar av glädje! *försöker visa* Let me tell you why!
Som jag skrev i nått inlägg för några dagar sen så ser framtiden ganska ljus ut för mig! Inget skryt eller kaxigt uttalande, utan bara ett uppmärksammande av en känsla jag inte haft på väldigt länge. I höst har jag planer! Jag har fått jobb (om jag vill) eller inte bara ett, utan två. Vilket är perfekt, för det ena jobbet är som Massör. Det andra jobbet är mitt nuvarande jobb på Systembolaget. Dessa jobba kommer bli perfekt att kombinera. Massera 75% och resterande 25% säljer jag sprit till svenska folket genom vårat unika alkoholmonopol.
Jag ska flytta till ny lägenhet, och bli granne med Tomas av alla människor. Det kommer bli skitbra, för då kan vi titta på film och serier hela tiden, och dricka kaffe.

I morse kom jag hem från min syster, jag har bott där i 2 nätter nu och agerat barnvakt då hon varit höggravid, men inatt kl 03:30 kom det ut en pojk på 3.5kg, han ska nog heta Arvid tror jag. Jag tyckte Fat Lenin, men syrran gillade det inte. Det roliga var att det var nog för att det ordet Fat i, inte Lenin :D Jag gillar min syrra :D

Dagen innan midsommarafton skrev jag min sluttenta för Medicinskt Kursforum, jag klarade det! Så jävla nöjd är jag, ingen fet marginal, men jag klarade det, vilket känns som det viktigaste! Nu har jag bara en praktiskt tenta kvar, så mina vänner, om jag tar på er extra mycket nu, försöker känna era benknotor och muskler så är det för att jag måste!! Jag har blivit tillsagd att göra det!

Det sista som är kul är att vi håller på att bygga om sommarstugen i E-tuna till nått slags sommarparadis, min far har fått storhetsvansinne. Nytt hus, ny större gräsmatta, nya avlopp, ny brygga, ny vedeldad flytande bastu. Jag kan knappt vänta tills vi samlar alla i gängen, tar bilarna och åker upp dit och bara softar, festar, grillar, och badar.

Jag försöker bara säga att jag är en glad man!

/Olle

Jag snor av Mats.

Mats har denna videon på sin blogg, jag tyckte den var väldigt bra, så jag ville med posta den.
Den är rätt lång, men den är värd det.
/Olle

Paus... I need a break!

Jag behöver en paus, och jag behöver få skriva av mig, på svenska!! Gud vad skönt. Försvann nästan in i en värld som några jävla greker iklädda lakan har hittat på när de drack jäst vin och åt vindruvor och hade sex med unga pojkar. Hmmm, vad är det jag håller på att utbilda mig till egentligen? ;) Ja just det, Tomas är mig redan på spåren, jag är Hannibal Lecter Jr.

Idag känner jag mig glad. Känns som om jag har koll på saker och ting, livet går framåt på nästan alla punkter. Ett företag ringde mig igår och sa att de ville anställa mig som massör, ett företag som tackat nej en gång innan när jag erbjöd mig. Nu ringde de mig! Så nu är bollen på min planhalva! Här ska förhandlas!

Jag tränar regelbundet och har gjort det ett bra tag nu, 5ggr i veckan och det börjar synas! *väldigt stolt* Jag äter... bättre, men det kan bli ännu bättre. När ni alla kommer hit så måste vi äta pizza, det är bara så. Jag har ett Hba1c på 6.1 (långtidsvärde för blodsockernivå för diabetiker) vilket är så jävla perfekt! Skulle vilja ha 5.9 bara för att utöva uber pwnage, men det får vi se om 2 månader ungefär.

Jag tänkte nyss skriva en egen lista, som vi alla skulle svara på,  men det gick inge bra. Jag kom bara på två frågor. Men jag kan plugga samtidigt som jag tar upp eran dyrbara tid!

Idag ska vi lära oss om "Femur" som är vårat lårben.

Här är SINISTER FEMUR från en POSTERIOR VY.
(vänster femurben sett bakifrån)

image52

1. Caput Femoris (Caput = Huvud)
2. Collum Femoris (Collum = Hals)
3. Trochanter Major (Trochanter = Knöl)
4. Trochanter Minor
5. Skaftet på Femur. ( Bara dumma Amerikanare som markerar skaftet, för att de inte fattar vart det är annars)
6. Epicondylus Medialis (Epicondylus = Utbuktning vid sidan av ett ledhuvud)
7. Condylus Lateralis ( Condylus ledhuvud)

Eftersom jag vet att ni bara älskar sånt här så tar vi en muskel också! Som Bonus!

Jag har valt en av våra absolut största muskler som heter som heter Latissimus Dorsi.

Här är LATISSIMUS DORSI sett från en POSTERIOR VY.

image53

Ursprung:
* Fascia Thoracolumbalis
* Processus Spinosus (spetsen på ryggradskotan)
* Sacrum ( sitter mellan ryggradsslutet och svanskotan)
* Crista Iliaca (kanten på höftbenet)
* Costae 9-12 (Costae = revben 9-12)
* Angulus Inferior (nedre spetsen på skulderbladet) Det är bara 25% av Sveriges befolkning som har ett ursprung för latissimus dorsi just där. Olles egna tankar: EVOLUTION! Varför vi utvecklas så?, dont know! :)

Fäste:
* Crista tubercili minoris (Framsidan av överarmsbenet)

Funktion i Articularis Humeri: (axelled)
* Inåtrotation (vrida hela armen inåt)
* Adduktion ( dra in armen mot sidan av kroppen)
* Extension (föra armen framåt, utan att böja armbågen)
* Horisontal Adduktion (hålla armarna rakt ut i axelled och sen föra dem bakåt)

UniLateral funktion i Bål: (ländrygg och bröst)
* Lateralflextion (luta kroppen åt höger el vänster utan att böja bålen framåt eller bakåt)
* Roation Ipsilateralt (rotera bålen åt samma sida som muskeln sitter på)

Bilateral funktion i bål:
* Dorsalflexion (luta ryggen bakåt)

Jaha alla barn, det var dagens anatomi/osteologilektion.
Nu ska jag dricka kaffe och läsa era bloggar.

"Fake it till you make it!"
 - Adrian , Leg. Naprapat

/Olle


Jag ska göra en Per...

Igår innan jag gick hem från festen så snackade jag lite kort med Per om våra bloggar. Per sa att han gärna skulle se mig skriva ett inlägg som var lite mer spontant. För jag ska erkänna att jag vill backa upp mitt inlägg till 100% och skriva om nått som alla kan relatera till, mer eller mindre. Jag tycker om förändring så jag tänkte skriva lite vad jag känner och tycker, även om det går emot det som jag först ämnade att ha min blogg till... men det var länge sen och ni har nog glömt vad det var.

Idag var jättekonstig dag för mig. Jag vaknade i vanlig ordning vid kl 07 typ, utan väckarklocka. Jag trodde jag var jättebakis men jag var bara skitvarm. Det blir rätt varmt här uppe på 9:e vån, rättare sagt 31 grader C.
Jag försökte somna om och det tror jag att jag lyckades med, priset för det var dock lite lätt nackspärr och mardrömmar om mina gamla väktarkompisar! :D Sen fick jag för mig att gå ut och träna i värmen, det gick bra tills slutet då jag brukar spurta, då fick jag bröstsmärtor. But im ok :D

image50

Nu hittade jag denna på DN, hur kommer det sig att man bara ser det onda i allt? Det är som fenomenet som kan exemplifieras som: "Om en man bygger 1000 broar och suger en kuk är han kuksugare." Det är synd tycker jag, men det är ju dels sånt som "säljer" och som folk vill läsa om.
Hittade även denna, och denna.


Nu är jag klar per! Jag blandade lite, är du stolt över mig? =)

"The emperor protects!"

/Olle

Missiler, Latin och Människokroppen!

En nulägesanalys.
av Olle Johansson.

Jag har varit upptagen! Väldigt upptagen. Jag vill inleda med en ursäkt, en ursäkt till alla mina underbara vänner, för vad jag gjorde på festen här hos mig i lördags. Inte nått speciellt pinsamt direkt, men jag spenderade ju massa tid i telefon ist för att hänga med er underbara människor! Förlåt mig. Jag har ont om tid som fan att hinna med allt jag vill nu för tiden, och hänga med er är högst upp, ändå snackar jag bort kvällen i telefon! Im not so smart! ;) Im sorry.

Istället för att lova er och mig själv att jag ska blogga en massa hit och dit så bloggar jag om det som jag kan mest om just nu. Jag läser just nu Anatomi och Osteologi i skolan, och det är fan bland det roligaste jag gjort! Hoppas att jag kommer kunna läsa till sjuksköterska nu till hösten, människokroppen är helt fantastisk! Jag vill samtidgt passa på att säga, hur fan kan man tro på nått annat än evolutionen? Så som kroppen utvecklats för att skydda oss, ge oss stöd (fysiskt), skydda våra organ osv. Inte nog med att den är fantastisk på så sätt, i kombination med alla roliga latinska/medicinska namn blir det helt fenomenalt. Tex det jag berättade på festen i lördags. Det finns en medicinsk term för hängbröst! Det är sant! Mami betyder kvinligt bröst på latin, och pendula betyder typ häng, eller hängande. Mami Pendulae = hängbröst! Men männen går inte heller säkra. Scrotum = pung, och, ja ni fattar. Scrotum Pendulae ;) Visste ni också att skulderbladet bara sitter fast i överarmen och inte i torsot? Det är bara muskler som håller upp den annars. Man kan lyfta upp det skithögt från ryggen :D Värdelöst vetande kallas det nog för, but its soo cool :)

Surfade in på DN innan, vilket jag inte gjort på skitlänge och ser att den store satan i väst och det fina landet i öst är i luven på varann, igen? eller ja, igen och igen... Men jag är på Putins sida nu, om jag förstått det här rätt. USA vill ha missilramper Polen och Tjeckien för att försvara sig mig Nord Korea och Iran. JA! JÄTTEBRA LÖSNING! Jag tycker USA ska få ha ramper i varje land så de kan känna sig säkra! GDAMN! Vi måste sluta mata denna enorma paranoida bäbis! Slap them silly and beat them stupid!

Kanske inte världens mest roliga inlägg, men jag skrev nått iallafall!
THE EMPEROR PROTECTS!

/Olle

RSS 2.0