It´s all about numbers... !

En dag när jag åkte hem från skolan med mina vänner åkte en tjej med oss in till stan som inte brukar åka med vanligtvis. Malin som hon heter, berättade om en hobby hon hade. Platespotting. När hon berättade insåg jag att jag har hört talas om det innan men aldrig brytt mig om det. Men Malin berättade och jag tänkte: "Haha, silly, vem bryr sig om det!" Skrattar bäst som skrattar sist, nu är jag fast i skiten och det är väldigt ofta jag sitter i bilen ugglandes efter nästa nummer. Platespotting går till så här.

* Det går ut på att se alla nummer från 001-999 på nummerplåtarna på bilar.
* Nummren måste ses i rätt ordnining! Hittar man 001 (som man börjar på) och sedan hittar 003 så är 003 helt värdelös för du måste först se 002, sen måste du hitta 003 igen! osv...
* Det är bara svenska bilnummerplåtar som räknas, personliga -och militärnummerplåtar räknas ej.
* Man måste se nummerplåten live med egna ögon. Bilder, TV osv räknas ej!
* Bilar, Släp, Lastbilar, motorcyklar, mopeder räknas... allt som har en "normal" nummerplåt. "XXX 222"
* Utsätt inte andra/dig själv för onödig trafikfara om du är bakom ratten.

Allt detta finns att läsa på PLATESPOTTING hemsidan!
Redaktionen där har tom frågat en optiker om Platespotting är bra för ögonen, svaret blev såhär!

"Att fokusera på föremål i rörelse är bland det bästa man kan göra för sina ögon när man vill träna synen, de skiftande avstånden tvingar ögonen att snabbt fokusera och sedan fokusera om. Eftersom det dessutom är text som rör sig är kraven på ögonen större, i jämförelse med bara ett vanligt föremål. Men! Även parkerade bilar är superbt ögongodis, och det bästa man kan hitta för att bibehålla synskärpan"

Själv letar jag efter 007 efter att idag sett 006 utanför GVG här i Växjö!

image49

/Olle

Saxxat från Mats, Linda och Räkan! LISTAN!

Jag tänkte kopiera Mats inlägg, han hade snott en lista från en annan bloggare. Så nu snor jag den av Mats! Mest för att fördriva lite tid och oviljan att vara annorlunda. Alla har listor utom du! PÅÅLE! ZUKA!

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse ?
Jag har inte gjort det idag! Bra att någon påminnde mig att jag ska borsta tänderna dock!

2. Hur mycket kontanter har du på dig ?
Zero, Nada.

3. Vilket ord rimmar på "test" ?
Pest

4. Favoritplanet ?
Caprica! :D

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil ?
Den funktionen heter typ "nya händelser" på min telefon, och jag tar bort dem direkt :/

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil ?
Rysslands Nationalsång när Tomas ringer.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu ?
En vit Tshirt med nån slags mönster på bröstet.

8. Sätter du etiketter på dig själv ?
Självklart...inte.

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig ?
Tar bara på skor och strumpor om jag måste, barfota is the shit!

10. Ett ljust eller mörkt rum ?
Är det som "lampan på eller av?" PÅ?! :D

11. Vad gjorde du vid midnatt ?
Sov med två kvinnor i min säng.

12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS ?
Han hälsar tillbaka. Martin också. Ha det trevligt ikväll. /Tony (det är GBGs maffiaboss)

13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven ?
No idea.

14. Vilket uttryck använder du mest ?
Bra fråga. Vet inte faktiskt. "FAN" tror jag.

15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast ?
Min hund Greta.

16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast ?
Min katt Midori.

17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna ?
Koffein, Alkohol.

18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade ?
Vem har gjort de här frågorna, det är digitalt som gäller nu!

19. Vilken ålder har varit bäst hittills ?
21! (lumpen, lätt)

20. Din värsta fiende ?
USAsympatisörer! >:)

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu ?
Självklart concept-art till Fallout 3!

22. Vad var det senaste du sa till någon ?
Ha det så kul!

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga ?
Kunde jag flyga hade jag tjänat en mille snabbt som tusan.

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu ?
Självklart.

25. Senaste låten du lyssnade på ?
Fronda - Favete

Fan, nu vill jag ha mer frågor! Nu är det bara för er alla att kopiera listan av mig och sen svara på dem! :D
Nu blev jag också självgod och vill visa upp mig!

image45
Jag och min husdoktor Dr.Dase på Harrys.

image46
Jag och Ze dog! Greta.

image47
Jag träffade Master Chief på Microsoft Halo2 releaseparty. (ursäkta kvaliteten)

image48
Jag hjälper Satan att DJa på Halloween.

/Olle

We mustn´t become leashed!

Satt och bläddrade lite bland DNs artiklar om Reinfeldt som besöker "Terminator" i Kalifornien samtidigt som jag hör orden som Jan-Åke Karlsson talar ut på speakers corner i växjö under Röd Front 1maj i huvudet. Detta varvade jag med att läsa bloggen bent som var länkad till från DN. Där skriver man om att Alliansen inte alls har tappat så mycket väljare som man vill påstå utan att ist regeringen "lunkar fram" i lagom takt men att dagstidningar vill skapa lite rubriker så de väljer att skriva "regeringen i kris!" ist för "regeringen "lunkar fram stabilt". Klart att Media vill skapa rubriker för att sälja mer, det är det ju inga tvivel om, men jag tror att mannen/kvinnan bakom bloggen bent är lite butter för att mer och mer belägg kommer upp för att detta är Alliansens 3 sista år vid makten på väldigt länge. Klaga på tidningarna så mycket ni vill, allt kommer vara förgäves om 3 år. :)
För att återgå till min rubrik en aning. DN (jag gillar DN:) skriver i en av sina artiklar om att Arnold bjöds in till Ishotellet i Sverige. Eller, han räknade kallt med en inbjudan. Så Fidde R bjöd in honom och sa: "Ni har upplevt mycket, men sannolikt aldrig något liknande som ett hotell där allt är gjort av is."
Jag tycker det känns som om vi blir allt mer USA-vänliga i vårt avlånga land. Det får ju inte hända. Precis som när Carl Bildt talade inför FN och uttryckte oro över de länder som praktiserar dödsstraff, utan att ens nämna USA, så gör gör Reinfeldt samma sak när han pratar med Arnold. Ingenting om Irak el Dödsstraff. Man förundras över hur det kan gå till som det gör där borta. Jag bara önskar att vi inte blir kopplade som Britterna har blivit. En förändring måste ju ske, låter vi dem hålla på som de gör kommer ingen ändring att ske, uppmuntrar vi det som de gör kommer förändring att ske... i fel riktning.

Jag lovade att avsluta mitt inlägg med ett citat från en av männen som driver kimpa.se, Andy. Men jag lurade mig själv när jag bad honom kommentera Reinfeldts besök hos Arnold. Citatet lydde:

"Jag visste inte ens att han varit där!"

/Olle

Där blir det NEJ! Skräddaren säger NEJ!

Nu har de äntligen insett det vi utanför England alltid har vetat om. Den modige Prins Harry hör inte hemma i Irak. Fast han hör ju lika lite hemma där som alla andra otäcka britter som springer runt sida vid sida med jänkarna och för sitt war OF terror.

...

Känns som om jag varit inne på detta innan, men nu när de väl gett sig in i landet är det fan bäst att de ordnar upp efter sig.

image44

/Olle

Grimslövs FolkHögskola - Hälso och Friskvårdslinjen.

Tänkte att i senaste laget ta tillfälle i akt att göra reklam för den linje jag läser. Det var meningen att jag skulle göra detta innan det var för sent att ansöka, men jag kommer alltid att vara jag :D

Jag valde för ett år sen att ansöka till en folkhögskola! Aldrig gjort det innan i hela mitt liv. Jag trodde att folkhögskolor var för folk som inte fick läsa på universitet. Jag hade ca 90 högskolepoäng på fickan men tänkte, äh, what the hell! Fick varma rekomendationer av en vän som läst samma linje. Jag sökte och blev kallad till Intervju. Bara där var det lite skillnad mot Universitetet. Jag fick komma på intervju och upptäckte att de som skulle intervjua mig var de elever som läste linjen nu! How cool is that? =) Jag kom in iallafall och i början var jag lite skeptisk. Det var ett helt annat sätt att läsa, inga prov alls och mycket studieansvar. Det kändes jätteflummigt.

På mitt schema hade jag lektioner som Motion, Kostrådgivning, Mental Träning, Testledarutbildning, Hälsa o Friskvård i samhället, Psykologi, Etik, Miljö, Massage, Örtkunskap (Herbalism!!:) Zonterapi och andra alternativa behandlingsformer. Vi har även vinterutbildning i Idre en vecka, lite "vildmarkskunskap" i form av lite vandringar, kanothajk och lite annat smått o gott.

Ju mer tiden gick och ju mer jag lärde känna mina klasskamrater ju bättre blev det. Nu har jag insett att detta året har jag fått den bästa klassen jag någonsin haft i hela mitt liv. Vi är 3 killar och 17 tjejer i åldrarna 22-46 (tror jag det var).
Det som lockade mig mest är ju att vi blir Certifierade MassageTerapeuter också! Inte nån fejkad Diplomerad Massör här, utan en äkta "Av branschrådet certifierad Massör". En sån utbildning kostar exakt 49.600kr att ta privat, vi betalar endast 3500:-

En annan kul sak är det som jag skrev innan. Vi som läser där nu är med och tar ut den nya klassen som ska läsa i höst genom intervjuer osv. Det är en mycket bra tradition måste jag säga!

Vad blir man då? Vad läser ni till?
Vi läser till Hälsoutvecklare/Massör/Hälsoprofilsbedömmare. Jag trodde att studier på Folkhögskola inte skulle väga så tungt i jämförelse med Universitet och att ingen skulle ha en aning om vad Grimslövs FolkHögskola var för någonting. I was very wrong. Vissa ställen, om man vet vart man ska leta, skriker efter "oss" och våra kunskaper, tom ända från Spanien ibland :) Så det är jättekul att känna att man är lite eftertraktad.

Besök Grimslövs FolkHögskolas sida.

Här är lite bilder på året som gått... och som snart är slut. :(

image37
Fredrik och Charlotte.

image38
Alla grabbar på linjen, Fredrik, Olle och Peter i Idre.

image39
Stackars Ida bröt nyckelbenet i Idre!

image40
Adde H och Eva Braun.

image41
Kanothajk 2007.

image42
Massage.

image43
Lite föreläsning.

/Olle

Försvarsmakten... Underbart!

Från den 20 Januari 2003 tom 14 November 2003 gjorde jag lumpen. Det var de bästa 10 månaderna av mitt liv. Jag har haft många bra dagar i mitt liv, men inte så många sammanhängande som jag hade då. Min plutonskamrater gjorde varje dag till en skrattfest och/eller en dag fylld med adrenalin. Under min tid där inne hade vi ju även hand om bevakningen av regementet. Det var inte alltid så jättekul, men någon kom på den smarta iden att börja skriva en "plutonsdagbok", kan man nästan kalla det. Alla i plutonen fick skriva i den, saker som hände, cittat som är värda att minnas osv. Detta resulterade i ett ca 250sidor långt textdokument som nu ska tryckas till en pocket! :D
Jag vill dela med mig av alla de vansinniga saker som skedde och galna saker som sades.

VARNING! MYCKET FULT SPRÅK KAN FÖREKOMMA VARNING!

Citat av våra Befäl:

"Din långhåriga jävel, du ser ut som en tjej!"
"Rakar du inte dig tills i månn slår jag i hjäl dig!"
"Kan ni inte stoppa tillbaka honom och knulla om honom så han blir redig..."
"Ni måste vara på hugget, men ligg inom lagens gränser! Men ÖKA!"
"Fråga mindre, så lever du längre!"
"Du är inte bara dum, du är helt jävla värdelös också."
"Tror! - i min lilla värld finns bara ja eller nej!"
"Talibanställningar!"
"Det är bara jag som kan det."
"Kuken i väggen, satans helvete, var fan e dom jävla fittnycklarna!"
"Jag är jägarutbildad, jag har alltid en mugg med mig."
"Jag är stabsutbildad, jag har alltid en termos med mig!"
"7 steg vänster om 12 steg helt om täten gruppvis dubbelt till höger 12 steg framåt! MARSH!"
"Om orientering: Tappar ni tumgreppet så e ni kokta i bajs!"
"Gunnelsson har du en snygg morsa?"
"Ullström, det ser ut som ni tappat smöret och blivit knullad i röven!"
"Beviljas,,, inte, vänta!
"Vad är det för jävla nevrosedyn-skadad igelkott? (troppen ligger i Igelkottsförsvar)

Citat av oss soldater när vi blivit väckta på natten för att sitta eldvakt:

"Elda mer de e för varmt!"
"Omgruppera för helvete!"
"Måste gå ut för det går alltid snett när jag är troppchef!"
"Det går aldrig igenom visitationen Eldstöt för fan!"
"Heh? När ska jag sitta post?" - "Du har suttit/sovit post i en timme!"
"Men jag rörde henne inte!"

Övriga dumma saker vi gjort:

* Gå in på majorens kontor och hävda att man inte behöver anmäla sig för att man är civilist trots att Majoren sagt att man ska göra det. Johannisson blev snabbt rättad :D
* Säga Major till en Överste Löjtnant.
* Gå in på Kaptenens kontor i bara handduk. (Det var faktiskt jag som gjorde det :)
* Säga kompis till ett befäl.
* Fråga en viss irriterad Kapten om de skottsäkra västarna klarar ett knivhugg.
* Skratta när en figurativ terrorist blir skjuten under strid i bebyggelse för att han hade en tång i handen. (Jag med)
* Svara "Det är uppfattat, klart slut" i radion när ett nödmeddelande sänds ut som lyder "Vi är under tung beskjutning!"
* Säga Kapten! Dokument 11 klart för visitation!

Många dumma saker har vi gjort och sagt. Jag vet inte om personer som inte gjort lumpen finner detta speciellt kul. Men några citat kan man kanske tycka är kul. När jag läser dokumentet kissar jag nästan ner mig av skratt.

image36
/Olle

Socialism, Anti-Imperialism och Kuba!

Vår vän och kamrat Fidel Alejandro Castro Ruz är idag 81 år gammal, den 13:e augusti blir han 82. Jag satt imorse och funderade mycket på varför jag är så fascinerad av just Fidel Castro. För några år sen tyckte jag inte ens politik var roligt, nu tycker jag det är superkul! Jag har många vänner runt omkring mig som är väldigt insatta och kunniga ämnet även om inte alla är speciellt engagerade. En av mina närmaste vänner är engagerad i VSF (Vänsterpartiets Student Förbund) och vi diskuterar ofta politik. Men här är jag propagerandes för Fidel Castro och hur bra han är, men vem fan är han? Vad har han gjort? Förutom att ta makten på Kuba? Ibland undrar jag vad jag skulle säga om någon kom fram till mig och sa: "Hur fan kan du gilla Fidel Castro, vet du vad han har gjort mot sitt folk?"

Fidel Alejandro Castro Ruz är född i Birán i Holguín provinsen på Kuba. Han studerade till sig en examen i Juridik på bara två och ett halvt år vid Universitetet i Havanna. Under hans tid vid universitetet växte hans politiksa intresse snabbt. Hans bror Raul Castro som också studerade var långt innan Fidel engagerad i kommunistiska partiet. Medans åren gick blev Fidel mer och mer besviken på det sociala och polistiska systemets orättvisor på Kuba. När han hade studerat klart startade hans en underjordisk rörelse som planerade att störta den nuvarande regenten Fulgencio Batista. Rörelsen hade tillslut 135 militanter som tillsammans attackerade Moncada Garnissonen, Batistas största utanför Santiago de Cuba. Attacken var inte speciellt lyckad och mer än 80 av de 135 dog. Fidel och Raul lyckades fly men fångades snart in igen.

Fidel fick 15 års fängelse och planerade ytterliggare en kupp för att störta Batista medans han avtjänade sitt straff. Han planerade att åka till Mexico och sammanstråla med sina gamla kuppkamrater. I Mexico träffade han Ernesto "Che" Guevara. En latinamerikansk läkare som starkt förespråkade Guerilla-Krigsföring. Man hade lagt förhoppning i att kontakten med en rysk KGB skulle förse dem med vapen, men förgäves, så man vände sig faktiskt till USA. I USA bodde många Kubaner som stöttade Fidel och hans planer.
Efter många stridigheter rullade den 8:e Januari 1959 Fidels styrkor segrandes in i Havanna. Castro installerade flertalet nya personer på nyckelposter och sig själv som Commander In Chief över de beväpnade styrkorna.

Om detta kan jag skriva i evigheter... jag förkortar resten! ;)

Åren som följde involverade många olika händelser. USA utsätter Kuba för handelsblockad (som fortfarande är i kraft), Kuba blir bundis med Ryssland, Ryssland förser Kuba med stora ekonomiska tillgångar och bla ingenjörrer. Bay of Pigs (CIA tränar exilkubaner till att utföra en kupp mot Kuba och Fidel), Kubakrisen 1962, då världen nästan aldrig varit närmare ett tredje världskrig... osv osv.

Jag är en stor förespråkare av mänskliga rättigheter och jag vet att Fidel och Kuba utsatte hans motståndare för många hemskheter när han först kom till makten. En del hävdar att det var nödvändigt för att han skulle bibehålla sin makt. Men sanningen enligt mig är att Fidel har gjort mycket bra för Kuba och definitivt mer bra saker än Batista utsatte "sin" befolkning för. Tider förändras och situationen i Kuba idagens läge är relativt lugn. Många gillar Fidel i dagens läge för att han ger USA fingret. Men han har ju gjort så mycket mer. Jag gillar också folk som ger USA fingret, men att bara göra det är inte speciellt imponerande och också väldigt lätt att göra.

1:a Maj gick jag med i Röd Front genom Växjö stad. Det var jätteroligt och Kommunistiska Partiets talare Jan-Åke Karlsson var jättebra, det kan jag verkligen rekommendera.
Tittar man på sveriges regenter så är vi nog tyvärr ganska USA-lydiga. Jan-Åke speglade det väldigt bra i sitt tal i Växjö när han beskrev Carl Bildts 9min långa tal till FN, där bildt uttrycker sin oro mot länder som praktiserar dödsstraff, såsom Iran, Irak och Kina... Inget ord om USA. Exemplen kan göras många.

Fler och fler anti-imprealister poppar upp världen över och LatinAmerika färgas allt mer rött, politiskt sett. Ska vi få USA att sluta tro att de kan bete sig hur som helst tror jag att vi kommer behöva LatinAmerika. Hur allt kommer sluta ska verkligen bli spännande att se. Jag ska göra vad jag kan, men en revolution i sverige är nog inte aktuellt. :)

För Socialism, jämlikhet och mänskliga rättigheter! VIVA LA REVOLUTION!

image35

/Olle

RSS 2.0