Första träningen

Nu har jag varit ute på min premiärträningsrunda sen jag gjorde om min blogg till en träningsblogg. Jag hittade på en ny runda efterrsom jag inte bor lika nära spåret längre, så jag tog en enkel runda, runt hela campus. Inte en susning om hur långt det kan vara, 2km skulle jag chansa på, kanske lite mer. Så här blev det:

Olle Johansson, Man, 26år, 89kg, 183cm, vilopuls 60-70S/M, Maxpuls 198S/M.

Löpning 2KM plant underlag 2007-09-27, kl 12:03.

Tid: 11:39 (det är ju pinsamt!, bara 1.5 månader sen satte jag 9:54!, men nu har jag chansa att visa att jag blir bättre)

Blodsocker före träning: 19! (Jag lär mig aldrig att jag inte ska äta risgrynsgröt!)
Blodsocker efter träning: 10.2

Puls efter uppvärmning: 120S/M
Maxpuls under träning: 183S/M
Medelpuls: 172S/M
Medel i % av min maxpuls: 88%
Maxpuls i % av totalmaxpuls: 94%
KCAL förbrända under träning: 210

Jag ska löpa ikväll med efter jobbet så ska vi se om det kan bli lite bättre.

image70
Min löparsko!

/Olle

Nu kommer ursäkterna...

Hej kära läsare! Nu börjar mina ursäkter komma... Jag har inte varit ute och tränat nånting sen jag skrev förra inlägget. MEN, jag ahr cyklat till stan, sen vidare till sammarkand och sen hem nästan varje dag! Det tycker jag är ganska bra träning. Speciellt om man som jag, har en cyklen vars bakhjul inte kan snurra ett enda varv om det får hänga fritt. Det är så jävla skevt så det är som att bromsen ligger i när man cyklar... Men jag är inte bitter, ännu mer träning!!
Idag har min massagekollega Britt och jag haft möte och hon har givit mig sin kundkrets i Växjö! That is fucking awesome! Hon var väldigt nöjd med mina kunskaper och sa att hon verkligen hittat en värdig ersättare. Så nu har jag en stadig kundbasis, vilket känns underbart. Sen började Britt segla in på Aloe Vera, hon jobbar för Forever Living, som bla säljer en massa aloe vera produkter, som man bla kan äta, smörja och borsta tänder med.
Jag har varit inne på detta innan och jag har bestämt att jag ska köpa en dunk aloevera juice och dricka, det sägs tom balansera blodsockernivån, vilket alla borde dricka om det är sant, men mest jag :) Fick dricka sånt i skolan innan, det smakar väldigt speciellt, msåte jag säga, men klart värt att testa, alla andra fördelar får ni läsa er till själva.

image69

/Olle

Det kommer nog ordna sig för mig med...

"Gotta be carefull, can't let tha evil of tha money trap me
So when ya see me nigga
Ya better Holla at me"

- 2pac

Åhh, shit, nu har jag högt blocksocker igen, huvudvärk, törst och a sudden urge to pee! är bra teckan på det. Jaja, lätt fixat. Tsscchhhh,,, ahhh yeah! Annars har dagen börjat väldigt bra. Börjar inte jobbet förrens kl kvart i 2, men jag var uppe halv 6 och gjorde nybakta scones till min underbara flickvän. Det var uppskattat. :) Tyvärr är det rätt mycket vita konhydrater i dem så därav mitt höga blodsocker nu. När jag kom hem till mig hade jag Greta med mig. Tyvärr tycker inte min nya rumskompis om henne speciellt mycket. Baloo the cat gav henne en rejäl snyting så hon började blöda på nosen. :( Cant really blame him, cat + dog = pokemonfight! Som tur är har jag en underbar vän vid namn Tomas som mer än gärna hade Greta hemma hos sig ist. Nu ligger Baloo i sängen bakom mig supernöjd, hade han haft en mobil hade han ringt till sina kattvänner och sagt "Sup bitches? I just beat this dog up... yeah, is cool" :D

image67

Den 2okt åker jag och Cain till maderia, ville bara säga det igen, så ni verkligen inte glömmer bort det. :)

Företaget går framåt med stormsteg, har fått en stor kundkrets på löpande basis, så nu ska jag bara blrja röst på borgarna och skaffa mig en monokel och skratta åt alla fattiglappar. Sen ska jag fika med Tomas, min kapitalistvän, och prata i mobiltelefon och säga: "köp, sälj, sälj 100, köp 1000!" osv... När man väl är rik, kan man ju bara bli rikare, skitbra...!

En annan bra nyhet är att min dator är skickad Det är sant, jag fick tom mail om det, det tog bara en månad. Nått som borde tagit en eller två dagar. Damn them all to hell! Jag tror inte ens de planerar att kompensera sina kunder som blivit drabbade! Shit happens, det gör det alltid. Men det är faktiskt inte mitt problem, utan deras, för det är dem som sagt att de kan leverera, kan man inte det måste man vara beredd på att kompensera folk om man vill ha kvar dem som kunder. Men men, nu är den iaf på väg och jag är grymt sugen på att maxa alla inställningar i Rainbow Six Vegas och se vad den kan.

Jag var hos min diabetessjuksköterska för några dagar sen och det var inte så kul denna gången. Jag har alltid haft utmärkta värden när jag har varit hos henne, men inte denna gången. Jag visste att det var sämre denna gång, men det var ganska illa faktiskt. Hos henne tar man ett sk Hba1c-värde, det är ett långtidsvärde för ens blodsocker. Det var ganska mycket sämre denna gången, det är därför jag har besämt mig för att jag ska göra min blogg till en träningsblogg! Värsta tjejbloggen! Fast inte riktigt ändå. Jag ska äta bättre, träna mer och må allmänt bättre! Förhoppningsvis kan jag inspirera nån av er. Mitt senaste verktyg är en pulsklocka, en Polar RS100:

image68
Den är skitcool! Den talar om min puls, max, min och medel. Hur många kalorier jag bränt osv. Man ställer in sin vikt och längd och gör ett löptest då den ställer in sig efter just mig. Genom att sänka min puls har jag kort och gott förbättrat min kondition. Dvs tränat upp mitt hjärta så att det krävs färre slag per minut för att pumpa samma mängd blod som innan. Det är därför rökning är väldigt dåligt för konditionen. Syre transporteras i kroppen via våra blodkroppar, lungblåsorna i våra lungor ser till att bida syret vid blodkropparna som sedan skickas ut i kroppen för att förse den med syre. Vid rökning tränger sig kolmonoxid på blodkropparna ist för syre, så att syret inte kan bindas till dem. Då måste hjärtat jobba kanske upp till dubbelt så mycket som innan för att pumpa ut samma många syre till kroppen, och detta är bara i viloläge. Vid träning kan ni ju tänka er själva vad som händer.

Anyways, min utgångspunkt är: 89kg, 183cm, vilopuls ca 60, maxpuls 198. Normalt är maxpuls 200 minus ens ålder. Men eftersom jag är en sån jävla fin kille har jag lyckats skaffa mig 198s/m. man mäter detta mer exakt genom ett sk BeepTest. Då man springer mellan två koner i takt till "beeps"som spelas samtidigt. Man ska anlända till den andra konen innan nästa beep kommer, men tiden mellan beepen sänks hela tiden, så tillslut hinner man inte till nästa kon, när man inte hunnit två ggr är testet slut och under hela tiden mäts pulsen ständigt.
Ikväll ska jag ut och springa och kommer sen att redovisa resultaten här.

Må väl!
/Olle


yeah yeah, wöwöwöwö!

Gdamn vad jag har saknat min blogg!! Nu börjar iaf lägenheten se ut som ett hem. Ny tv på väggen, kubaflagga och en ny skinnfåtölj framför tvn. :) Min fina dator som jag beställt har jag dock inte sett röken av. Beställde den torsdagen den 23:e förra månaden. När det gått en vecka ringde jag dem och frågade vart den var? Killen sa att vi håller på med en omstrukturering på lagret och s har det varit oväntat mycket försäljning denna månaden, så vi ligger ca 3-4 dagar efter. Ok, tänkte jag, det är ok. Sånt händer. Jag sa: så om jajg har tur så kan jag få den på fredag? Ja, sa han, men jag tror den kommer på måndag. Ok sa jag och försökte dölja hur besviken jag var. På måndag hände ingenting, inte på tisdag heller, och inte heller onsdag eller torsdag. Ringde dem igår igen, då säger en glad man: Jaha, sa han att vi låg 3-4 dagar efter, då sa han nog fel för vi ligger ca 3 VECKOR efter!!! FAKK JOO KOMPLETT! säger jag, tänkte först avbeställa den och beställa från datorbutiken ist, men gör jag det så kommer det säkert ta 3 veckor till innan jag får mina pengar från komplett för att kunna betala den andra. Tur att man har en sån underbar flickvän i sitt liv som är så snäll att låna ut sin dator till mig tills jag får min nya. Hon är kanske trött på mitt tjat. :)

Nu ska jag fixa innan jag ska åka ner till jobbet och ha "kundkväll", massera, fika, mingla typ.

/Olle

RSS 2.0