VIEWER DISCRETION IS ADVISED!

Idag hade vi dissekering i skolan! Det var faktiskt jättespännande! Jag visste inte riktigt om jag skulle våga lägga upp bilderna på bloggen men vafaaan, vi känner ju varann här, ni gillar mig, vi kan titta på lite blod ihop! Inga problem.
Man lärde sig otroligt mycket på att faktiskt se hur det ser ut i hjärta och lungor. Lungorna såg faktiskt inte ut som jag hade tänkt. Så tycker du blod och inälvor är äckligt, klicka inte på bilderna! Gillar du däremot blod och gojs så titta och njut!

  

  

/Olle

I HAD TO DO IT!! ( I wasn't even drunk!)

Jag vet jag vet. Ni kommer tycka jag är lite dum, kanske är så, men jag var tvungen! Jag var tvungen att köpa Collectors Edition av Wrath of the Lich King! Jag ska nog inte ens spela det! Men jag var tvungen att ha alla i Collectors Edition, och kommer det en fjärde så kommer jag nog vara tvungen att köpa den med. Kanske vill sälja det någon gång, kan va kul att ha alla då. Så,,, nu har jag ursäktat mig. Men jag måste erkänna, jag är lite sugen på att göra en Death Knight, vill se vad den kan och.... NEJ! NEJ! Det är slut med WOW! SLUT! Varken råd eller tid att spela!

Oh well... kanske någon gång. NEJ! NEJ I TELL U!VILL ÄVEN PASSA PÅ ATT RIKTA UPPMÄRKSAMHET TILL MITT FÖRRA INLÄGG! BASTU ÄR NUMERA PÅ TISDAGAR!

/Olle

VIKTIG SAMHÄLLSINFORMATION!

För att alla ska kunna vara med mysa där det är trångt, varmt och en massa män så har vi ändrat bastudag från onsdag till tisdag från och med nu. Hoppas alla fortfarande kan. Det var väl mest för Ostos skull som vi ändrade, han kan ju nästan aldrig vara med annars. Hoppas det passar alla lika bra med tisdag istället för onsdag när det gäller BASTU! Spelkvällarna är fortfarande på onsdagar ojämn vecka!

Jag brukar inte bara posta you-tubeklipp...

... men detta är ett undantag! Jag brukar normalt bara tycka folk är så jävla trista när de skriver 2 rader text och lägger sen in ett youtubeklipp som inte ens är intressant. Men igår satt jag och Cain och kollade på Centralskolan och Filippa Bark och sen lite Björn Gustavsson. Jag skrattade väldigt mycket och bestämde mig för att lägga upp dem.

Youtuba gärna på Centralskolan sen, finns nio delar. Jesper och Simon fårn Pang-Prego är med. Ett avsnitt är ty 5min bara. Mycket roligt.Sissela Benn som Filippa Bark.


Björn Gustavsson Singel och Helnöjd. Han är så jävla lik Cowboy!

/Olle

De kallar det "fetma-epidemi" ...

Jag såg nyss på Kalla Fakta på TV4. Mycket intressant ämne tycker jag. Det handlade idag om fetma, och hur man ger kostråd till personer som bla har diabetes. Så länge jag har utbildat mig inom hälsa så har jag fått lära mig. Mättat fett is bad mkay?! Kolhydrater i rätt mängd, mindre fett mkay. Men om ni kommer ihåg för ett tag sen så tvingades en läkare vid namn Annika Dahlqvist att säga upp sig tackvare att hon rekomenderade en LCHF diet till diabetiker. Det var på nyheterna hela tiden i en vecka kommer jag ihåg. Nu hade man intervjuat henne och hon berättade att hon faktiskt hade rätt, och de andra läkarna oftast hade fel. Det är kolhydraterna som är boven menar hon. Man intervjuade även "experter" på Lunds och Göteborgs universitet som var professorer i ämnet. De hävdade då att hon hade helt fel och det var helt rätt att hon fick avgå. Man menade att "alla" visste" att mättat fett var dåligt för hälsan och att det ledde väldigt ofta till hjärt/kärlsjukdomar. 
Kalla Fakta tog upp en stor studie av en amerikansk läkare som blev världskänd på 50talet pga sin studie inom ämnet. Han kunde påvisa statistikst över hela världen att folk i länder som konsumerade mycket fet mat led av mycket fler hjärt/kärlsjukdomar. Men flera läkare som i efterhand hade studerat hans material upptäckte att han tagit bort länder från sitt material som han inte kunde förklara eftersom de visade helt motsatt resultat. Det ger ju en början till misstro inför en av de största studier som gjorts inom ämnet.

Det rullar vidare... efter lite om och men visas det helt plötsligt att alla experter de intervjuat under programmets gång sitter med i enorma styrelser för matindustrin! och inte vilken indusri som helst, utan just "kolhydratsindustrin!" Så personer som lägger fram fakta om hur dåligt det är med att äta fett får betalt av företag som tjänar pengar på att sälja kolhydrater. Eh, det känns ju inte så bra.

Jag tänker så här. Föreställ er att det jag nyss skrev är sant. Folket som är sk "experter" på den mänskliga kroppen får betalt för att rekommendera ett företags produkter. Ju mer man säger att fett is bad mkay! ju mer betalt får man av sin "sugar daddy" (haha, ett skämt! socker=kolhydrater!). Det är jävligt cpigt, men det kan ju inte stanna där. Detta innebär ju att man utbildar läkare och all annan hälsopersonal helt fel! Eller, kanske inte helt fel, men ganska mycket fel iallafall.

Jag har sån himla stor lust att testa, för jag själv rekommenderar ju inte folk som frågar mig att äta skit mycket fett! Jag har lust att testa och bara äta en massa fett! Det är ju bra för blodsockret, det vet man ju, för dels gör fett så att blodsockersvängningarna blir mycket mindre för det tar längre tid för kolhydraterna att trängs in i cellen så de kan förbrännas. MEN, det finns ju andra aspekter man måste ta hänsyn till. Kolhydrater är ju kroppens bensin. Det är det vi använder för dagen. Fett används också, men fett använder kroppen till så mycket annat också. Det gör inte kolhydrater i samma utsträckning.

Hela programmet fick mig att undra lite. Fast jag är nog inte helt främmande från att ställa mig på Annikas sida. Jag tycker så här. Kroppen är helt fantastisk! Jag tycker man ska äta varierat. Jag tror inte svaret är att man varje dag och varje mål ska äta 50% kolhydrater, 20%fett och 30% proteiner. Variera! Ät lite olika vid varje mål och se hur det känns. MEN jag tror inte heller att Sociastyrelsens RDI (rekommenderat dagligt intag) är det bästa när det gäller kolhydrater, fett och proteiner. Kroppen kommer ju använda de ämne som det finns mest av och det man äter mest av! Slutar man äta fett helt och hållet blir kroppens reaktion att den sparar på allt fett som finns och den kan få tag i. Den kommer i sista hand använda fett för att hålla kroppen igång. Äter man då fettrik mat och man är överviktig, som Annika rekommenderade, kommer kroppen att använda fett som första bränsledepå för det finns rikligt av det och man kommer gå ner i vikt. Självklart måste man träna under tiden, så ingen tror något annat! :D Men lågintensivt. När kroppen når en viss puls slutar den använda fett ändå för det tar för lång tid. Fett innhåller 9,3 kcal / gram. Kolhydrater och Protein innehåller bara 4,1 kcal / gram. Man får alltså en jävla massa mer energi av fett, men det går också åt mycket mer syre att förbänna fettet och detta gör att kroppen inte hinner förbränna fett till den energi vi behöver när vi anstänger oss mer än ca 60% av maxpuls. En måttstock för din maxpuls är 220 minus din ålder. Varierar en del om du tränar mycket.

Slutsats: Jag ska äta mer fett, men inte mer än 50% och se vad som händer. Samtidigt ska jag träna som fan.


Fett! ;)

/Olle


Flera bilder säger mer än 10000 ord.

Ja, nu har den kommit! Titta och var liiite avis!


Spännande! Spännande!!


Tadaaa! Min "Combat Knife" kom med på bild också!


Oh yeah! Ze lunchbox!


Mr.Bobblehead, Pip-Boy 3000, Making of F3 "Holodisk" ;) och Artwork!


"Repair, Repair... hur fan gjorde man nu igen?! Jag får bara fram klockan!"

/Olle

You want some cheese with that wine?

En av DNs nyheter idag är en väldigt massa gnäll från artister, regissörer, låtskrivare och författare. De gnäller på den gällande lagstiftningen för nedladdning. Jag skriver gnäll för att det känns som det. Jag tycker upphovsrättslagen är en bra sak, egentligen är det ju ganska självklart att man inte ska få tillgång till sådant som andra skapat, gratis. Men samtidigt kan jag känna att nu är det såhär, och det blir bara en jälva massa gnäll. Men nu har det gått så långt att jag tror beslutsfattarna är lite rädda för vad som ska hända om man "lätt" kan sätta dit folk som laddar ner/upp. För idag är fler som laddar ner/upp än folk som inte gör det tror jag nästan. Det är så jävla lätt att alla gör det. Skulle man då kunna sätta dit dessa personer skulle en jävla massa folk få skulder och hamna i i register. Det är ju inte heller nått man efterstävar i ett land. Det funkar inte att skrämma folk till rätta här. I artikelns ingress kan man läsa:

Vi är många som tigit länge för att slippa hatattackerna från notoriska fildelare. De folkvalda fegade ur som opinionsbildare i upphovsrättsdebatten. Vi upplever att det politiska ansvaret brustit. Få svenska beslutsfattare vågade stå upp mot piraterna som tog sig rätten att gratis använda det som andra skapat. Även vi artister och författare har varit tysta länge för att slippa påhopp och hatattacker från den lilla men högljudda piratgruppen. Låt nu regeringens lagförslag bli startpunkten för en debatt om upphovsrätten och kulturskaparnas rätt att skörda frukterna av eget arbete.

Jag tycker detta på något sätt är ett utvecklingssteg, men alla gamla artister, som skrivit under artikeln, vill att det ska vara "som det var förr" när ingen kunde dela filer, för det gick helt enkelt inte. Nu har utvecklingen rusat fram i en otrolig fart och det gäller att anpassa sig. Detta ställer enorma krav på artister och producenter. Nu får man komma på nya sätt att slåss om potentiella "köpare". Det tycker jag är bra, i en sån här bransch.
Jag såg att personer som Per Gessle och Niklas Strömstedt har skrivit under artikeln... ! ... alltså... eh, VARFÖR LADDAR FOLK NER DERAS MUSIK? :D Det kan man verkligen fråga sig, eller jag frågar mig det iaf.

Man skriver i artikeln att det är så synd om de unga musikerna för de lider mest av det hela, men ingen ung artist är med och skriver under artikeln, utan de som är med och skriver under är de som är har en rejäl hög med pengar redan men tycker att högen borde vara liiiite större. Colin Nutly, Per Gessle, Peter Dalle, Mikael Persbrandt för att nämna några få på listan... Jag tror verkligen inte att de "lider" av ekonomisk kris på något som helst sätt.

Jag tror att de som presenterar all denna fakta om "pirater" på nätet fortfarande tror att varje nedladdning är en som skulle köpt skivan, filmen eller whatever istället, men så är ju verkligen inte fallet! Snarare tror jag att tack vare nedladdning har människor upptäkt band som de aldrig någonsin skulle lyssnat på annars.

Som det ser ut nu så kommer man inte komma åt problemet genom en lagändring eller en lagskärpning, tror jag. Utvecklingen tog stormkliv framåt och nöjesindustin hann inte med i svängarna, nu är det som det är och vad de än gör så kommer fildelare att fortsätta dela och komma på nya kryphål i lagen. Att de som verkligen är höginkomsttagare går ihop och skriver en artikel på DN.se blir ju bara löjligt. Jag skulle vilja se äkta siffror på hur mycket skivförsäljning eller filmförsälljningens medelvärde har ändrats. Bara svart på vitt, så här mycket sålde vi innan fildelningen fick sitt uppsving, och så här mycket sålde vi innan. INTE siffror som visar hur mycket pengar VI "HÄVDAR" ATT VI MISSAR VARJE GÅNG NÅGON LADDAR NER EN FILM/LÅT. Det finns ju klart en massa faktorer som kan påverka detta resultat, men ni förstår nog.
Nu pratar jag mest om musikindustrin... film och bokindustrin är ju kanske lite annorlunda men i det stor hela tycker jag att man bara kan luta sig tillbaka och se hur det går, för jag tror att de flesta redan tagit ställning i frågan för det är så jävla lätt.


Googlade "fildelare", och tog första bilden... ;)

/Olle

GENETALIATOR!

Om du undrar över min överskrift så kom jag inte på någon, så jag tog det första som dök upp i mitt huvud.
Tittade nyss klart på Righteous Kill. Jag var nöjd, både Deniro och Pacino, bra killar. 50 cent blir skjuten i huvet... det var kul. Han är säkert east side, och då är man kass och så kommer Bad Boy Killaz! o skjuter en i huvet.

Som alltid när man ska skriva ett blogginlägg är huvudet fullt med bra ideer man skulle skriva om, men när man väl ska få ut det ur fingrarna försvinner det lixom tillbaka i den grå substansen i hjärnan, forever lost.
Jag ska snart sätta mig och plugga fysiologi, har iof inte tenta förrens i januari, men jag måste fan klara det då för jag missar två st tentor när jag röker cubanas med Fidde och pratar om Che i december.

I em ska vi till djursjukhuset med Grisen. Hon har någon form av tonsilit eller så och vi misstänker att de vill OP bort hennes mandlar. Hon har ätit pencilin nu i 10 dagar men det verkar inte ha blivit så jättemycket bättre, men vi får se i em. Vi hoppas att de kan ta bort mandlarna direkt så hon hinner tillfriskna bra innan vi ska till Kuba, det är jobbigt nog att lämna bort sin hund i 2 veckor, ska hon vara sjuk så är det ännu värre. Ballen ska inkvarteras hos Per. Det tror jag kommer bli perfekt, Per lagar mycket kött och det gillar Ballen. Sen kan han jama lite på Pers munspel när Per har guran. Blir skitbra.

På onsdag är det bastu som vanligt. Hoppas att alla kommer då, inkl Osto som inte varit med på två veckor. Ska försöker lura hit Axelsson med. Man kan ta med sig egen öl tänkte jag så slipper jag ge bort mina som någon slags jävla välgörenhet! Samt att alla får den öl de verkligen vill ha :) Man kan ju även köpa alkoholfri för de som åker bil.
Många undrar nog vad vi gör i bastun och hur länge vi än försöker säga att vi löser världsproblem där inne så är det nog många som har listat ut att det inte är det vi gör. Jag hittade en video på YouTube som talar för sig själv. Starring: Sylar från Heroes!18:00!

Dase, Tomas och Lange! Vi tänker på er varje onsdag när vi bastar...

/Olle

Vad skulle jag göra utan Pang-Prego?Känns bra att mina "TV-Radioavgifter" går till bra humor :D

/Olle

Nu till något jävligt roligt!!

För länge sen när vi bastade en kväll började jag snacka om att kroppen inte är propotionerlig mellan höger och vänster sida. Små skillnader ser man ju inte med blotta ögat, men om man sätter ihop två högerdelar av huvet syns det väldigt tydligt. Efter vi bastat tog vi kort på våra huvuden och sen "klippte" vi dem mitt itu. Sen satte vi ihop  två högerdelar, eller två vänsterdelar osv... sen kom vi på att vi kunde använda någons ögon på den andra osv... Jag har aldrig skattat så mycket som jag gjorde då, jag svär, det kom nästan lite kiss... Nu hittade jag dem! Så nu ska jag dela med mig av det som fick mig nästan att kissa ner mig i vuxen ålder! Enjoy!


Linus med två vänsterhalvor!


Linus med två högerhalvor!


Jag med två vänsterhalvor! Jag ser ju helt cp ut :D


Jag med två högerhalvor! Så äcklig jag ser ut!


Per med två vänsterhalvor!


Per med två högerhalvor! Fan vad farlig du ser ut!


Tomas med två högerhalvor!


Tomas med två högerhalvor! :D haha!


Linus med Tomas ögon, mustasch och mun! HAHA! Vilket freak :D


Tomas med Linus ögon! Jag kan inte sluta skratta! :D :D


Tomas med mina ögon! Av nån anledning var Tomas en bra grund för att skapa ett riktigt freak! :D

Det här ska vi lätt göra om en dag, fast med fler personer och ännu mer freaky combos :D

/OlleKylskåp, Tentor och Fallout3!

Dax o blogga. Det är kallt och härligt ute. (jag vet Per, du älskar mig) Har nyss varit ute med Greta en sväng och i eftermiddag väntar föreläsning om nersystemet. Idag väckte någon gubbe från blabla kylservice mig kl 7 genom att få min mobil att ringa, som låg precis vid örat och eftersom jag har en pangprego ljudsignal som är "ÄR DE E MANGO? ÄR DE EN MANGO? ÄR DE EN MANGO NEJ NEJ, ÄR DET EN PAPA YA!" så var lite jobbigt, men det var ganska kul med, för jag trodde det var nån jävlel som ändrat mitt alarm, men sen hörde jag en gubbe som hojtade i bakgrunden och först då fattade jag att någon ringt. Han sa iaf att de skulle komma och byta min kyl o frys idag, så nu är det gjort. Väldigt fina vitvaror vi fick, men de passar inte alls in på höjden, saknas en si sådär 7cm. Så nu ska jag maila Växjöhem och be dem sätta in en bit plast eller trä som kan täcka där, så vi slipper städa i onödan. Så här blev det iaf.


Man kan ju se det fina glappet högst upp... ;(

Hade Tenta i fredags. Gick sådär, en del hoppas jag att jag klarade, den andra delen klarade jag def inte. Den handlade om Cellens Anatomi. Man har ju ofta nytta av gamla tentor, men den här läraren var helt ny och då vet man ju inte alls vad han kommer att ställa för frågor. Ist för att som alla andra lärare ha kanske 5st, ganska omfattande frågor, hade han 11st som var minst lika omfattande som man fick 1-2p för! Första frågan var värd ett poäng och löd: "Beskriv utförligt hur diffusion går till." Det tar ju lätt ½-1 A4sida och det fick man 1poäng för. Inte schysst. Men hur som helst, jag hade pluggat som fan till denna tenta ändå kom det saker jag inte kunde. Så jag riktar in mig på omtenta på den delen. Jag vill inte hamna bakom redan, kommer ändå missa nästa tenta för jag är på Kuba och hänger med Fidde. Jaja, den som lever får se... Nu till något helt annat. Fallout!!

Har hunnit spela en del F3. Har ni inte spelat till iaf lvl 6 så är det spoilervarning här. Men känner jag er rätt så har ni det! ;) Jag har kommit till lvl 10. I det stora hela ger spelet ett bra intryck måste jag säga, jag kommer spendera många timmar med detta spela känner jag, iaf till nått nytt kommer som SC2, DOW2 eller Diablo3. Som jag skrev på Ostos blogg är miljöerna det absolut bästa, riktigt bra och stämningsfulla. Att blicka ut över alla ruiner ger en riktigt bra grund för en bra Falloutkänsla. Det andra som är bra är att skills har en förmåga att väga lika mycket tycker jag, för i de gamla liren var "small arms" betydligt bättre än tex science. En del vill kanske hävda att det ska vara så i Falloutvärlden och det kan jag förstå, men att skillsen väger lika stör mig inte det minsta faktiskt. Det tredje är V.A.T.S. Bra skit! Trodde det skulle vara lite krångligt och så, men det funkar ju jättebra, tyvärr, även om man maxxat sin small arms, så är V.A.T.S så jävla mycket bättre att kriga it än att sikta vanligt. Ibland vill man ju bara, iaf jag, leka CoD4 och skjuta som fan, men då träffar man worth shit. Sen slår man på V.A.T.S och kan skjuta ner 3 ghouls i rad. Ens vapen har ju "condition" med, till skillnad från de gamla liren. Det är med bra, speciellt realistiskt i den världen med där vapenvård är en svår konst. Nu till de mer kassa grejerna. OBLIVION WITH GUNS!! OBLIVION WITH GUNS!! OBLIVION WITH GUNS!! OBLIVION WITH GUNS!! ... hrmph... det är synd, men spelet känns exakt som oblivion. Jag tycker om Oblivion jättemycket, men nu vill jag spela Fallout 3. Har man lirat mycket oblivion så känns det som om man kan räkna ut exakt hur NPCs ska reagera på olika saker och speciellt på konversationer. Är man hård mot de hårda vet man när de kommer "ge med sig" osv... så känner jag iaf, för det var exakt så i Oblivion med. Sen har de lagt till "The Family" med, som är exakt som vampyrerna o Oblivion fast här kallas de både vampyrer och kannibaler. Kannibaler köper jag i Falloutvärlden, Vapmpyrer, nej.Jag tycker kartan känns liten, och jag saknar att man inte blir stoppad när man "fast travlar" och stöter på olika saker. Kanske man kan, jag vet inte, men jag har aldrig blivit det iaf.
Jag har lyckats hitta min far, för att sedan så honom dö när the Enclave kommer och hälsar på i Project Purity. Så nu har jag nyss lyckats fly till BOS och ska se om de gillar mig, men jag har apdålig karma så de verkar inte digga mig. Nu ska jag spela vidare i vad jag tycker är ett helt ok spel i Falloutvärlden, men eftersom jag tycker Fallout1-2 är världens bästa spel så tycker jag inte detta är en värdig uppföljare.


Detta var kul, animationen av blodstänk hade hakat upp sig här, så det stänkte blod konstant... UR HANS RÖV! Funny shit. :D


Sen mötte jag denna killen runt ett hörn, han hade en missile launcher, fan vad rädd jag blev.

/Olle

RSS 2.0