HELVETES JÄVLA SKITRÖV"TAKI"!

Fy fan vad jag hatar henne! TAKI! I HATE YOU SO MUCH! GRRR!! Jag ska för alltid hata dig! Jag ska ringa till fittorna som gjort SC4 och hota dem! GRR AHHH!!! FY FAN!

Jag har spelat floor 46 nu i Tower of Lost Souls i SC4 kanske 50 ggr, jag ljuger inte! man får välja 3 st gubbar och ska slåss mot 3 gubbar. Lätt tänkte jag. Det har hittills varit ganska lätt faktiskt. Första gubben (läs slynfitta) är en modell på Taki som gör helt VANSINNIGA MONGOSAKER. Hon hoppar runt, slår en från andra sidan banan, skjuter eld och slynar runt. En match höll jag in blockknappen hela matchen och hon dödade mig direkt utan att jag ens blockade en gång. Det är fan inte kul! Sen när man slår henne gör alla slag lika lite i skada, typ 1mm på hennes health bar. Testade allt. Tillslut var jag så jävla arg så jag var tvungen att googla på hur man tog itu med rövkvinnan. Hemligheten var ju soul crush, som jag i stort sätt ignorerat tills nu. När jag tog reda på hur man gjorde en critical finish och spelade kanske 20gg till fick jag ÄNTLIGEN FITTAN ATT SLUTA ANDAS!! Det var som att bajsa när man är så in i helvetes jävla skitnödig.
... phew... skönt att skriva av sig lite.

Nu ska jag ut med GretaGris!

Ha det bra alla!

ps. BJJs is fakking awesome!.ds

/Olle

Våldsamma ungdomar är som djur...

... iallafall i USA! Såg Inside Teen Lockdown, eller nått sånt igår på TV5. Det handlade om ett correctional center i nån delstat i USA. Det var fan bland det värsta jag har sett. De jobbade med väldigt aggresiva ungdomar sa de, helt okontrollbara kinds sa "fångvaktarna". Man fick se en video från en cell, som kanske var 3x3 m2. Där satt en kille på 16 år inlåst. Han var väldigt aggresiv sa man, så det var lite som att vara på Zoo. Alla tittade in på honom genom en lucka i dörren och pratade så han inte kunde höra. Sen hade han fått låna en kvast av personalen för att sopa sin cell antar jag. Sen ville han inte lämna tillbaka den. Då började det hela dra igång... De jobbade med ett system med ett antal steg, kanske typ 5 steg. man började på första steget, skötte man sig bra, dvs gjorde som fångvaktarna och nån form av styrelse ville så fick man gå upp ett steg. Nådde man steg 5 fick man en chans att släppas fri. Killen med kvasten var på första steget och han ville till steg 2. Så han sa, jag vill till steg 2, ni får inte kvasten förrens jag får komma tills steg 2. Detta uppfattades som väldigt aggresivt beteende och man började deala med honom. "Om vi får kvasten ska vi snacka om steg 2." Killen ville iallafall inte och började balla ur lite, han bröt kvasten och slog sönder lite saker i sin cell och man stog bara där ute och försökte snacka med honom och säga, "så här kan du inte göra fattar du väl", du måste sköta dig om du ska komma till steg 2. Sen kommer det fram att pojken har VARIT INLÅST I 3 MÅNADER!!!!! 3 Jävla månader har han varit inlåst i sin cell!!! han fick väl komma ut en gång i veckan och duscha, fastlåst med sina händer i handklovar i metallstänger i duschen. men han fick inte hänga med andra, och inte vara ute! Är det så jävla konstigt att han är förbannad!!?? men nu till det värsta! Ingen av kidsen där verkade få någon vård! Många led säkert av div sjukdomar som Damp, ADHd och andra psykiska sjukdomar osv... men ingen vård. Man bara tvingade dem att vara inlåsta och göra saker som deras sjukdom knappt tillåter dem att göra och så förväntar man sig att de ska sköta sig och bli bättre?! Sen stormade personalen pojkens cell med full skyddsutrustning, satte klovar på honom, spände fast honom i en stol så han inte kunde röra sig, satte honom själv i ett rum i flera timmar, sen ropade de åt honom genom dörren ibland att han måste skärpa sig. Han blev säkert jättebra efter det... Jävla rövland.

Sen åkte blondinbella ut ur lets dance på Tv4 ikväll... fan vad najs det var. Jag är så trött på det puckot. Det värsta med henne är att alla kids vill vara som henne.

Annars har inte så mycket hänt. Jag ska ha (om)tenta imorrn, sen ska jag och Cain ta en hel dag med shopping. På listan står bla X360 (fira tentan!), ny Micro & Torktummlare.
Greta mår ju inte så bra heller. Hon kissar enorma mängder och dricker lika mycket. Hennes blodprover visar ingenting, hennes bakterieodling på urinen verkar inte heller visa nått så nu ska hon in för cushing syndrome screening på tisdag. Hoppas verkligen på det bästa! Jag har för övrigt sagt till Timmy! att vi vill ha rullande bastu varannan jämn vecka.


Vakt från Inside Teen Lockdown.

/Olle

Vad är "Sunt Förnuft"?

... nå, vad säger du? Jag vet vad jag tycker, och det ska jag försöka berätta nu.

Jag kom nyss hem från ett seminarie i skolan, det belyste de vårdvetenskapliga begreppen. Dessa är Livsvärld, Lidande, Vårdrelation och Välbefinnande. Jag hamnade i en liten debatt med min goda klasskamrat Karin och läraren om vad Sunt Förnuft är. Läraren berättade att vi måste ha utbildning för att klara av det vi ska göra i framtiden och att det INTE är sunt förnuft... jag räckte upp handen och sa: "Är det inte sunt förnuft? Då blir du kanske inte glad om jag säger att jag tycker det är det som det är." Bra som hon är vår lärare fick jag utveckla mitt resonemang. För att djupare förstå hur jag tänker ska jag presentera de vårdvetenskapliga begreppen för er:

Livsvärld:
Den subjektiva världen en patient lever i. Det är utifrån denna värld som man utgår som SSK. Men måste sätta sig in i denna världen för att förstå hur och varför en annan person känner.

Lidande:
Ett tillstånd då vi mår dåligt. Kan vara både fysiskt och psykiskt men oftast går de hand i hand. Viktigt är också att inse att en fysiskt sjukdom kan orsaka mer psykiskt lidande än fysiskt och vice versa.

Välbefinnande:
Ett tillstånd då vi mår bra. Man upplever att man har Hälsa. Observera att man inte behöver vara sjukdomsfri för att uppleva hälsa eller välbefinnande. Jag själv är ju ett ex, jag är kroniskt sjuk men upplever mig som frisk.

Vårdrelation:
Relation mellan patient och SSK. En bra vårdrelation uppstår i ett äkta möte mellan patient och SSK. SSK har en profesionell hållning och engagerar sig genuint i patientens väg mot bättre hälsa.

Nu drog jag en fett förkortad version av dem. Men det är bara för att ni ska ungefär veta hur man ser på dem. Lär man sig dessa begrepp och vad de utgår ifrån menade jag att det är sunt förnuft INOM VÅRDEN! Jag menade, att om man är en "normal" människa, som vill läsa till sjuksköterska så känns de här begreppen ganska naturliga. Jobbar jag i vården och ska närma mig en annan människa vars förbättrade hälsa är mitt jobb så kommer jag inte vara otrevlig mot denne, inte våda han/hon illa osv. Därför menar jag att det är ganska mycket sunt förnuft. Klart jag fattar att jag måste ha kompletterande bla medicinska kunskaper osv.. men jag menar också att det hela bygger på sunt förnuft. Det höll min lärare inte med om. Hon menade att kunskapen är nödvändig för att kunna utföra arbetet. Det höll jag med om, men jag ville ändå påvisa att det hela bygger på sunt förnuft. Men inte ens där var hon nöjd tror jag. Hon menade att sunt förnuft är olika för olika människor. OCH det köper jag rätt av, men det är inte olika från individ till individ i ett samhälle. (klart det KAN vara det, men inte allmänt) Sunt förnuft styrs av kulturen. Sunt förnuft är det mest accepterade sättet att uppträda och tänka som är accepterat av majoriteten av en befolkning. Så om man bor i en kultur där man sparkar varann i pungen varje gång man träffas så är det sunt förnuft att tjonga till polaren på det allra heligaste varje gång man ses. Gör man inte det uppträder man utanför normen och kan anses inte ha sunt förnuft när det gäller just hälsningsfasen. Likadant menar jag för vården och för hur man bemöter andra människor och framför allt sjuka människor.

Jag har med flit väntat tills nu med att slå upp sunt förnuft, nu ska vi se vad ordboken & Wikipedia säger:

Wikipedia:
Sunt förnuft är en vardaglig benämning på sådant förnuft som rör sig på en alldaglig och lättförståelig nivå. I lite mer detalj kan detta dels innebära en sund och normal förstånds- och omdömesförmåga, dels den allmänna meningen - det vill säga samlingen av de åsikter om värden och tillvaron i allmänhet som delas av alla med ett allmänt sunt förnuft.

Bonniers Ordbok:
Jag är rätt puckad, sunt förnuft lär ju inte stå med i en ordbok. :D

Så mycket för min feta research! :D jag googlade på det och andra träffen blev jehovas vittnens hemsida. JÄTTEBRA! Låt oss inte ta den debatten idag :D

Min lärare menade vidare tillsammans med min klasskamrat Karin att sunt förnuft är olika för människor och människor. Men det är inte så, oftast... Som jag skrev är sunt förnuft den mest accepterade form av beteende. (om man pratar om just beteende) Sunt förnuft kan skilja mycket mellan kultur och kultur, men nu är vi i Sverige. Sättet att bemöta människor, att närma sig andra människor, att röra och behandla andra människor genomsyras totalt av sunt förnuft. Går mitt budskap fram? Är det jag som har helt fel uppfattning om vad Sunt Förnuft är? Säger man som min lärare och klasskamrat kan man ju säga att en person som, tja, mördar en annan människa med vilje har sunt förnuft, men han har sunt mördarförnuft! ... ? nej. Det var ju helt rätt enligt honom! ... nej. Hade han bott i en kultur med bara mördare hade det varit rätt. Men inte nu.

Vad tycker ni?


Jag i framtiden...

/Olle

Tankekedjor, Trypsinogen och Fest!

Nu sitter jag här, avslappnad, lugn och full med två semlor och en god kopp Zoegas Forza lyssnandes på Pang Prego - Jesper Rönndals egna program. Jag har i morse skrivit tenta C på denna kursen. Tentan handlade om Mag-Tarmkanalen, Endokrinologi, Utsöndring, Fortplantningsorganen och Sexologi. Så nu vet jag hur man gör barn! 'thumbs up* :) Jag vet också hur de flesta hormoner och enzymer funkar, vart de kommer ifrån och så, det är faktiskt jättespännande och tentan gick jättebra! Bra gjort mig!

Jag började rota i mina gamla bilder, jättegamla bilder. Ok, inte JÄTTEgamla, men iaf 5 år gamla. Jag hade tagit kort på något som jag skulle blogga om, men nu hittar jag inte den bilden, men jag hittade skitmånga roliga bilder! Som jag bara var tvungen att visa:


:D


:D


:D


Oh yeah! :D


Wiii! :D


Varför skulle du bada med den Jef?


Trevligt.


Aaaahahah. Det är inte riktigt knark. Utan nerfilat plast. :D

I helgen ska det festas! Det ska bli jättekul! Fet Rom, Feta Cohibas! Fett good times!

/Olle

Grattis In-Flames!

Fett bra! Nyss på TV4 vann In-Flames en grammy för bästa Hårdrock! Både Opeth och Sabaton var också nominerade, men inget står upp emot In-Flames! Grattis!

Nästa år tycker jag OFAB borde bli nominerade. De är också fett bra.


Var tvungen att google ofab. Så fint. Anal Monkey Aspect, Little Balls of Satan och mer. :D

/Olle

Post Dopparedan Sequense : : . .

Magsaft, Galla, Salter, Pancreas Hepar... bara sådana ord cirkulerar i min skalle. Ska snart lägga ner det här nån timme och ta med min underbara hund ut i skogen, men först tänkte jag blogga lite. Jul och nyår är slut, det är skönt faktiskt. Julen kommer aldrig vara densamma som när man var liten. En jul för många år sen när jag var grabb, då hade vi julfirande hos Mormor och Morfar. Det var paket ända upp till taket! Det var helt vansinnigt! Men vi var lite fler personer som firade då med.
I år var vi hos min morsa och farsa. Cain, jag och Cains mamma Mona. Det var mycket trevligt. Jag fick chans att snylta på farsans whiskeyförråd och farsan fick hjälp med sin dator. Rättvist tycker jag. ;)
Bästa julklapparna i år var lätt 1. tvättmaskinen, The Emperor of mankinds gift to his finest Warriors!Sen fick jag en finfin bok av min guddotter.Sen handlade min mor en finfin Imperial Guard Officer Cap till mig! Eller iaf en vintermössa.Jag och Cain köpte till oss själva en julklapp också, en systemkamera. En Olympus E-400 blev det. Jag kan inte mycket ang inställningarna ännu, men Lange är en jävel på det och Danne kan också en del. Så jag litar helt på att de ska lära mig. Den tar än så länge jävligt fina bilder på "auto" inställningen iaf. ;) Vi köpte den beg av en lumparpolare till mig, inkl stativ, extern blixt och ett fetare objektiv.


____________________________________________

Imorrn har jag praktiskt prov i skolan. Lite jobbigt iom att jag missat lektionerna för jag var i det socialistiska paradiset Kuba. Men det var det värt... än så länge. Jag ska ha prov på att sätta kateter, mata via sond, lavemang, injektion osv. Det kommer nog gå bra. Dase hade en jättefin ide om att jag skulle sondmata urinblåsan och mata in urin i magsäcken. Jag fattade aldrig vart han ville komma med det hela, men det var iaf kul när han försökte övertala mig. Sen efter det är det tenta på Endokrinologin, Mag-Tarmkanalen, Syra-Bas balansen, Fortplantning och lite annat smått och gott.
Ju mer jag läser om hur människokroppen funkar ju mer blir jag övertygad om att vi är maskiner. Fast helt självgående maskiner. Allt sker helt mekaniskt, det är jävligt häftigt. Jag ska göra ett lite längre inlägg om detta någon dag. NI får gärna fråga mig om saker som rör kroppen, det är ett skitbra sätt för mig att lära mig. Jag vill inte veta om ni har utslag på känsliga ställen, det får ni hålla för er själva :D

Vi har haft två spelkvällar hos Danne sen nyår. Fett med skoj har det varit, så skoj så jag är sugen på en X360 själv. Cain kommer dock aldrig att förlåta mig för jag aldrig (nästan) använt den gamla Xboxen hon köpte till mig på alla hjärtans dag. Im sorry... :/

      


Jag halkade in på Johanna och Mias blogg, visste inte att ni hade en. Nu har jag iaf länkat till er, som ni så fint hade länkat till mig. Rätt ska vara rätt. Ingen annan som har en smygblogg nånstans? Jef? hotmale.com är det din Jef?

Så har man träffat Lange och Tomas för sista gången på ett tag. Eller inte så jävla länge, det rycktas ju om festligheter nästa helg, då en jefla massa folk fyller år. Det blir kul! ha en bra resa hem mina vänner, alltid lika kul att se er.

Nähe, tillbaka till verkligheten.


önskar jag var hund, bara en dag eller så... fan va najs.

/Olle


RSS 2.0