The chosen one...



Twenty superhuman Primarchs were made of the God-Emperor's genetic material during the Great Crusade. They were spread across the galaxy, each to his own world. Vastly superior to their hosts, they quickly came to rule the planet they had been placed on.

Möt en ny Primarch.

/Olle

Jag behöver hjälp!

Jag behöver er hjälp! Tillsammans är våra sjuka hjärnor perfekt för just den typ av hjälp jag vill ha. Den 25:e april är det superhjältesittning för SMISK här på campus, och jag ska gå. Men man ska hitta på sin egen superhjälte och sina krafter! Jag kan komma på tusen olika superhjältar jag vill vara, men ingen av dem har jag kommit på själv! Helst skulle jag och Jesper i klassen vara Iron-crotch och Magnet-Face! De är helt underbara, men de har jag ju faktiskt inte hittat på själv. Jag vill helt enkelt ha er hjälp att hitta på kostym och superkrafter och ett kickass namn till en superhjälte jag kan vara.




/Olle

Fight for a living, fighting the world!

Jag skrev samma sak om Taidon för ett tag sen, men det tar jag tillbaka för att kunna säga det nu igen. Fan vad BJJ är roligt, och inte bara roligt, utan så jävla bra för fysiken. Hade jag varit lite annorlunda funtad hade jag lagt upp bilder på när jag spänner min överkropp :D Fan vilken skillnad på bara denna korta tid.
I lumpen var jag några gånger jävligt utmattad, jag spydde tom en gång, men det var ingenting mot vad jag var sist jag tränade. Min tränare, Martin, ville sparra med mig 3ggr i rad. Vi brukar avsluta passen med några 5min ronder. (sparra 5, vila 5 osv.) Jag fick som sagt 3 på raken och när det var ca en minut kvar av sista ronden la min kropp av. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Mina armar la av, och Martin lurade mig till att göra en submission på mig själv. Jag låg på min egen arm och kunde inte göra nånting. De enda musklerna som jobbade var mina ansiktsmuskler som bara drog mitt flin till en glad, glad min. Fan vad roligt det är! Jag har blåmärken, ont i vader och jag har hört min käke knaka, men fan vad roligt det är!
Detta har lett till att jag tränar som fan numera. Försöker göra något varje dag. Känns helt underbart!
För er som är det minsta nyfikna eller sugna, börja! Jag tackar Cowboy för att han övertalade mig till att börja, och nu vet jag vem som är min huvudinstruktör, även om vår klubb inte verkar bry sig så mycket om sånt. ;)


Här är mitt warriorface! Som jag bara kan göra på bänken, på mattan har jag fullt upp med annat!

/Olle

Jag är helt tokig i...

Warhammer 40.000. Jag vet inte om det är något fel på mig, men jag är helt besatt i 40K. Det är nog fanimig det ballaste som finns. Det är en perfekt blandning av hjältar, mod, fältslag, sneaky assassins, svärd, skjutvapen, rymdstrider, aliens, svek, vetenskap, enighet, det där "brothersinarmsstandandfight"... allt jag fullkomligt älskar! Hör jag en bra låt tänker jag på space marines som krigar som fan, eller något annat väldigt hjälteaktigt. Det jag gillar mest är alla "hjältar", det är ju på något sätt det som karaktiserar 40k, att en person är jävligt mycket starkare än andra och kan slåss som fan! Sen hela grejen med The Emperor. Mannen/Kvinnan som "uppfann" 40K-universumet har verkligen lyckats.
När jag började med 40k var det ju mest modellerna och spelet som lockade, nu är det bara böcker och shortstorys som jag plöjer. Ska dock ta mig upp till skövde och spela spelet med Herr Dr snart.
Men för att totalt svepa in mig i en 40kfrenzy jobbar jag ju på Codex Golvo Marines. Det här kommer nog bli mitt livsverk tror jag :D Jag gör codexet i 2nd Ed.anda, för det var då vi spelade som mest. Jag gör oss alla som Special Chr. och för att det ska bli lite mer äkta så har SGM Daniel det sista ordet i allt. Vilket låter bättre än det är. :D Just när jag trodde jag var klar med vilken roll alla skulle ha så kom Danne och ändrade. Men vad ska man göra, man säger ju inte emot sin SGM. Jag tror det blir nått som kallas "Death Oath" på det. Så här ser det ut nu:

Osto = SGM Daniel
Dase = Chief Apothecary Dr.Dase
Olle = Captain Olov Chaptain! :D
Linus = Chaplain Harpo Tech Marine
John = Chiquita Warp Master
Jeff = Tech Priest Jef
Lange = Scout Master Lange
Tomas = Lord Inquisitor Tomas
Sami = Standard bearer Heemulen

Bubblare: Här är just nu folk som det är lite problem med hur de ska passas in, inget personligt grabbar!
Per = Misanthrope Per. Per sa direkt att han inte ville vara med. Just därför ska han få en chr som inte går att spela med, men som finns med i codex.
Mats = ?
Luzze = ?

När det gäller mig och Linus så var det här Danne kom in på fyllan och villan och sa Nej. Danne säger Nej, ett bestämt Nej. Han tyckte inte att Linus kändes som en Chaplain med tanke på Linus otroligt tekniska läggning. :) Så här fick Linus också bli Tech Priest/Marine. Skulle ju kunna vara Tech Marine så att vi inte får två st T.Priests. Danne sa sen att den enda som kändes som en Chaplain var jag. MEN jag är ju Captain Olov. Jag tog upp detta enorma I-landsproblem med Dase och han sa att jag kanske kunde vara tillfällig Chaplain och Captain. Så här ser det ut just nu.

Men nu till det jag egentligen ville skriva om. Codexet. Det börjar ta form och alla sidomallar är klara, jag vet exakt vad alla sidor ska innehålla, men alla är inte klara ännu. Nu behöver jag er hjälp fan! Ni behöver inte göra sidor eller sånt, jag vill bara ha era ideer! Vad som helst är välkommet! Ni kanske kommer på en bra story till er egen chr, kankse bara en häftig scen när ni sparkar en bögig eldar i huvet, anything! Jag kan utveckla det vidare sen. Bilder ni hittar, bilder ni vill ska göras får jag snällt be att ni vänder er till Danne med :) Bara kasta skiten på mig, så tar jag hand om resten. Gör ni inte det så hittar jag på allt och då kan ni inte ändra det senare! Ha!

Så här ser Chapter Golvo Marines historia ut i stora drag:
Vår Primarch Boris Mäklubba blev dödad i Eye of Terror efter Horus Heresy. Hans marines följde med genom Eye of Terror tillsammans med Dark Angels och några andra för att jaga ner våra föredetta bröder. När vi kom tillbaka ganska lång tid senare möttes vi inte med öppna armar. Man har i stort sätt stämplat oss lika hårt som Dark Angels och vi gör vårt bästa för att visa att vi kankse är det mest trogna chaptret. Vår Primarch är begravd på vår föredetta hemplanet G01v0. Närmare vintergatan har vi ingen hemplanet utan bara vår enorma flygande rymdstation. Vi gör inte allt enligt Codex Astartes och detta är kanske vårt största problem. Vi gör allt med en nypa salt och humor. MEN vi gör allt lika bra som alla andra chapters, om inte bättre, fast på ett annorlunda sätt. Detta kommer framgå mer sen när ni får läsa lite historier och se era egna chr. Det är vi som super med Marneus Calgar, det är vi som försöker telefraga motståndaren med våra Terminators, det är vi som har barbråk med Commander Dante, det är vi (läs Dase) som drogar sina marines för att de ska bli snyggare, snabbare och starkare... Att de kanske dör sen är en annan femmma. Det är vi (läs Linus) som visar upp sin nya servo-arm på möten och slår sönder inredningen, Det är vi (läs Lange) som cloakar sig och siktar på folk under mötet, Det är vi (läs Tomas) som kanske eldar upp någon som han tyckte såg ut som en förädare, Det är vi (läs Danne) som klagar på oss för att han alltid måste stå till svars för vad hans marines har gjort... Det är vi som är dem! :)

Phew... nu vet ni... vad det är för fel på mig. Men skrattar bäst som skrattar sist när de kommer i sina Thunderhawks och hämtar mig! Nu måste jag verkligen läsa mina vetenskapliga artiklar ist.



/Olle

shitshitshit,shitshitshit, shitmafacka, shitmafacka!

Nu har det gått alldeles för länge sen jag bloggade. Just nu går jag runt i lägenheten och städar. Fick en stor lust att lyssna på Fronda, vilket jag gjorde. Då kom jga på att Fronda hade nått slags battle med en kille som kallades för T.R. Jag tänkte det var dax att lyssna in T.R. ... Jesus fakking crist vad kass han är. Rap är ju ofta väldigt offensive, men denna killen går över gränsen på nått sätt. Men det värsta är att han inte har något att säga... alls! Alla låtar handlar om vilken stor kuk han har, eller hur han vill bli avsugen eller hur mycket han hatar bögar. Jag om någon har dragit min beskärda del av bögskämt, men för mig är det ju skämt, denna killen skojar inte. Näe, jag får nog ställa mig på Frondas sida i den här frågan :)

Skolan går bra. Är man lite glömsk så blir det lite stressigt i sista sekund, det är därför grupparbeten är skitbra, då vill man inte glömma nånting för då blir alla lidande. Idag blev vi filmade när agerade ssk. Sedan kollade gruppen på filmen och analyserade och såg vad vi kunde göra bättre. Jag hade lite tur och fick spela patient bara. Jag var en 18årig nykär kille som skulle in på OP för att vidga mina urinvägar. Daria i min klass skulle sätta kateter på mig. När man får en sk KAD så ska det sprutas in minst 20ml bedövningsgel rätt in i röret ända upp till blåsan. JÄTTESKÖNT! Som tur var allt bara på skoj... ;)
Vecka 14 ska jag ut i verkligheten för att öva, vårdcentral i Ingelstad och äldreboendet brevid vårt hus typ. Smidigt.

Just nu ser det jävligt mörkt ut för mig i helgen. Jag ska jobba och kanske inte kan komma loss, det verkar vara ont om folk som kan redan. Man kan inte få allt alltid, men det hade ju varit kul att haka på klart. Jag borde kanske ändå sitta och plugga lite.

Nu ska jag städa vidare och sen gå till morsan o farsan!

/Olle

RSS 2.0