Carl Bildt ligger med den stora satan i väst!!

Igår tittade jag på Tv4morgon, och till min glädje handlade det om en av de ubåtskränkningar som skett i svenska vatten. I och med att jag inte kom ihåg exakt vilken det var, OCH att nästan alla har skett inom Ronald Reagans ämbetsperiod, så ska jag ändå försöka få ihop någorlunda vettigt blogginlägg. Wikipedia berättar om lite olika kränkningar av Svenska vatten som skett av utlänska ubåtar. Mest ryska och polska. 1981(tror jag) plockade marinen upp signaler från vad de trodde var en rysk ubåt, detta meddelandes till ubåtskommisionen där Carl Bildt hade en framträdande roll. Ubåtskommisionen presenterade för regeringen sk bevis för att Sovjetiska ubåtar varit inne i svenska vatten. Eftersom regeringen inte hade någon eller något att backa upp "bevisen" med var man tvungen att ta det hela på största allvar. Man inledde samtal med dåvarande Sovjet, men de ryckte bara på axlarna.

I TV4s morgonsoffa (idag) satt Lennath Bodstörm , en socialdemokratisk politiker som varit engagerad som fackföreningsman och ambasadör. Han är även pappa till Thomas Bodström. Han menade att det inte fanns tillräckligt med bevis för att det var sovjetiska ubåtar i våra vatten. Detta uppskattades inte av borgarna, man utförde en missförtroendeomröstning mot honom, vilket kostade honom jobbet. Senare (runt 2005) satte man in 5 toppforskare från danmark för att utreda det hela. De var djupt nere i ryska arkiv och letade efter bevis för att ryssarna var hos oss, utan lov. Ryssland sammarbetade till fullo. Det man upptäckte var ett Ryssland i kaos. Detta pga Ronald Reagans stenhårda politik. Under denna tiden, 1981-83, var Carl Bildt ständigt i USA på besök. Värsta bundisar!
Ryssland och USA tävlade ju om allt, och spionerade på varann så mycket det gick. De danska forskarna kom fram till följande; Det fanns ingen direkt anledning till Ryssnad att finnas i våra vatten, och det som vore mest logiskt är att det var AMERIKANSKA ubåtar... Det var just detta som Lennart Bodström berättade detta i TV idag. Helt plötsligt känns det ganska klart tycker jag.
Usa gillar inte ryssland, Ryssland gillar inte Usa. Sverige (läs Carl Bildt) är värsta kompis med USA. Usa kan smyga in ubåtar i svenska vatten för att spionera på Ryssland och bara ett fåtal personer i Sverige vet om det. Sen när våra militärer upptäcker nått drar USA fort som attan iväg och våra politiker som sköter utredningen säger: DET VAR DEN SMUTSIGA VODKALUKTANDE RYSSEN! När ubåtskommisionen presenterade rapporten för regeringen hade regeringen ingen källa som kunde backa upp denna teori. Det är ju ubåtskommisionen som är de som ska backa upp sånt här. De var ju tvunga att ta det på allvar. Den svenska befolkningen tycker Ryssen nu är ännu otäckare som tom kör in ubåtar i våra vatten för att smyga på oss, och Usa står bakom oss och säger. JA TITTA! RYSSEN KAN MAN INTE LITA PÅ! FY! Lennat Bodström säger att detta är en av de största vilseledande manövrarna som någonsin skett mot den svenska regeringen. Har han rätt är det ganska skrämmande. Jag tänker så här. Jag tror att ryssland spionerar på oss, klart de gör. Alla spionerar på alla, men jag tror inte de har att göra så långt in mot svenskt mark, så stort hot utgör vi inte. Inte nu, inte då. Men USA har allt att vinna på att smyga på Ryssland "från" Sverige. Jag undrar vad vi (åter igen, läs Carl Bildt) fick i utbyte? Kanske en andel i nått stort oljebolag, lite andelar i Enron? =)

Jag kanske är helt ute och cyklar och gör allt för att sätta dit Carl Bildt, eller så har jag helt rätt :) Men innan idag kände jag inte ens till Lennart Bodström och att han hade röstats bort fårn sitt jobb.


Ubåt!

/Olle

JAG ÄR MED I PANG PREGO!

... iallafall omnämns min blogg! :D Pang Prego-ämbarligt härliga Josefin Johansson nämner Shazbots blogg och min fina T-shirt jag gjorde med Lenin på!
Avsnittet finns att ladda ner här, och sen spolar man bara fram till minut 23:00! Lyssna och njut!

Wohooo!!

/Olle

Olle träffar depressionen, och Tomas.

Idag mötte jag Depression. Jag har hört om depression, jag har sett intervjuer med folk som berättar hur depremerade de är, men idag fick jag stirra depressionen i vitögat. Här följer min berättelse om när jag träffade Tomas.

Min dag började kl 06:00, jag vaknade av att klockan ringde. Mitt högra öga värkta som fan. Jag har nog sovit på det. Det känns typ som om det är för stort för ögonhålan. Är ännu inte bra.
Jag gick upp och åt frukost med min underbara sambo, gick ut med hunden och körde sambon till jobbet.
När jag sedan satt vid datorn och slöade fick jag ett mess av Lange. Det löd: "Fika på Tuvan! :)"
Det är klart! Det är ju måndag, då fikar jag alltid med Lange och Tomas på Tuvan! Men denna dagen skulle bli annorlunda. Jag gick till tuvan 11:50 för vi tänkte ta ett utebord innan alla andra lunchslynor hoggar dem. Men idag var vädret kasst så det var ingen som ville sitta ute, inte ens vi. Så jag satte mig inne.
12:00 kom tomas, men nått stog inte rätt till. Tomas var deprimerad!
Lange kom och sa nått för att lyfta upp Tomas lite. Han sa: "Hela min jävla värld har rasat samman!" "Min mattelärare sa att min tolkning av en funktion var fel!"

image114
Langes nyheter lyfte inte upp Tomas...

Vi snackade vidare och Tomas fortsatte sucka högt. Vi kom sedan på en lysande ide, vi skulle ju äta och fika och dricka kaffe nu, då kommer vi bli glada och pigga. Vi började dricka kaffe, den gick ner 2 koppar... 3 koppar, 4, 5 koppar! Tyvärr så blev enda skillnades på den djupt deprimerade Tomas bara att han stack ut tungan med jämna mellanrum och gjorde fisljud och nån gång la han huvudet i blomkrukan. MEN KOM IGEN NU TOMAS! sa jag och Lange.

image115
Men förjäves...

image116
Stackars, stackars Tomas...

-- the end --

Tur att jag har mitt jävla företag att sysselsätta mig med, annars hade jag verkligen inte gjort någonting idag :D

/Olle



Mark Morgan vs Inon Zur!

Ohhh! Det börjar brännas! Mannen som komposerat musiken till Fallout3 är Inon Zur. Han är ingen n00b i gejmet ser det ut som. Han har gjort musiken Everquest II, Shadow Ops, Socom II, Men of Valor, Prince of Persia och Crysis. Jag har lyssnat igenom de tre låtar man får höra på Fallout3sidan och jag är ganska nöjd. Han har ju def lyssnat ganska hårt på de föregående spelens musik, som gjordes av Mark Morgan, som mestadels gjort musik till just spel som Interpalys publicerat. Fallout, Fallout2, Decent II och Planetscape: Torment. Men jag får inte direkt samma känsla som jag fick i de gamla spelen. MEN det är ju inte heller samma spel, men måste ju spela spelet för att avgöra.
Men över lag är jag nöjd. Lite "ensam i öknen" känsla på "Into the wasteland". Introlåten lät lite mer som om jag skulle spela  Rainbow Six: Vegas, eller nån annan 3D shooter.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Fast i spelvärlden är det mer: Den som väntar på något gott väntar alltid för länge :)

/Olle

Hejdukar sökes!

Ledig! Ledig! på en fredag! Jag kan inte ens komma ihåg när det senast hände mig senj ag började på systemet. Men nu hände det iallafall och det kunde ju inte inträffa på en bättre dag. Idag tänkte jag blogga om en massa små saker, massa saker som inte räcker till ett blogginlägg i sig självt. Så jag tar alla saker och hostar upp dem i ett enda inlägg! I are smartest guy.
Först vill jag blogga om sakersom gör mig otroligt förbannad. Det är nästan så att jag tappar besinningen, det här är inga stora världsproblem utan små saker som gör mig skitsur! WAAAH!!

1. När jag sitter i kassan på jobbet! Folk är så jävla otrevliga! och vissa är så trevliga så det nästan gör ont. Folk kan inte ställa varorna med streckkoden rätt, folk plockar upp kassar och slänger dem på mina händer när jag arbetar ELLER slänger dem på "laserstrålen" som gör att kassabandet stannar när en vara kommer dit. Vilket leder till att bandet fortsätter och saker och ting ramlar, sen tittar de på mig som att jag är kass. Man har sådan jävla lust att svära en ed om han/hon inte kommer vakna nästa morgon, men det kan man ju inte göra. Gotta keep a happy face! Happy! Då får man istället gå ut på lagret och göra the happy dance. Den går ut på att man dansar som Carlton i Fresh Prince i Bel Air fast inte lika snabbt och sjunger högt: "Im doin the happy dance, im doin the happy dance."
2. Folk som kör fort på gårdsgator! Fy faaan. Vårt hus ligger på en av två "gårdsgator" i Växjö. De har en speciell skylt och lagen säger att man inte får köra fortare än folk går på den. Dvs ca 7km/h. Men det gör inte folk, folk som kör som tokiga här utanför. Varje gång jag ser en som kör fort och närmar sig där jag ska gå över skyndar jag mig ut mitt i gatan och sen går jag extra sakta över så de måste bromsa hårt. Jag måste vara så jävla irriterande, men det skiter jag fullständigt i. Och ibland när jag skyndar mig mot mitten av gatan ökar folk hastigheten så de ska hinna föra. En gång var det jävligt nära en olycka, men det är ju ingen som vågar säga till mig för de VET att de gjort fel. Jävla miffon. Min puls ökar bara jag skriver om det! GRR!
Nu kommer jag inte på mer saker bara för det. ;)

*här skulle det vara en bild på en gårdsgata skylt, men bloggsidan muppar sig så det går inte!*

Över till saker som är roliga istället.
Lyssnade nyss på, vad jag tror, är det roligaste Pang Prego Programmet ever! Jag kan verkligen rekomendera det till er trogna läsare. Har ni aldrig lyssnat på Pang Prego innan, så gör det! Ni kommer inte bli besvikna, en gäng killar och tjejer som måste ha världens bästa jobb. I detta program snackar de bla om vad som skulle hänt om Nudismen tog över tyskland på 30talet ist för Nazismen. Man skulle kunna tänka sig att man sa:  "VA! Har du hatt din jävel! In med dig i tåget!" man pratar vidare om vad som skulle hända om Saruman och Sauron flyttade ihop och även om hur himla promiskuöst Ankeborg är. Att Kajsa och Kalles förhållande är väldigt öppet, Kajsa ligger ju ganska ofta med Alexander Lucas och ofta efter han har vunnit pengar på lotto. Musse är trans och att långben som är hund, har Pluto i koppel! How crazy is that! Saker som jag aldrig tänkt på iaf :) Ni kan ladda ner programmet jag pratar om här.

Jag har ju blivit gudfader också! Och eftersom detta är min blogg så är det faktiskt det viktigaste, att Emelie och Linus har blivit föräldrar är inte lika viktigt. De har en egen blogg fan! ;) Men som sagt, min guddotter Maya Elvira Ninja har en egen blogg som ni såklart måste besöka. Fixar en länk i bloggen med. Så nu söker jag hejdukar! Skicka ansökan till [email protected] och skriv vad dina egenskaper är, vilka vapen du föredrar och vilket alias du vill ha, så postar jag ansökningarna i min blogg! Eftersom jag har lovat att "vår" familj ska bli den största och mäktigaste familjen så har vi lite jobb framför oss. jag vil inte direkt sätta mig på kant med "Den första gudfadern" i skövde. Så jag tänkte föreslå en ev allians. Tjänster och gentjänster ni vet.

Nu ska jag ta hand om min dotter. Alltså Greta. Vi ska åka till farmor och farfar och bada vattenslang. Its the best I tell you! Jag tror jag ställer in våra bastukvällar from nu med. Timmy kom inte ens med nyckeln sist för hon tyckte att inte en enda vettig människa vill sätta sig i en bastu i den här värmen, på ett sätt hade hon rätt. jag föreslår att vi bestämmer om vi vill basta eller inte ist så bokar vi den då. Annars får vi ta upp ett fast bastuschema til hösten.

/Olle

Har du tänkt på hur du ser ut?

Jag tänker på det varje dag. Inte på ett narcissistiskt/ego sätt och inte heller i syfte att vara så snygg som möjligt. Det kommer inte spela någon roll vad andra tycker hoppas jag, för jag och du kommer ändå alltid se likadant ut vad än andra tycker. Men ibland undrar jag vad de tänker om en när man går förbi sina medmänniskor. Det handlar om fördommar antar jag. Jag vet själv att jag tänker jättedumma saker om folk som bara speglas av mina fördommar. I de fallen blir jag lite irriterad på mig själv, men jag tror inte någon lever i en helt fördomsfri tillvaro. Igår gick jag runt i ett par piratbyxor, tofflor, en tröja min mössa och mitt halsband. Jag antar att jag ser ganska "gangster" / "street" ut. Skrämmer jag folk med mina kläder då? Jag tror inte det. Men jag har märkt att när jag har min mördarhund som asseccoar, då blir jag jättefarlig. Jag kan se det i folks ögon. Ni som träffat min mördar/kamp-hund vet hur farlig hon är och hur många halsar hon slitit sönder. När vi går förbi tittar folk på mig som att jag är tokig. Hur kan jag ens ha en hund som Greta. Hon är ju född till att släcka liv. Men det speglar väl av sig på oss som äger henne. Vi slår ju henne och svälter henne hela tiden. Klär jag mig sen i skjorta, ett par fina jeans och ett par fina skor och möter folk är hela annorlunda. Då ser jag nog tevlig ut, snäll och välbergad kille lixom. Detta leder ju till den roligaste kombinationen. Fina kläder + mördarhund. Då blir greta helt plötsligt en snäll och söt "liten" tik. Folk frågar vilken ras hon är och hur gammal hon är. Hon ser inte alls farlig ut. Ibland, i den senare utstyrseln, tittar folk på oss utan att veta vad de ska tro. Fin kille med mördarhund. Hmmm, that does not compute. Har ni någon gång klätt er för att folk inte ska tänka nått om er? Eller klätt er bara för att provocera?

image112
GangstaBitch! Dödar alla som tittar henne i ögonen.

image111
Den snälla söta Greta som inte dödar folk.


/Olle

Pang Prego-ämbar coolt!

Nu äntligen är det helg. Inte förrens allt jobb är gjort kan man säga att det är helg! Så nu har jag dragit mitt strå till stacken i statens tjänst. Så när jag kom hem tyckte jag att jag var värd nått fint! Jag hittade in på spreadshirt.net och gjorde min egna Tshirt. Jag ville såklat ha Fidel och Cubas flagga på den, men om man skulle ha egna motiv var tröjan tvungen att vara vit. Det ville jag inte. Så då gjorde jag en retroröd tröja med vita ränder och på framsidan ett stortporträtt av Lenin, och på ryggtavlan stoltserade jag med en stor hammare och skärare. Jättefint! Men innan jag skulle beställa den klickade jag mig in på Fallout3s websida. Och OH MY GOD! Det kommer en Collectors Edition av Fallout 3! Så nu måste jag ringa till GAME och ringa Axelsson och be han fixa det! :D Eftersom fallout är världens bästa spel så kan man säga att Fallout3Coll.Ed är världens Pang Prego-ämbaraste sak! Som Lenin, typ. Eftersom jag och cain sparar så mycket pengar vi kan nu har jag bestämt att jag bara ska ha en sak. Lenintröja eller Fallout3 Coll.Ed. Jag måste satsa på Falloutgrejen först. Jag menar... OHH CMON FUCK A GUY!

image109 image110

Så jävla snygg tröja dock! Helt Pang Prego-ämbart fin!

/Olle

RSS 2.0