Back to base...

Tänkte ägna några rader till de stackare som sitter inlåsta på Guantánamo Bay. Inlåsta av världens mäktigaste land för att de måste tillfredsställa sitt eget folk, de låser fan in vem som helst tror jag. Påminner om häxjakten i "Quest for the Holy Grail" med Monty Python. Bara någon pekar på någon annan och skriker HÄXA! Så vill alla bränna den personen, vem det än är. Fast i detta fallet byter vi häxa mot terrorist.

För att göra lång historia kort, Cuba tillhörde Spanien ända fram till 1902. 1898 förklarade USA krig mot spanien och när de vann blev Cuba USAs bitch. Cuba deklarerade självständighet från Spanien 10:e oktober 1868, och den blev erkänd 1902. Året efter (1903) startades Guantánamo Bay upp (av USA) och USA hyr maken av Cuba på obestämd tid. Fidel Castro tog makten 1959 och gjorde Cuba till en Socialistisk Enpartistat! (well done!) Jag vet inte hur många gånger våran kära Fidel "Fidde" Castro har försökt att ta tillbaka marken. Under Cubakrisen 1962 ströp de tom vattenförsörjnignen, men det hjälpte inte heller.

Nu kom jag av mig nästan. Iallafall, Guantánamo Bay används numera av USA för att hålla, enligt dem, misstänkta terrorister fångna. De hålls utan rättegångar eller formella brottsanklagelser.
De har tom valt att kalla fångarna för något annat än politiska fångar, iom att de gör det så har de en "ursäkt" för att skita i Genévekonventionen.

image15

Amnesty International har färdigskrivna brev som man kan skriva ut och skicka till Amerikanska Ambasaden i Stockholm. Men jag har gjort ett eget!

Kopiera detta och klistra in i ett brev och skicka det till:

Embassy of the United States of America
Dag Hammarskjölds Väg 31
115 809 Stockholm

Dear Ambassador,

Du luktar illa.

ps. kan du vara snäll och stänga Guantanamo Bay .ds

Yours sincerely

/Olle

Kommentarer
Postat av: Per

Hörru det där brevet kan du ju inte skicka till en ambassad... Det heter ju ambassador ;D

Inte för att vara sån, men om du ska skicka det så ska det ju vara rättstavat, annars kommer de säkert mejla tillbaka och flama dig.

2007-04-09 @ 21:04:47
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Shazbot

Tack! Du har helt rätt, nu tror jag att jag måste maila till Amnesty, för de har med stavat fel i brev som de delar ut som man kan posta!! :D

2007-04-09 @ 21:09:59
URL: http://shazbot.blogg.se
Postat av: Per

Jaaja, så nu kan man stava lite som man vill. Jävla skitspråk. Jag ringer Sverker.

2007-04-09 @ 21:20:09
URL: http://naifuzan.blogg.se
Postat av: Mufflon

Man kan faktiskt skriva embassador också, om man får lita på internet-ordlistor som http://www.answers.com/topic/embassador. Jag har själv aldrig sett det stavas så, men när jag sökte på det nyss så fick jag massa träffar så det verkar vara okej.

2007-04-09 @ 21:22:47
URL: http://salenko.blogg.se/
Postat av: Shazbot

Det gör inget, jag fattar ändå inte riktigt vad jag ville ha ut av detta blogginlägg, it sucks the ass! Ett av mina sämsta! :(

2007-04-10 @ 16:39:28
URL: http://shazbot.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0