"House-Rules"

Igår spelade vi. Vi gick igenom reglerna tillsammans och vi kom fram till följande: Det är rätt att man inte kan förhindra en ability att hamna på stacken, inte ens i prod.sorc VS prod.sorc som vi snackade om. Vi tycker även att våra egna houserules behövde ett uppryck och vi bestämde att vi skiter i dem. Vi bestämde att vi kör med protections, landwalks och antifärgkort. Som tex Angel's Feather, den kommer from nu funka för både mina spells och alla andra vita spells. Sen finns det ju kort som tex Warmth, eller Sanctimony. Jag tror jag har 4st såndana, lite tråkiga om man spelar mot röd, men don't worry, jag kommer inte använda dem, för det är inget kul... men jag får om jag vill :)
I two-headed giant är det 30 liv som gäller och då får man även en mulligan gratis. Annars får man alltid ta en mulligan men alltid dra 1 mindre kort.
Nu låter jag som någon slags maktutövare som bestämmer hur ni ska spela... det är jag också!
Vad tror ni om detta? Att jag är en maktutövare som bestämmer hur ni ska spela alltså?

Jag och Jef ska ev beställa lite kort från Moppskort.se, hojta till om ni vill ha nått.

/Olle

NERD RAGE!

...detta inlägg är jättenördigt och om du inte gillar MTG kan du sluta läsa nu... ;)

Nu när vi var i skövde senast trodde jag att jag höll på att bli dum i huvet. Vi körde en del MTG och jag måste missat några års spelande. Jag och Dase krigade och Dase ville tappa en varelse för att ge skada till en av mina, jag interruptar hans tap och ger 1 i skada till hans varelse med min prodigal sorcerer. Ha, tänker jag och dödar hans varelse. Ha! Tänker även Dase som sedan påstår att min varelse dör ändå, för även om jag interruptar hans "göra skada" så har hans skada redan hamnat på stacken och den finns inget jag kan göra för att förhindra att hans skada utdelas, även om jag dödar hans varelse. Jag ser ut som en fågelholk och tror att jag håller på att tappa minnet. Dase förklarar om och om igen, men jag bara säger: WTF, är det inte det som är meningen med att interrupta någon, att han inte ska lyckas få iväg sin skada, ex. Dase säger att så här har reglerna varit i flera år, men jag tror fortfarande att vi inte spelat så en enda gång här i Växjö iallfall. Have we? och Jef som var Dases evil protege höll med... Alla var emot mig och det såg mörkt ut för rebellerna. :D Anyways, jag säger inte att Dase har fel, för han har antagligen rätt. Han brukar ha för vana att ha det. men visst låter det cp?
Wizards har ju iallafall ändrat en del regler och vi alla kanske skulle läsa dem, så vi vet hur man gör. För nu verkar det som om vi kör lite blandat med nya regler och gamla. Jag ska plöja alla basicregler, för jag har ju tydligen inte ens kolla på dem :) HÄR, kan ni iallafall hitta videos av de nya reglerna, han är otroligt pedagogisk och det känns som MTG for dummies. men det funkar. :)

Här är  Videon för Combat, den är rätt övergripande.



/Olle

A.V.A.T.A.R.

Jag hörde om den på radion för ett tag sen, sen glömde jag bort den och nu idag hörde jag om den igen! Så då kollade jag trailern. Det sägs att den ska starta 3Drevolutionen för bio. Kanske... vad vet jag. Den känns som en vanlig hollywoodrulle fast väldigt mycket mer fantasifull och på nått sätt tänker jag på MTG när jag ser de olika varelserna i filmen.

Den ska handla om nån soldat som är skadad och blir tillfrågad om han vill gå med i ett projekt of some sort. Han går med och får sitt psyke överflyttat till en rymdvarelse från nån planet som han åker till och yada yada yada...

Jag ser iallafall fram emot att sätta mig i biosalongen och dra på 3Dbrillorna och njuta. Hörde dock att man hoppas på att den sänds otextad, för textremsan ska tydligen inte göra sig speciellt bra i 3D :D

Kolla trailern i HD.

/Olle

Long time no see!

My man Fidde, alive and kickin!

/Olle

Halvtid.

Ganska nyss hemkommen från Eskilstuna och sommarstugan. Har haft det mycket bra. Vi inledde veckan med att åka till Parken Zoo i Eskilstuna, djurpark/tivoli. Jag möttes direkt av en glad syn när de har en staty på Stalin direkt när man kommer in. Så man kommer på rätt tankar lixom under resten av vistelsen.


Vi gick vidare och syrran ungar lekte och jag lekte med dem. Fick vara lekfarbror åt andra barn som också kom förbi, sen kom vi till fantomenland! och vi träffade även fantomen! Till Allans stora förtjusning.


Fantomen såg inte alls ut som jag tänkt mig. Han har klenat till sig tror jag för hans suit hänger ju löst. men sina Nazistövlar har han iaf på sig. Sen bjöd han in oss till sin grotta och jag fick provsitta hans tron.

Gör mitt bästa för att likna Fantomen

Resten av veckan röjde jag träd, lagade bryggan, solade, fiskade och lekte med barn. Jag var mycket nöjd när jag drog upp en aborre på 0.5kg! Största jag fått i bälgviken iaf. Nästa dag fick jag en gädda på 1kg, vilket inte är så stort men ändå ganska stort med tanke på hur stor sjön vid sommarstugan är. Vi var även ute och fiskade lite kräftor några nätter. Lyckades få några tjog.


Nu är vi hemma och har en veckas semester till (även om Jef säger att jag är arbetslös) innan skolan börjar. Cain jobbar 3 veckor till och sen går hon hem och väntar på storken.

Nu ska vi titta på Die Hard 4 men innan dess ska vi se 100m finalen med Bolt och Gay. Funny names.
Vi såg nyss ett 100m lopp för kvinnor med en kvinna från Bahrain... eller förlåt, Konungariket Bahrain. Hon fick iaf inte springa utan slöja, nej nej! Allah forbid! Hon hade typ som en röd fantomenoutfit på sig. Det enda man såg var hennes händer och hennes ansikte. Det är fan hemskt. Hon vann inte ens... trots sin superhjälteoutfit.

Sen hörde jag på radion att en ny familjelag i Afghanistan har trätt i kraft där mannen i familjen kan förvägra kvinnan mat om hon inte ställer upp på mannens sexuella krav. Det är nog bland det roligaste jag har hört. Men blotta tanken av att det är en lag i ett land är ju helt jävla cp, men såfort jag tänker på det börjar jag skratta för att det är just så jävla dumt så det finns inte. :)

Är det nån som vill köra lite MTG eller nått i veckan är jag all game. I helgen drar vi till Dase dock! Iaf jag och Jef, och tomas hoppas jag. Hoppas egentligen att alla hänger med. Så kan vi röka cigarr och skratta åt Dase för att han är så jekla gammal!

/Olle



Det är min tur nu, vinden har vänt...

Det stavas S E M E S T E R!... alla har det utom du! Eller jag har det iaf. Ledig två veckor innan skolan drar igång och det ska bli otroligt skönt! Jag har sett alla gå på semester, men det är min tur nu, vinden har vänt! Jag och Cain och bulan åker till Eskilstuna och slappar och renoverarar sommarstugan... och sist och inte minst ska jag fiska som faen! Snälla Grannen Caroline passar kissarna. Medans ni saknar mig bjuder jag på två nya MTGkort, mycket ovanliga! Mycket dyra!



So long suckers!

/Olle

Dumma MTG...

Blev så uppjagad att jag ville dissa Wizards of the Coast lite och deras Duel of the Plainswalkerspel till XBLA. Alla gillar magic, det är en jävligt bra kortspel och alla i gänget spelar det. Jag har tom spelat det kortast tid. Nu har ju spelet kommit till Xbox med. Skitbra! Det är exakt som mtg fast utan korten...typ. Och det är bra! Jag var hur impad som helst när jag körde igenom det SP. Nu när jag låst upp en jävla massa vill jag ju spela med er, eller er som har det iaf. Men det går inte. Eller vi kan köra mot varann men då blev det som för mig och Dase. Svart mot Vitt. Vi la ner och startade ett nytt spel när jag hade 90 liv och dase 40 liv och vi hade en fett döläge. Men det finns ett two-headed-giant spelläge också. Där kan man spela 2on2 mot random folk. SKITBRA sa vi och försökte starta ett. Då har de gjort så att man måste  vara 2 personer på samma Xbox, man kan inte spela det online via XBL. Jag trodde det var ett dumt misstag men icke, det ska vara så. Läste runt lite på forum och en kille skrev: "If you have a Magic player in the same room as you, why would you play the Xbox version?"
Jävligt bra fråga faktiskt. En dag hade jag Tomas här och ville såklart visa det nya fina MTGspelet. Vi fick göra en profil till tomas men när vi loggar in båda två på samma xbox så måste tomas profil också låsa upp alla korten! WTF!? OCH om vi inte gör ett silver/guldkonto till Tomas kommer hans kort inte sparas! KUL O SPELA! Så om nån av er som har spelet och ett xboxkonto kommer hem till mig kan vi spela som fan! ELLER så tar vi en öl och spelar tabletopversionen. Jättekorkat om ni fårgar mig. Vilket ni gör...såklart.

Tacka vet jag i gymnasiet när jag och Danne designade egna kort på mattelektionerna, vi designade gröna kort som hette "Stupid ass motherfucker" och sånt. Antar att vi var trötta på Linus 23/23or  för 4G mana.... kanske va därför jag fick IG... vet inte.

Måste älska vitt.

/Olle

RSS 2.0